Sadepäivän pesuhommia

Viikonloppu oli niin sateinen, että piti keksiä jotain sateeseen sopivaa. Kiviterassi ja lasikuutio ovat odottaneet hellepäivää ja pesua, veden kanssa on niin hauska lotrailla lämpimällä. Mutta sitten ajattelin, että kun siinä kerran kastuu joka tapauksessa, niin miksipä en tekisi sitä sateella. Kuravaatteet niskaan ja tuumasta toimeen. Sain onneksi pienen apurin innostetuksi mukaan.

Pesu3

Pesu4

Pesu2

Ai että, kun tuosta kiviterassista tulee taas hieno! Se oli aikoinaan silloin valmistuessaan ja sitä seuraavat vuoden todella kovalla käytöllä. Nyt se on jäänyt vähän vähemmälle, kun lasikuutio on ollut jo ihan harmaa ja kiviterassikin vähän huonolla hoidolla. Olen sitä toki aina keväisin harjannut, ja joskus pessytkin, mutta siihen se on sitten jäänyt. Se on ehtinyt sammaloitua ihan kunnolla.

Ero

Nyt raahasin painepesurin terassille ja jösses että saivat sammaleet ja tummuneet kohdat kyytiä. Samalla tuuttasin lasikuution, aion nimittäin maalata sen vielä tänä keväänä. Aivan hirveä polte olisi jo päästä maalaamaan. Maalaaminen on hauskaa puuhaa, kun oman työn jäljen näkee nopeasti ja muutos on niin merkittävä. Mutta vielä on liian kylmää.

Pesu

Maalasimme lasikuution aikoinaan vanhanaikasella maalilla, kun oli jotenkin ihana käyttää ”perinteisiä maaleja”. En suosittele niitä kenellekään. Kaikki valkoiset osat myös talossa olivat homepilkun peitossa varmaan jo vuoden päästä maalauksesta. Talon valkoisia osia olemme jo maalanneet kunnon maalilla uusiksi, mutta tämä on vielä tekemättä. Nyt on kunnon maalia ja se kestää taatusti sen 10 vuotta, ellei ylikin.

Pesu5

Nyt vaan odottelen maalauskelejä, jospa helatorstaiviikonloppuna onnaisi.

2 kommenttia artikkeliin ”Sadepäivän pesuhommia

  1. Ihan lukea näitä sun juttuja, tää sun blogi on mun lemppari, ja olikin jo vähän ikävä! 🙂

  2. Kiitos Noora ihanista sanoista! Tuosta tuli todella hyvä mieli. Nyt on kiva kirjoitellakin, kun on taas vähän enemmän sitä kuuluisaa omaa aikaa 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s