Skip to content

Hyötypuutarhan suunnittelua

Touko 28, 2014

Kasvimaan suhteen päädyin nyt istutuslavoihin, vai miksi niitä sanotaan. En ajatellut muutenkaan mitään isoa peruna- tai porkkanapenkkiä kylvää, vaan enemmän yrttejä, salaatteja ja jotain kivaa, vaikka härkäpapuja. Ja Tytölle mansikoita. Joten laatikot tai lavat ovat mielestäni helpoimmat kitkeä ja pitää muutenkin siistinä.

Mies haki lämpökäsiteltyä puuta, josta lavat tehdään. Lämpökäsittely on siis käsittely, joka saa puun kestämään paremmin ulko-oloja – sama idea kuin painekyllästetyssä, mutta myrkytön. No, varmaan tiedättekin. Alkuun ajattelin neljää lavaa. Yksi mansikoille, yksi yrteille, yksi salaateille ja yksi niille kivoille erikoisille. Ehkä ne tässä vaikka ensi viikonloppuna valmistuisi?

 Sain ne yrtitkin istutettua, nyt on kiva napsia tästä makuja suoraan terassilta ruokaan. Alkaa vaan tila loppua, että kyllä sen yrttimaan kuitenkin tarvitsen.


Sain ne yrtitkin istutettua, nyt on kiva napsia tästä makuja suoraan terassilta ruokaan. Alkaa vaan tila loppua, että kyllä sen yrttimaan kuitenkin tarvitsen.

Ja sitten on vielä jo aiempina kesinä istutetut raparperit (jotka eivät ilmeisesti selvinneet, liian savinen paikka), kaikki marjat (mustaherukka, punaherukka, viherherukka, karviainen, pensasmustikka ja tyrni) sekä hedelmäpuut (omena, luumu ja kirsikka). Eiköhän tässä ole yhden emännän tarpeisiin. Vaikka pienen kasvihuoneen laitan kyllä vielä joskus.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: