Skip to content

Kukat vaihtavat paikkaa

Touko 4, 2014

Näin on neljän päivän miniloma takana. Vappua on juhlittu ja kivasti saatiin aikaan pihallakin. Kirjoittelen näistä uudistussuunnitelmistamme tässä myöhemmin lisää, mutta nopsasti voin kertoa, että varmaan puolet (no ei ihan, mutta paljon kuitenkin) kasveista vaihtaa paikkaa. Vaihdan tietenkin sellaiset kasvit, jotka eivät ole kunnolla menestyneet vanhassa paikassa, mutta myös siksi, että siihen tulee jotain hienompaa tilalle.

Kottikärryllinen tulppaaneja

Tässä siirtyy tulppaanipenkki keittiön ikkunan alle. Saa nähdä, miten selviävät… Mutta parempi yrittää siirtää, kuin heittää suoraan kompostiin. Sillä tulppaanien oli pakko siirtyä. Onko jollain muuten kokemusta, selviävätkö tulppaanit tällaisesta brutaalista toimenpiteestä näin keväällä?

Suurin syy tähän myllerrykseen on reunusten teko nurmikolle. Niin ihana kuin nurmikko onkin, ja niin kun sitä omaa pihaa ja nurtsia odotettiin, niin osaa se olla raivostuttavakin. Siis sehän leviää ihan joka paikkaan! Budjettisyistä (kaikki, jotka ovat rakentaneet taitavat ymmärtää enemmän kuin hyvin…) jätimme silloin ensimmäisenä pihanlaittokesänä reunukset ostamatta ja laittamatta. Niihin kun olisi uponnut satoja euroja. Tarkoituksena oli siistiä piha ”sitten kun”. No, nyt on se hetki. Eli haluamme estää tuon nurmikon valtaamasta kaikkia ajoteitä ja kukkapenkkejä. Joten nyt nurmialueet rajataan kivellä. On siinä hommaa, mutta tulee myös hieno!

Nurmikon ja pihatien väliin tulee kivireunus. Pysy nurmikko omalla alueellasi!

Nurmikon ja pihatien väliin tulee kivireunus. Pysy nurmikko omalla alueellasi!

Ja samalla kaivetaan vihdoin pihavalot. Aikamoinen myllerrys on siis käynnissä. Päätimme samalla, että uusimme pihalla nyt kaikki ongelmakohdat, eli aika paljon menee myös uusiksi. Samalla on tullut paljon uusia ideoita ja suunnitelmia ja tämän vuoksi kasvit vaihtavat paikkaa ja uusia istutusalueita rakennetaan. Että sellainen pyöritys. Suurin täysin uudistettava ongelmakohta on se pengerrys. Olen siitä vaikertanut täällä ennenkin ja nyt se vihdoin laitetaan kuntoon. Mutta palaanpa siihen suunnitelmaan tuonnempana. Lisäksi tasoitamme kaikki nurmikot, jotka ovat ensimmäisten talvien aikana painuneet.

Mahtavaa, että teitä on siellä ruudun toisella puolella, kiva kuulla kaikista tutuista ja uusista lukijoista!

Mainokset
2 kommenttia leave one →
 1. Hertta permalink
  Touko 5, 2014 8.05

  Mielenkiinnolla odotan millaiseen päädytte tuon pengerryksen kanssa. Meille on mahdollisesti myös tulossa pieni pengerrys, kunhan selviää mihin korkoon kaupunki määrittää talomme. Tuota pengerrysasiaa olen minäkin miettinyt…

  Ja muutenkin odotan innolla kuvia uudesta sisustuksesta sekä pihasta! 🙂

 2. Kirsikka permalink*
  Touko 6, 2014 18.30

  Hertta, mäkin odotan mielenkiinnolla, mitä siitä pengerryksestä lopulta tulee…;D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: