Skip to content

Kaunis Pietari

lokakuu 13, 2012

Niin se vaihtui mökkiloma sitten lopulta Pietarinristeilyyn. Pietariin pääsee näppärästi ilman viisumia juuri tuolla laivasysteemillä. Paikka on ollut haaveissani jo vuosia, kun tulee luettua niin paljon historiallisia romaaneja, jotka sijoittuvat enemmän tai vähemmän Pietariin, kaupunki kun on kohtuullinen osa Suomen historiaa. Eikä pettänyt Pietari ei, tosin aikahan on kaupunkikierrokseen kovin lyhyt, vain se yksi päivä. Ei siinä ehtinyt nähdä kuin peruspaikat, Eremitaasin, Iisakin kirkon ja -puiston, Nevsky Prospektin, Nevan ja Kirkon veren päällä.

Tärkein tuliaisostos (ainut ostos itse asiassa) oli maatuska. Se koristaa nyt keittiön hyllyä.

Mutta olipa siinäkin. Ja kun tuon maailman suloisimman ja energisimmän pakkauksen kanssa on liikenteessä, niin yksi päivä kaupungilla riittää loppujen lopuksi aivan hyvin…

Eremitaasia voi kuvata vain yhdellä sanalla: valtava.

En viitsinyt ottaa järkkäriä mukaan, kun oli luvattu kovasti sadetta. Pokkari oli, mutta siitä loppui akku jo ensimmäisessä kohteessa. Että kuvia on hiukan naftisti, muutama kännykkäräpsy. Seuraavalla kerralla sitten.

Eremitaasin kiertämiseen kannattaa varata aikaa, taideteoksia on tuhansia. Joku oli kai laskenut, että jos yhtä taulua/taide-esinettä katsoisi minuutin, koko kokoelman kiertämiseen menisi 15 vuotta. Huh huh.

Yllättävää kyllä pääsimme kiertämään hetken matkaa Eremitaasia, Tyttö kun jaksoi katsella kaikkia tauluja joissa oli lapsia tai hevosia. Minä kun rakastan vanhaa taidetta, voisin kierrellä sillä vaikka kuinka kauan. Ja kiertämistähän Eremitaasissa riittää, huoneita on vaatimattomat 1500.

Nevan rannalla riittää palatseja.

Asia, johon ei tule täällä Suomessa niin kiinnitettyä huomiota (siis koska se on hyvin) on helppokulkuisuus. Lastenrattaiden kanssa on aika hurjaa kulkea tuolla: missään ei ole hissejä tai ramppeja tai vaihtoehtoisia reittejä. Joko kuljet portaita tai olet kulkematta. Laivastakin ulos oli vain yksi reitti, jumalattoman jyrkät portaat. Siinä sitten kannettiin rattaita ja mummot rollaattoreja…

Kristuksen ylösnousemuksen katedraali on rakennettu Aleksanteri II murhapaikan päälle. Olisi ollut mukava käydä tuolla sisälläkin, mutta perheemme pienin jäsen oli vastaan.

Mutta päivä oli antoisa ja laiva ihan mukava. Ei mikään luksusristeilijä, muttei mikään superkapinenkaan. Ja lapsi viihtyy, kun on pallomeri. Ja vanhemmat viihtyy, kun lapsi viihtyy.

Maatuskoja on peräti 10 sisäkkäin. Pienin on tulitikunpään kokoinen.

Mainokset
6 kommenttia leave one →
 1. lokakuu 13, 2012 20.40

  Olipas varmasti ihana piristys ja arjen katkaisu tuollainen miniloma 🙂

 2. lokakuu 16, 2012 10.50

  Ihanan pulleat maatuskat. Hyvä matkamuisto ja sisustuselementti. Pietari on jotenkin aivan turhan aliarvostettu matkailukohde. Olin viikonlopun Munchenissä ja se on erinomainen shoppailukaupunki, mutta ei siellä varsinaisia nähtävyyksiä juuri ole.

 3. lokakuu 16, 2012 20.17

  onpas söpöt maatuskat. Miksi ihmeessä vippasin omani menemään joskus 20v sitten..no ei ne noin kauniita olleetkaan.
  Hassua muuten miten meilläkin ohjaa matkailua ja mihin vaan menoa se miten lapset siellä viihtyy. Syödään joskus aika pahaa ruokaakin, kun on vaan se hyvä leikkipaikka….huokaus. tähän on siis tultu. Mutta onneksi ei kestä lopunelämää… 🙂

 4. Kirsikka permalink*
  lokakuu 28, 2012 18.13

  Onnenhippuja, no todella! 😀

 5. Kirsikka permalink*
  lokakuu 28, 2012 18.14

  Tiina, oli kyllä tosi hyvä paikka tuo Pietari. Suosittelen:).

 6. Kirsikka permalink*
  lokakuu 28, 2012 18.14

  Mansardikaton alla, kimppahuokaus… Mutta ei, tää ei kesta ikuisuutta:D:D:D.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: