Skip to content

Lämpöä!

syyskuu 9, 2012

Syksy on tullut kiistämättä: meillä on kylmä. Mies haluaa säästää kuten aina, ja lämmöt on pois. Minä haluan lämpöä ja alan vihjailla, että lämmöt jo päälle. Mies haluaa edelleen säästää. Minä poltan takkoja ja se riittää – tähän asti. Tänään annoin mahtikäskyn laittaa lämmöt päälle, nyt ei takat enää riitä. Joten lämpöä olisi luvassa, edellyttäen, että Mies tottelee. Katsotaan.

Tällaista meillä sunnuntaiaamuna. Jatkan takoilla lämmittämistä pitkin syksyä ja talvea, mutta nyt haluan vähän apuja maalämmöltä.

Lämpöä haluaisin sisustukseenkin. Syksy tuo aina sen kaipuun pehmeyteen ja kodikkuuteen, liiallinen valkoisuus tuntuu jopa kylmältä. Niinpä lähden nyt ompelemaan niitä syystekstiilejäni. Mies ja Tyttö ovat leikkaamanssa ruohoa, pian lähdetään maalaismarkkinoille. Rakastan sunnuntaita.

Mainokset
10 kommenttia leave one →
 1. Mies permalink*
  syyskuu 9, 2012 11.49

  Lattialämmitys on päällä, tottelin 🙂

 2. Tiina permalink
  syyskuu 10, 2012 8.32

  Takkatuli on kaunis katsella ja hyvä palavan koivun tuoksu on ihana, mutta ymmärrän hyvin, että pyyvämpää lämpöä alkaa vähitellen kaipaamaan osana kodikkuutta. Odottelen innolla kuvia, jotta näen kuinka kauniit torkkupeitoistasi oikein tuli. Itse ajattelun hankkia Lennolin mallistosta Uljas-nimisen ihanuuden lämmittämään.

 3. Vilukissa permalink
  syyskuu 10, 2012 9.24

  Hehee… ihan kuin meillä! Toinen vääntää tehoja isommalle ja toinen pienemmälle. Onneks on takka!

  Kyselen taas sitä pöydän ohjetta, jos ehtisit laittaa.

 4. Paprika permalink
  syyskuu 10, 2012 12.10

  Meillä ei ole vielä lämmitys päällä. Minä säästän.. Mies varmaan laittaisi jo ainakin lämpöpumpun päälle, mutta se vaatii ensin huoltoa, kun puhaltaa ainoastaan kylmää. Pattereihin ei toivottavasti tarvitse koskea koko talvena! Lattialämmityskin on päällä vaan kylppärissä. Takkaa poltetaan lähes joka päivä ja toivottavasti se riittää vielä ainakin tämän kuun loppuun.

 5. Kirsikka permalink*
  syyskuu 10, 2012 19.27

  Kiitos muru:D

 6. Kirsikka permalink*
  syyskuu 10, 2012 19.33

  Tiina, no niin on! Tykkän poltella takkaa vaikka joka ilta. Mutta jos on joskus illan pois, niin onhan se kiva, ettei oo jääkylmää, kun tulee kotiin:D. Torkkupeitoista tuli ihan kivat. Violetit tyynyt on vielä tekemättä, niin kuvaan sitten, kunhan saan nekin valmiiksi:).

 7. Kirsikka permalink*
  syyskuu 10, 2012 19.34

  Vilukissa, kuulostaa tutulta:D. Joo, laitan, kunhan saan Mieheltä karhuttua ohjeet. Tällä viikolla:).

 8. Kirsikka permalink*
  syyskuu 10, 2012 19.37

  Paprika, no mekin meinattiin ensin, että pärjättäis kuun loppuun. Mutta nuo tilat, joihin takka ei ”yllä”, alkoi olla jo niin kylmät, että pakko saada vähän arjen luksusta eli lämpöä:D. Isolla se lämpö ei vielä ole, reippaasti alle 20 astetta:). Säästäminen lämmössä on fiksua, ja aina voi pukea lisäpaidan ja villasukat (mieluummin, kuin vääntää termostaatti 24 asteeseen).

 9. syyskuu 11, 2012 11.28

  Mies sääteli meillä viime syksynä lämmitysjärjestelmän (maalämpö) niin, että siihen ei oikeastaan tarvitse koskea ollenkaan (edes kesällä). Tai minä en saa koskea ollenkaan.:) Kerran menin vähän kääntämään seinässä olevaa termostaattia ja heti tuli noottia…

  Tulevana talvena olisi takan polttamisella tarkoitus tasata maalämpöpumpun käyntimääriä ja katsoa paljonko takasta on apua lämmityksessä (rahallisessa mielessä). Viime talvena poltimme takkaa varmaan viisi kertaa, kun talo pysyi hyvin lämpimänä ilmankin.

  Meillä on oikeastaan vähän liiankin lämmin koko ajan, mutta toisaalta olen aina, kaikissa edellisissä asunnoissa (ehkä yhtä lukuunottamatta) kärsinyt kylmästä ja/tai vedosta. Ja kun omakotitalon rakennusprojektiin lähdimme päätin, että ei ikinä enää. Nyt on mukavan lämmintä ja vedotonta.:)

  p.s. Teidän kesäkeittiö-patio-terassi on aivan ihana!

 10. Kirsikka permalink*
  syyskuu 12, 2012 19.02

  Moi Kristiina! Voin kuvitella, että teilläkin on tässä lämmitysasiassa kova jöö;D. Vähän on tullut kommenttia täälläkin päässä, mutta räplään silläkin uhalla niitä termostaatteja, kun viluttaa välillä:). Mies on niin säästäväinen, tosin hyvähän se on. Ja ollaan kyllä oikeasti vähän säästettykin takoilla, vaikka fakta on, että lapsiperheessa aikaa ei aina ole kaikille säästöpuuhille… Joskus pitää vähän oikaista.

  Kiitos! Vaikka vähällä käytöllä enää, kyllä se syksy vaan ajaa sisätiloihin, vaikkei haluais…:)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: