Skip to content

Geokätköilyä ja mökkielämää

elokuu 27, 2012

Olipas ihana viikonloppu! Järjestimme pikku hiljaa perinteeksi muodostuneen serkkutapaamisen ja olimme muutaman sukulaisperheen kanssa mökkeilemässä Keski-Suomessa. Mökkeilyä, ulkoilua lasten kanssa, hyvää ruokaa ja lasten nukkumaan menon jälkeen punaviiniä ja lautapelejä. Niin ihanaa.

Kävimme lauantaina etsimässä peräti kolme geokätköä. Oletteko kuulleet niistä? Sisareni on esitellyt harrastuksen minulle ja alan innostua siitä enemmän ja enemmän. Idea on siis se, että joku piilottaa jonnekin päin maailmaa ”aarteen” eli geokätkön, laittaa koordinaatit vihjeineen nettiin ja me sitten etsimme nuo ”aarteet”. Aarteessa olevaan vihkoon raapustetaan päivämäärä ja puumerkki, kätkön löytyminen kuitataan myös nettiin. Aarre voi perusmuodossaan olla vaikka pakasterasia, jossa on vihko ja kynä. Siellä voi myös olla pieniä ”vaihtareita” eli pieniä esineitä, joista voi ottaa yhden itselleen, kunhan laittaa jonkun toisen tilalle. Kätköjä on myös muun muotoisia ja niitä on siis ympäri maailmaa, esimerkiksi isoissa kaupungeissa Suomessa kymmenittäin.

Lapset ovat aivan onnessaan oikeasta aarteenetsinnästä.

Geokätköily on hauskaa koko perheen ohjelmaa: lapsethan ovat haltioissaan, kun voivat ihan oikeasti etsiä ja löytää aarteen. Harrastuksessa on etiketti ja reiluus on tietenkin kaiken a ja o. Jos otat kätköstä vaihtarin, laitat toisen tilalle ja muutenkin pidät huolen, että kätkö jää kuten se olikin seuraavaa varten.

Oletteko kokeilleet geokätköilyä? Kysykää lisää, jos innostuitte yhtään!

Mainokset
6 kommenttia leave one →
 1. Paprika permalink
  elokuu 28, 2012 11.28

  Meidänkin perhe on innostunut geokätköilystä! Lauantaina löydettiin yksi kätkö ja sunnuntaina kaksi. 🙂 Todella mukavaa puuhaa koko perheelle! Olemme toistaiseksi etsineet kätköjä vain kartan avulla, mutta tulevaisuudessa olisi tarkoitus hankkia myös GPS-laite, joka helpottaisi etsintöjä.

 2. Kirsikka permalink*
  elokuu 28, 2012 19.59

  Paprika, hauskaa, että muitakin harrastajia löytyy! Ja onhan tää jo tosi suosittu harrastus: talvella löytää kätköt helposti, kun sinne johtaa jo polku;D.

 3. Sonja permalink
  elokuu 29, 2012 12.42

  Haettuna useita satoja aarteita 🙂 , ihana harrastus, ollut vaan nyt reippaan vuoden tauolla raksaamisen takia. Pitäisi taas aktivoitua!
  Terveisin vakkarilukija joka ei kommenttia ole tainnut ennemmin jättää.

 4. Kirsikka permalink*
  syyskuu 1, 2012 15.08

  Moikka Sonja! Kiva, kun jätit nyt kommentin:D. Raksaaminen vie tosiaan ajan ihan KAIKELTA;D. Kun alkaa valmistua, niin sitä oikein ihmettelee, että mitähän sitä ennen tehtiin tällä kaikella vapaa-ajalla;););).

 5. syyskuu 7, 2012 12.06

  Kiitos vinkistä. Pitääkin tulevana viikonloppuna kokeilla tätä koko perheen kanssa. Olen kyllä kuullut tästä ja melkein kokeillutkin mutta parasta varmasti lasten kanssa.

 6. Kirsikka permalink*
  syyskuu 9, 2012 9.19

  Miika I. suosittelen, hauskaa ja palkitsevaa, liikunta ja ulkoilu tulee kaupan päälle:D.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: