Skip to content

Kaivamista, kaivamista, kaivamista ja tietenkin lisää kukkia

heinäkuu 13, 2012

Sen kai arvaa, mihin meikäläinen vilisti jo heti ensimmäisenä iltana, kun saavuimme kotiin? Ja seuraavana aamuna, eli eilen, hain vielä uuden takakontillisen kukkia. Luulen, että nyt pihan istutukset on tälle kesälle tehty. Tai en nyt lupaa, mutta sanotaanko, että suurin osa on maassa. Ehkä laitan vielä jotain hyötykasveja ja syksyllä tietenkin sipulikukat sekä pengerykseen vielä jotain maanpeitekasveja, mutta pääosin kukat, puut ja pensaat on tässä. Olenkin jo istuttanut sellaiset 50 – 60 kasvia, että eiköhän se jo ala olla… Vaikka pientä hävikkiäkin on, kun Mies hurautti jo vaarinlaukkani ruoholeikkurilla, luuli rikkaruohoksi. Nyt pitäisi vaan jaksaa odottaa, että kaikki kasvaa ja kukkii. Miten ihmeessä?!? En millään malttaisi odottaa ensi kesää!!!

Mutta tässä taas vähän kasviluetteloa itselleni, aloitan vaikka ei-hyötykasveista.

Parkkipaikan eteen tuli kolme terijoensalavaa antamaan näkösuojaa puutarhaan. Niiden väleihin istutan vielä kukkia, mutta ehkä vasta ensi kesänä. Autojakin voisi parkkipaikalla jo pitää, jos vaan muistaisi ajaa siihen.

Terijoensalavien jälkeen tulee portti puutarhaan heinäseipäistä, jonka vuoraan köynnösruusuilla tai humalla. Ruusuilla todennäköisesti. Sen jälkeen on uusi lumipalloheisi ja kolme valkoista pallohortensiaa.

O – O – O – O – O – O – O

3 x Terijoen salava – Lumipalloheisi – 3 x pallohortensia

Ja kodinhoitohuoneen ulko-oven molemmin puolin on aiemmin istuttamani kaksi valkoista pihasyreeniä. Suunnittelin tämän pihapolun ympärystön niin, että aina joku kukkisi: kesäkuussa syreenit, heinäkuussa lumipalloheisi ja elokuusta eteenpäin hortensiat. Kunhan vaan kaikkia menestyisivät.

Puuterassin kulmalle laitoin valkoisen alppiruusun. En laitakaan tähän ylös muuta, kun siihen on muodostunut luontainen kulkureitti. Pengerrys täytyy kyllä vuorata vielä jollain.

O

Alppiruusu Cunninham’s white

Kiviterassin oikealle nurkalle laitoin toisen syyshortensian idealla, että jos täällä istuu syksyisiä iltoja, niin vielä yksi kasvi on kukassa ja näkyy suoraan ikkunasta.

Syyshortensian jälkeen, ennen hedelmäpuutarhaa, tuli rivi pioneja. Pionien taakse tulee vielä aita heinäseipäistä (takana on vaarallinen jyrkänne).

O – O – O – O

Syyshortensia – Kiinanpioni Festiva Maxima (valk.) – Kiinanpioni Sarah B (vaaleanpun.) – Kiinanpioni Festiva Maxima (valk.)

Sitten siirrytäänkin jo etupihan puolelle. Siellä onkin jo aika hyvin istutuksia, mutta pihan perälle laitoin vielä pari pihajasmiketta.

Ensimmäinen tuli perennapenkin viereen.

Ja toinen ihan pihan perälle talon kulmalle. Näiden välinen kaistale on vielä mullalla, eli ruoho on siihen kylvämättä, varmaan nyt viikonloppuna laitetaan. Ja myöhemmin siihen rakennetaan pergola, ehkä ensi kesänä.

O – O

2 x pihajasmike

Arvatkaas muuten millä rahoitin pihan kaikki kasvit? Äitiyslomallahan myin kirppiksellä ja huutonetissa kaiken turhan kaman pois, ja ne rahat kasvaa nyt tuolla puutarhassa. Kannatti olla ahkera myyntipuuhissa talvella, kun ei ole ihan ilmaisia nuo kukat, puut ja pensaat.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: