Skip to content

Piha pala palalta

heinäkuu 8, 2012

Ajattelin, että teitä kiinnostaa, mitä tänne pihalle olenkaan suunnitellut. Haaveenani oli sellainen vanha maatalon pihapiiri, mutta tontin muodosta johtuen se ei ole mahdollista. Joten soveltaen tästä tulee yhdistelmä sitä ja jotain ihan omaa. En pidä liian ”siisteistä” tai tiukkaan rajatuista/suunnitelluista pihoista (tai siis pidän, kauniitahan ne ovat, mutten halua tänne meille sellaista), eli yleisilme saa olla rehevä mummolan piha. Ja kasveja tulee paljon erilaisia, ei mitään säännönmukaisuutta tai symmetrisyyttä.

Kuvat on kuvattu talon terassilta. Oikealla, mikä ei näy kuvassa, on autotalli.

Oikealla olevaan syvennykseen (ei näy kuvassa sekään) tulee lisää syreenejä, ainakin näin alustavasti, ja suurin piirtein keskellä kuvaa näkyvän parkkipaikan (jossa on nyt lava kiviä) eteen puita, alustavasti terijoen salavia.

Tuon pienen puuryhmän eteen, ladon oikealle puolelle, tulee leikkipaikka. Tässä vaiheessa siihen tulee keinu ja hiekkalaatikko, tulevaisuudessa varmaan muutakin. Leikkipaikan vasemmalle puolelle, lado eteen, tulee lisää marjapensaita, eli karviaiset ja pensasmustikat.

Marjapensaista vasemmalle tulee perinteinen kasvimaa ja sen viereen kasvihuone. Sen jälkeen ovatkin ne hedelmäpuut.

Tähän hedelmäpuiden ja kiviterassin väliin keksin vielä jotain näyttävää, tosin vielä en tiedä mitä. Ainakin tuohon jyrkänteen reunaan tulee aita vanhoista heinäseipäistä. Siihen eteen voisi sopia vaikka joku perennapenkki.

Viimeisenä vasemmalla on kiveys ja kesäkeittiö. Niiden taakse tulee joskus palju. Ehkä.

Mainokset
4 kommenttia leave one →
 1. Tiina permalink
  heinäkuu 9, 2012 9.16

  Kirsikka, tonttinne mahdollistaa todella paljon erilaisia toteutuksia. Se on aika ihanaa, kun ei tarvitse tinkiä haaveista. Kasvihuone on varmasti todella hyvä ratkaisu, sillä onhan se mukavaa saada keittiöön tuoreita tuotteita omalta pihalta.
  Maalaismiljöön luominen omine persoonallisineen vivahteineen on viisas ratkaisu. Kannatan ehdottomasti hieman rouheaa ja villiä istuttamista. Adjektiivit sitaateissa.

 2. iita permalink
  heinäkuu 9, 2012 17.21

  Kuulostaa hyviltä suunnitelmilta! Ja ruusuista tulee varmasti mahtavia. Istutin pienen ruusutarhan itsekin viime kesänä pienistä taimenista ja nyt rehottaa jo ihan kivan näköisenä. Kukat tosin niin isoja, että painavat heikompia oksia kohti maata. Mutta jospa ne siitä vahvistuisivat. Laitoin myös matalaa perennaa seuraksi, sillä pensaiden tuuheneminen vie joitain vuosia.. ja multahan jää joka tapauksessa näkyviin.

  Millaisia muratteja suomessa onkaan saatavilla; kasvaakos ne nopeasti? (Mulla kokemusta Suomen murateista vain sisäoloista – minähän osasin aikoinani kuivuttaa sisällä kaikki kukat, myös muratit ennen kuin ne ehtivät kasvaa ;)) Mut täällä meillä oleva muratti siis peittää kaiken alleen hienosti, mutta kasvaa suhteellisen hitaasti, joten maan peittoamiseen voi mennä aikaa. Mutta ainahan voi yksivuotisen kukan siemeniä ripotella, mikäli peittoa ei näytä olevan tarpeeksi esim. tulevalle kesälle.

  Vapaille paikoille: Koristeheinät on kans kivoja. Meillähän on niitä uima-altaan reunalla pari.. kasvavat reilusti yli metrin pituisiksi ja ovat tuuheita. Tuulessa kivan näköisiä ja kuuluu myös pieni suhiseva ääni; niin romanttista 😉 Laitan kuvia tulemaan ideoiksi myöhemmin tällä viikolla.
  Hurjasti tsemppiä puutarhan laittoon!

 3. Kirsikka permalink*
  heinäkuu 11, 2012 11.55

  Tiina, kasvihuonetta mulla ei oo ennen ollutkaan. Että uuden opettelua taas siinä;).

 4. Kirsikka permalink*
  heinäkuu 11, 2012 11.58

  Heippa iita iitulainen! Teillä onkin siellä mahtava ilmasto ruusuille;). Olen nyt jotenkin ihan rakastunut ruusuihin, siis niihin runsaisiin puskiin ja köynnöksiin, en oikein yksittäisiin… Mä en tiedä noitten murattien kasvunopeudesta, mutta ainakin olivat vähän leventyneet viikon loman (terveisiä Gotlannista!) aikana. Aattelin tunkea sinne väliin kuorikatetta siksi aikaa, kun tuuheentuu. Joo, ja kukkia vois tietty laittaa kans:). Heinät on kans muistamisen arvoinen idea, en oo niitä ajatellukkaan alunperin. Voisin harkita! Kiitos, sitä tsemppiä tarvitaan;D.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: