Skip to content

Takapiha tasoitettu

Touko 6, 2012

Koko eilisen päivän ja tämän aamupäivän kone (ja Mies tietenkin mukana) työskenteli takapihan kimpussa. Se on nyt tasoitettu ja on pienen loppusilauksen jälkeen valmis ottamaan mullat niskaansa. Takapihalle tehtiin myös kiviterassin pohja, joskin suunnitelmat sen suhteen muuttuivat jonnin verran tässä matkan varrella.

Pihaan tehtiin pengerrys.

Emme loppujen lopuksi saaneet täytemaata tarpeeksi, että olisimme voineet nostaa koko pihan samaan korkoon. Mutta nostettiinhan sitä kuitenkin metrikaupalla. En tiedä muistaako kukaan, mutta tämä tällä hetkellä tasainen piha oli suunnattoman syvä ja jyrkkä ”rotko” alunperin, että onhan sitä maata siihen ajettu kymmeniä kuormia. Parempi tämä, vaikka metrin vajaaksi jäikin.

Kiveyksen paikkaa tosiaan muutettiin, se tuleekin nyt tuonne talon toiseen päähän, eikä keskelle pihaa. Ja se myös käännettiin sivusuuntaiseksi. Tämä monestakin syystä, mutta päällimmäisenä vaan, että se on paras tuolla.

Pohjan alla on suojakangas ja styroksit, päällä soraa.

Halusimme tehdä kiveyksestä ”muodokkaan”, eli emme tehneet perinteistä suorakaidetta. Tuo ympyräuloke kuvassa oikeassa ylänurkassa on paikka loimulohitulelle. Kiveyksen koko on noin 60 neliötä.

Nyt kone on siirtynyt puurtamaan etupihaa.

Etupihan pitäisi tulla suht nopeasti. Sieltä kuoputetaan maata hieman pois, tehdään tie tai polku ja loput sitten nurmikolle.

Näin tämä homma tässä etenee. Kirjoittelen niitä päivittyneitä suunnitelmiakin tänne, jahka ehdin. Aika menee tietenkin tiukasti Tytön kanssa, kun Mies porhaltaa tuolla pihalla.

Tyttö jaksaa myös olla innokkaasti mukana. Hän nakottaa tuossa ikkunassa ihan jatkuvasti ja seuraa ihmeellisen kaivinkoneen puuhia.

Tässä jaksaa ihmetellä vaikka kuinka kauan.

Ja tämä se on todella poikkeuksellista, sillä eipä ole pieni nainen ollut aiemmin edes viittä minuuttia saati 15 minuuttia samassa paikassa. Paitsi nukkuessaan… Mutta kaivinkone jaksaa kiinnostaa. Tiedä sitten, mikä on pienen tytön haaveammatti tällä hetkellä.

Mainokset
4 kommenttia leave one →
 1. äippä/mummi permalink
  Touko 6, 2012 18.49

  Voi pientä ihmettijää, kyllä maailma avartuu:) ihana! Mummi näkee vain nököttäjän:)

 2. Touko 7, 2012 11.39

  Ihanaa, että löysin blogisi!

 3. Kirsikka permalink*
  Touko 11, 2012 18.55

  Äippä/mummi, no onhan se maailman suloisin:).

 4. Kirsikka permalink*
  Touko 11, 2012 18.55

  Andra, samoin, on kiva saada taas uusia blogituttuja:).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: