Skip to content

Saunan aloitus

joulukuu 6, 2011

Katsokaapas tätä! Kyllä kannatti vähän valittaa, lumi on maassa.

Lämpötila tosin on plussan puolella, että taitaa tämä lumi vielä sulaa, mutta kuitenkin. Jee!

Meillä tai Miehellä on alkanut viimeinen suurempi rutistus täällä sisällä, nimittäin saunan rakennus. Tavoitteena hänellä olisi päästä joulusaunaan.

Saunamme on sellainen keskikokoinen, ei pieni koppi, muttei myöskään mikään valtava luksussauna.

Eli ensin tehdään kehikko tai koolaukset, miksi niitä nyt sanotaan. Sitten villat ja panelointi. Sen verran hyvin se on jo edennyt, että tänään on kai tarkoitus aloitella panelointia.

Käsittelen saunan sitten mustalla saunavahalla, eli tumma sauna on tulossa. Ne tuntuvat olevan muodissa, mutta mitäs siitä, se on niin upea. Ylipäätään tavoittelen vähän sellaista savusaunafiilista, eli mitään moderneista moderneinta ei missään tapauksessa ole tulossa. Kiuas on jo ostettu vuosi sitten. Se on sellainen, jossa näkyy kivet etupuolelta verkon läpi (ei kuitenkaan sellainen ”torni”, missä kivet näkyy joka puolelta).

Muuten saunan sisustus antaa haastetta, sillä en oikein osaa sanoa, että millainen on hieno sauna. Kai sitä voi näin itsenäisyyspäivänä tunnustaa olevansa todella epäsuomalainen tässä suhteessa: minä en käy saunassa. Tiedetään, olen ihan kauhea, kaikki tätä kauhistelevat. Mutta en vain pidä kuumassa ähkimisestä, se ei tunnu hyvältä (siinä suhteessa ymmärrän oikein hyvin niitä ulkomaalaisia, joille sauna ei ole pelkästään positiivinen kokemus). Mutta toki haluaisin siitä saada kivan ja kauniin Miestä varten.

Eli siis haasteena on muun muassa lauteet. Millaiset olisivat hienot? Ja tietenkin myös järkevän hintaiset, eli mitään tuhansia tähän ei nyt ole varaa laittaa. Miehellä on tietenkin itselläkin ajatuksia, mutta hän kaipaa kovasti niille minun tukeani. Ja minä kun en osaa sanoa! Että hyviä ideoita ja linkkejä hienoihin saunakuviin saa laittaa.

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

Mainokset
10 kommenttia leave one →
 1. Henna permalink
  joulukuu 6, 2011 15.08

  Hei, makuja yhtä monta kuin immeisiä… meillä tumma ja tavallinen ”ihana ” sauna kiuas se torni kivi-hässäkkä.
  Mies päätti saunan ja minä lopun sisustuksen ja kaikki oli tyytyväisiä, suosittelen!!
  Aivan ihana teijän hirsiunelma joulussaan, kiva seurata sinun tyyliäsi =)

 2. Koivulan tyttö permalink
  joulukuu 6, 2011 20.49

  Itse haaveilen sellaisesta saunasta, missä perinteiset alalauteet jää pois. Pienen ala-laudejakkaran ja jalkatilan sijaan, olisi laude-laudoista rakennettu tavallaan lattia koko saunan vapaan tilan mitalta. Siis yksi iso alalaude. Siinä voi sitten muksut leikkiä saunaleikkejä alempana ja turvallisesti. Löylyvedet siinä myös. En tiedä saiko tästä kiinni, mut yritin ainaki 🙂

  Kiitos taas ihanasta blogistasi – se on ihan henkireikä tämän rakentamisen keskellä 🙂 Joulusauna toteutuu varmasti, kun nyt jo noin hyvällä mallilla!

 3. heli permalink
  joulukuu 7, 2011 17.12

  Hei!
  Jos on musta sauna, niin lauteetkin ois mielestäni hyvä olla tummat. Vaaleat käy jotenkin silmille! Tarpeeksi leveät istuinosat – itse pidän tavallisista suorakaiteista enkä sellaisista kaarevista yms. Meidän sauna tulee remonttilistassa viimeisenä, sillä ensin on se autotalli, sisäportaitten vaihto toiseen paikkaan, vilvoittelukammari, kylppäri, ja sitten vasta se sauna.

  Teepä makusi mukainen sauna, niin voin sitten näyttää Miehelle, että tällanen voisi olla kiva! Meillä minä suunnittelen ja mies rakentaa – mukavaa!

  Lumisia maisemia tässä itsekin toivon, nyt sataa rännän ja veden sekaista märkää alas taivaalta täällä länsirannikolla.

  Mukavaa Joulun odotusta sinulle ja perheellesi 🙂

 4. Kirsikka permalink*
  joulukuu 8, 2011 10.48

  Kiitos Henna! Niin se on, toinen tykkää toisesta ja toinen jostain muusta:D.

 5. Kirsikka permalink*
  joulukuu 8, 2011 10.50

  Koivulan tyttö, no kuule tuota se Mieskin on ehdottanut! Siis ”alatasannetta” tai mikä se nyt olis. Että sellainen varmaan sitten ois tulossa:).

  Ihanaa, jos blogista on iloa. Ja tsemppiä siihen rakentamiseen! Tiedän, se tuntuu välillä niin raskaalta, mutta palkitsee sitten moninkertasesti. Pian se valmistuu!

 6. Kirsikka permalink*
  joulukuu 8, 2011 10.52

  Heli, samaa mieltä, minusta seinät ja lauteet pitää olla samaa sävyä. Ehdottomasti! Ja jos osan puusta jättää käsittelemättä, niin se tummuu ajan saatossa ja sitten se vasta hassulta näyttää, kun on käsitelty tumma ja tummunut tumma…:) Mutta täältäpä pukkaa sitten raporttia edistymisestä:).

 7. joulukuu 11, 2011 1.53

  Edellisen rivariremonttimme sauna oli muotolauteinen, mutta tähän 2006 rakennettuun kotiimme halusin tosi kulmikkaat (L-malliset) ja leveät lauteet ja juuri tuon ”alatasanteen” voin sitä lämpimästi suositella. Siinä sopii lapsetkin pyörimään ja pojallani oli pienenä tapana istua punkassa, kjoka mahtuu siis hyvin tähän lauteelle. ja kohta varmaan on Maitotytön vuoro tehdä samaa. Supisaunasuojalla vedin seinät ja katon tummaksi (paneeliksi silloin sopii tavallinen halvin kuusi) seinäpaneeli on hiukan tavanomaista leveämpää, jotta syntyisi mielikuva savusaunan hirsistä. Lauteet käsittelin myös tummaksi, mutta eri aineella. Nyttemmin onkin tullut hirveästi enmmän vaihtoehtoja noihin aineisiin ja väreihin. Kiuas on tavis, sen nurkkaseinä koristekiveä. Että kaikki kliseet meillä, mutta kovassa käytössä on ja tosi mieluinen!

 8. joulukuu 11, 2011 16.16

  Me tehtiin reilu vuosi sitten pihasaunaan remontti ja mustaa seiniin/kattoon. Lauteet ja lattia jätettiin ikkuna- ja ovikarmien kanssa vaaleammalle. Ollaan tykätty.

 9. Kirsikka permalink*
  joulukuu 13, 2011 11.38

  Nanna, hahaa, kliseesauna:). Mutta musta ei haittaa, vaikka on kaikki kliseet, jos ne on kuitenkin kaikkein kauneimmat:). Aina ei kannata väkisin yrittää jotain tosi erikoista, ei se sit välttämättä oo hyvännäkönen kuitenkaan. Seinäpanelit tuli meille Hongalta, joten leveämpiin ei viittitä vaihtaa (ja siis maksaa niistä toistamiseen), vaikka idea on kyllä tosi hyvä. Mutta joo, tuota tummaa väriä tulee, ja varmaan se alalaude sitten, ootte sitä niin suositellu:).

 10. Kirsikka permalink*
  joulukuu 13, 2011 11.38

  Tomi, kuulostaa tosi kivalle. Se tumma väri antaa tosi makeen tunnelman.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: