Skip to content

Hääreissu Saksaan

marraskuu 11, 2011

Huh, vihdoin kotona! Enpä ole ennen ollut näin onnellinen kotiinpaluusta. Olimme viikon Saksassa ja täytyy heti näin aluksi todeta, että reissaaminen vauvan kanssa ei ole pelkästään nautinto…

Ystävämme menivät naimisiin viime lauantaina Saksassa, mikä siis oli syy reissuumme. Emme todellakaan olisi alle viisikuisen kanssa muuten lähteneet ulkomaille, se olisi saanut odottaa vielä hetken. Mutta nytpä oli puoliksi ”pakko”. Matkapäivä oli perjantai ja häät siis lauantaina. Matkapäivänä oli tietenkin aika monta vastoinkäymistä lähtien siitä, että Frankfurtin lentoasemalla lastenvaunut olivat hukassa ja niitä etsittiin hyvä tovi. Ja siitä sitten lähti moni muukin asia menemään pieleen, ja illalla oli v-käyrä aika korkealla. Pienikin oli stressaantunut valtavan pitkästä päivästä, eikä meinannut mennä yöunille ollenkaan. Hohhoijaa sitä huutoa.

Hääpäivä menikin sitten ihan hyvin. Ikävää tietenkin, että pientä joutui aina vähän herättämään kesken unien, kun piti siirtyä kirkkoon tai sinne tai tänne, ja sehän aiheuttaa känkkäränkkää, mutta kokonaisuutena siis ihan hyvin.

Häät olivat oikein kauniit ja muutenkin onnistuneet. Pitkästä pitkästä aikaa häät, joissa yleisenä teemana ei ollut hermoja raastava jatkuva odottaminen.

Häälahjaksi (valokuvauksen lisäksi) veimme punaisesta pitävälle parille punaiset Kivi-tuikut ja portviiniä.

Häiden jälkeen olikin sitten matkapäivä taas, kun siirryimme lomailusijaintiimme Saksan ja Sveitsin rajamaille. Uusi ikävä yllätys tuli vastaan, kun huomasimme, että noista maista ei saakaan vauvanmaitoa valmiina maitona, ainoastaan jauheena. Ja etsimme varmaan 15 kaupasta. Pieni paniikki meinasi iskeä, kun eihän niitä maitoja saatu Suomesta tarpeeksi mukaan painon vuoksi, mutta pieni suostui onneksi jauhemaitoon ihan kyselemättä.

Sitten ehdittiinkin viettää muutama kiva päivä ja vähän hengähtää. Olimme pääosin Schwarzwaldissa. Meillä oli vuokrattuna asuntoauto, mikä olikin ihan hyvä ratkaisu tälle reissulle, sillä hotellihuoneessa kykkiminen olisi varmasti ollut pidemmän päälle tällä perhekokoonpanolla aikas kypsää.

Schwarzwaldissa on aivan henkeäsalpaavat maisemat! Vaikka näistä kännykuvista se ei ehkä ihan välity... Järkkärini teki kivan yllätyksen, kun se tyhjensi yhtäkkiä akun aivan pimeäksi. Onneksi kuitenkin vasta häiden jälkeen, sillä olin häiden puolivirallinen kuvaaja.

Noissa maisemissa oli ihanan lenkkeillä vauvan kanssa. Sainpa jopa Miehenkin välillä mukaan, ja se se on jotain se!

Ja olihan siellä pienellä paljon ihmeteltävää. Tämä iso koira oli pitkän tuijottelutuokion arvoinen.

Jos joku on menossa camping-reissulle Etelä-Saksaan, niin voin suositella leirintäaluetta. Se oli aivan upea, viiden tähden leirintäalue ja valittu useasti Saksan parhaaksi. Enkä ihmettele.

Paluumatka eilen menikin sitten lähes ongelmitta, onneksi.

Mutta olen kuullut niin monen sanovan, kuinka (ensimmäisen) pienen kanssa on niin helppo matkustaa. En ymmärrä, miten niin? Kyllä tämä reissu olisi ihan mielellään voinut jäädä tekemättäkin, aikamoista stressiä oli välillä. Häät tosin olivat aivan ihanat, että siinä mielessä kannatti vähän kärsiä! Vaikka ovathan ne vauvat erilaisia, toisten kanssa voikin olla helpompaa. Onneksi aika kultaa muistot, ja pian voimme muistella aivan ihanaa Saksan-matkaamme!

Mainokset
2 kommenttia leave one →
  1. marraskuu 11, 2011 15.44

    Eilen aattelinkin, että missähän sä meet, kun blogissa on ollut hiljaista 🙂 Nytpä se selvisi 🙂 Tervetuloa takaisin kotiin! Ihana reissu teillä, vaikeuksista huolimatta.

  2. Kirsikka permalink*
    marraskuu 12, 2011 22.39

    Jane, onhan se arjen poikkasu kuitenkin aina mukavaa:). Ja näkee Miestäkin vähän enemmän.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: