Skip to content

Keittiön suursiivous

lokakuu 10, 2011

Eipä auttanut taistelu, kyllä se lentsu tavoitti sitten minutkin. Aamulla oli aika hutera olo… Jospa nyt sitten taistelisin sen nopeasti ohi.

Minulla oli lauantaina vapaapäivä, eli vapaata vauvan hoidosta. Pistinkin sitten tuulemaan keittiössä. Kuulostaa ehkä surkealta tämä elämäni, kun harvinainen oma aika menee siivoamiseen. Mutta kaupoille ja muille retkille pääsen koska tahansa pienen kanssa, mutta tätä urakkaa ei voi vauva toisessa kädessä tehdä. (En nyt sentään pelkästään siivonnut. Kävin minä lukemassa teidän bloginnekin, mutta Blogspotissa on joku häikkä, nimi/url-vaihtoehto hävittää kaikki kommentit, joten kommenttejani en saanut julki.) Päähommani oli keittiön puutasojen öljyäminen.

Huiskis kaikki tasot tyhjäksi ja puhtaaksi ja öljyä pintaan. Annoin sen kuivua yön yli.

Kerrankin voin olla tyytyväinen auringon haalistavaan vaikutukseen. Yleensä se pilaa kaikki, mutta ei tällä kertaa. En tiedä muistatteko, mutta inhosin sitä tasojen hieman kastanjaan menevää väriä (väri oli aivan erinäköinen tuoreena kuin mallipalassa keittiökaupassa). Mutta nyt aurinko on haalistanut sen ihan täydelliseksi! Nurkissa on vielä vähän tummempaa, mutta eiköhän aika tee tehtävänsä.

Nyt taso on juuri oikean värinen.

Meillä aamu ei lähde käyntiin ilman näitä. Liitutaulussa on kummilapsien syntymäpäivät, ettei pääse unohtumaan,

Leivontavehkeet ovat ahkerassa käytössä, niitä on turha piilottaa kaappiin.

Kynttilävarastot täytyy täydentää talvea varten.

Olen keräillyt näitä vanhoja keittiöpurkkeja kirppiksiltä, mutta niillä on kyllä aika hyvät hinnat. Ette ikinä usko, mitä nämä löytyivät! Tuossa lähistöllä on aikoinaan sijainnut talo, joka on purettu. Jostain syystä siellä on yhdessä kuopassa edelleen talon keittiön jäämistöä, siis purkkeja ja purnukoita. Lumien sulettua tarkkaavainen silmäni bongasi heti roinan joukosta muutaman aarteen. Nyt ne ovat paremmassa tallessa.

Padat ja pannut ovat aina käden ulottuvilla.

Ja sitten sohvalle sairastamaan…

Mainokset
4 kommenttia leave one →
 1. lokakuu 10, 2011 13.22

  Hihii, tervetuloa epätöivoisten kotiäitien kerhoon. siivoaminen on minullakin aikalailla ekana mielessä jos saan joskus olla yksin…sehän on niin rentottavaa ja palkitsevaa.

  Ja tuo tasonne on mukava haaleanakin, vaikka minusta se oli tummanakin tosi kaunis. Onko se pysynyt ihan hyvässä kunnossa noin muuten? Meillä saareke on tammea ja olen ihan hysteerinen sen kanssa. Lapset kaataa sen päällä aina jotain mustikkamehua…mietin jo koko tason suojaamista kerniliinalla, mutta sopivaa liinaa ei ole tullut vielä vastaan.

  tsemppiä sinne lentsun kanssa, mulla on kanssa joku NIIN ikävä flunssa. Puhuminen ja syöminen sattuu (tosi inhottavaa tälläiselle vähemmän hiljaiselle hyvän ruan ystävälle).

 2. lokakuu 11, 2011 7.38

  Keittiönne on kyllä ihana! Tai siis koko talonne on, mutta nyt hehkutan kyökkinne puolesta – niin valoisa ja tilava, tykkään.

  Lentsuilu on syvältä – pikaista paranemista sinne! 🙂

 3. Kirsikka permalink*
  lokakuu 11, 2011 11.26

  Mansardikaton alla, toi on niin totta. Siivoaminen on yllättävän palkitsevaa ja rentouttavaa. Ei sellainen perussiivous, sitä inhoan, mutta tällainen järjestely ja sisustusiivoaminen:D.

  Taso on pysynyt yllättävän hyvänä, pelkäsin paljon pahempaa. Meillä tietenkään ei ole noita pieniä mustikkasuita, mutta kovassa käytössä se taso on meilläkin. Toki elämisen jälkiä on siinäkin, mutta saa ollakin.

  Lentsuaminen on niiiiiin syvältä, en jaksais enää yhtään…

 4. Kirsikka permalink*
  lokakuu 11, 2011 11.26

  Kiitos Mari, lämmittää mieltä näin kipeänä:D.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: