Skip to content

Päiväpeite vs. lakanat

syyskuu 21, 2011

Mistä tätä sadetta taas riittää? Olen tässä ollut lähdössä lenkille jo hyvän tovin, mutta jos edes vähän hellittäisi… Se tuulipukukaan mitä tahansa pidä. No sitten on hyvä hetki avata kone, kun pikkuinenkin ottaa päikkäreitä.

Tämä tuikitärkeä päiväpeittoasia on pitänyt postata jo aikaa sitten, mutta aina se aika vain katoaa jonnekin. Olen ehkä maailman laiskin petaamaan sänkyä (ja Mies vielä laiskempi). Eipä sitä vain tule tehtyä itseään varten, ellei sinä päivänä ole tulossa vieraita. Tiedän, että jotkut petaavat aina, mutta se on asia, mikä ei tapahdu meillä, vaikka muuten järjestystä yritänkin pitää yllä. Mutta siis se asia on tämä peite itse.

Päiväpeite on heräteostos Hemtexin alesta viime kesältä. Pakko saada -ostos siis.

Ihastuin tuohon peittoon jotenkin ihan älyttömästi. Vaikka se on jättisänkyymme hieman liian pieni (sillä ei siis saa koko sänkyä peittoon), niin ei haittaa. Tykkään muutenkin pedata sänkyn niin, että kauniit lakanat näkyvät, joten liian pieni päiväpeite on juurikin passeli. Kuvassa sängyllä on myös Tytön ristiäislahjaksi saama ihana pupu ja elefantti.

Taustalla näkyykin pienokaisen oma tuutupesä, joka siis on vanhempien huoneessa nämä ensimmäiset kuukaudet (nimim. odottaa sitä hetkeä, kun saa edes kerran nukkua täydet yöunet ilman herätyksiä ja nukkua aamulla niin pitkään kuin nukuttaa... dream on...). Heh, petaamatta näemmä sekin, vaikka päiväpeiton olen sinne ommellut kyllä.

Olen vähän pimahtanut nimittäin noihin lakanoihin, ja niitä onkin kertynyt meille aikamoinen määrä. Olen tunkenut niitä vanhemmasta päästä muun muassa mökille ja tarvitseville tutuille, että mahtuu taas uusia. Nyt olenkin lakananostolakossa… Kaikkea ihmeellisyyttä sitä pitää ihmisellä olla. Eli kun kerran hienoja lakanoita on, niin antaa niiden näkyä.

Mainokset
12 kommenttia leave one →
 1. syyskuu 21, 2011 19.38

  Meilä sama ongelma, sänky pedataan todella harvoin. Olenkin kehittänyt teorian miksi näin on. Meillä mies tekee yötyötä ja hän nousee vasta päivällä ylös, joten ei sitä viitsi muutamaksi tunniksi sänkyä pedata ;D Ihanalta näyttää teidän sänky ja tuo päiväpeitto on just passeli siihen 🙂

  Meidän tytöllä on samanlainen pupu, mutta valkoisena 🙂

 2. syyskuu 22, 2011 7.29

  Samma här! 🙂
  Päiväpeitto meilläkin on useimmiten vain laskosteltuna makuuhuoneen penkillä – minäkin suosin kivoja pussilakanoita, jotka mielestäni saavat kyllä näkyä!
  Ehkä pitäisi olla hiukan tiukempi kasvattaja, kun tyttäretkään eivät päiväpeittoilua harrasta…
  Useimmiten vasta vieraiden tullessa päiväpeitot eksyy sängyille asti. 😉

  Teidän makuuhuoneessanne näyttää oikein kivalta, ihanat nuo liinavaatteet – pellavaa?

 3. elina permalink
  syyskuu 22, 2011 8.13

  samaa vikaa täällä tuon päiväpeiton kanssa. Se vaan ei meinaa mennä sänkyyn, ei sitte millään. =D
  Mutta tuohon yöheräämiseen.. Jos vaan mahdollista, niin kannattaa koittaa tyttöä omaan huoneeseen. Meillä on noiden kaikkien yöunet parantunu ihan huomattavasti kun siirretty omaan huoneeseen. Kaks ensimmäistä 4kk ikäisenä ja alkoivat heti nukkumaan täydet yöt ja nuorin olosuhteidenpakosta vasta pikkusen päälle 1v, mutta yöt rupes olemaan heti ekasta yöstä lähtien täysin nukuttuja. ja sitä ne ei ollu todellakaan sillon kun nukuttiin samas huonees. eli jos järjestyksen muutos ei hirveesti aiheuta ylimäärästä hommaa ja huoneet on suht lähekkäin, niin kannattaa ainaki koittaa. =)

 4. syyskuu 22, 2011 10.40

  kaunista. Ihana tuo teidän sänkynne!
  Ei meilläkään päiväpeittoa usein laiteta. Vain kun vieraita tulee 🙂

 5. Kirsikka permalink*
  syyskuu 22, 2011 20.18

  Onnenhippuja, toi on just hyvä syy olla petaamatta:D! Se pupu on IHANAN pehmeä:).

 6. Kirsikka permalink*
  syyskuu 22, 2011 20.19

  Mari, no siinä penkillähän se on nätti:). Mitä turhaan availemaan:). Joo, pellavaa ovat nuo. Olivat kyllä alkuun aika pisteliäät, mutta nyt muutamien pesujen jälkeen ihanat.

 7. Kirsikka permalink*
  syyskuu 22, 2011 20.22

  Elina, aah, yö ilman heräämistä! Suurin toiveeni tällä hetkellä:). Vaikka meillä onneks herätään vaan kerran yössä (luksus). Kiitos vinkistä, noin me teemme kuukauden parin päästä. Huomenna tulee 3 kk, että jos sitten kiinteisiin siirtymisen yhteydessä just siinä 4 kk:n iässä olis siirtyminen omaan huoneeseen. Pidä peukkuja, että onnistuu:D.

 8. Kirsikka permalink*
  syyskuu 22, 2011 20.23

  Mansardikaton alla, kiitos:). Toi on just hyvä periaate, pidetään siitä kiinni:).

 9. äippä/mummi permalink
  syyskuu 23, 2011 20.15

  Tarjoan vielä yhden mahdollisuuden/vaihtoehdon petaamattomuuteen. Ja syy on siis se, että sänky tuulettuu:D. Ihan oikeasti ihan heti ei saisikaan pedata, vaan jättää sänky auki. Nauttikaa siis petaamattomuudesta!

 10. syyskuu 24, 2011 20.29

  Sinulle on jotain blogissani 🙂

 11. Kirsikka permalink*
  syyskuu 25, 2011 12.59

  Äippä/mummi, niinpä niin. Tuolla olen itsekin aina perustellut tätä:D.

 12. Kirsikka permalink*
  syyskuu 25, 2011 13.00

  Onnenhippuja, oi, ihanaa, kiitos!!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: