Skip to content

Kokemusta rautasulfaatista?

heinäkuu 10, 2011

Niin se lyö vauva-arki vastaan meilläkin: blogille ja muille puuhille ei välttämättä riitä aikaa juurikaan. Olemme päässeet ihanien ilmavaivojen ja yöhuutojen maailmaan (onneksi on loma-aika), ja vanhempien aamu-unet venyvät puuttuvien yöunien takia välillä piiitkään aamupäivään.

Mies on ehtinyt jonkun tunnin koota parilatoa vauvanhoidolta, mutta muuten rakennus- ja sisustuspuuhat seisovat. Eipä silti, emmehän me montaa päivää ehtineet tuossa kotona ollakaan, nyt olemme piipahtamassa mökillä. Otin pariladosta kuvia tarkoituksenani raportoida sen edistymisestä teille, mutta ne kuvat ovat tietenkin järkkärissä, joka on kotona. Täällä meillä on mukana vain pokkari. Joten pariladon kuvat jäävät odottamaan kotiinpaluuta.

Mutta taas olisi viisaammille yksi kysymys (tällä kertaa ei liity siivoamiseen). Onko teillä kokemusta rautasulfaatin käytöstä puun harmaannuttamiseen? Bongasin nimittäin jostakin rautakaupan mainoksesta kyseisen aineen ja sillä tosiaan pitäisi saada puu harmaaksi. Ajattelin kokeilla sitä siihen parilatoon, siitä saisi näin upeasti vanhannäköisen. Vinkkejä ja kokemuksia siis, pliis.

Mainokset
8 kommenttia leave one →
 1. heinäkuu 11, 2011 7.29

  Jaksuja tuon valvomisen kanssa! Meillä aikoinaan vauvelijutut sujuivat kivasti, mutta pätkäunet saivat kyllä esimerkiksi lähimuistin piiputtamaan. Pitäisi osata ottaa päikkäreitäkin, niin se korvaisi noita yöunia sitten…

  Mulla ei ole kokemusta rautasulfaatista, mutta kysäisen tulevilta naapureilta mikä käsittely heidän talon pinnassa on. Jos on meinaan rautasulfaatti, niin siinä tapauksessa en suosittele. Heidän talonsa ei näytä harmaalta minun silmääni ollenkaan, vaan ruskean-vihreältä. Naapuri näet sanoi taannoin, että heidän talonsa on ”valmis” eli sitä ei maalata, vaan saa harmaantua kauniisti (kauankohan se kestää…)

  Mukavia kesäpäiviä!

 2. Kirsikka permalink*
  heinäkuu 12, 2011 12.48

  Anne, kiitos, jaksamista tarvitaan… Neiti on näköjään ERITTÄIN herkkävatsaista sorttia, ja välillä menee huutamiseksi aamuun asti… Muuten kaikki on mennytkin oikein hyvin:D.

  Auts, kuulostaapa kauhealta se naapurin talo:(. Ainakin mitä ohjeita netistä löysin, niin rs harmaannuttaa viikossa, eli jospa tuo ei olisi sitä. Mutta jos on, niin en käytä! Täytyy nyt kokeilla ensin johonkin ja odotella sunkin tietoja naapureilta.

 3. Jaana permalink
  heinäkuu 12, 2011 17.04

  Me käsiteltiin hirrestä vuoltu koirankoppi rautasulfaatilla (joo-o, koirallakin on oltava hirsimökki 😀 ). Meidän talo on kelohirttä, haluttiin myös koiran asunnosta samanlainen 😉 Siitä tuli upea, harmaansävyinen ja näyttää just samalta kuin tämä meidän talo. Näppärä aine!

 4. heinäkuu 13, 2011 11.31

  Meillä on maalla käytetty tuota rautasulfaattia (toiselta nimeltään rautavihtrilli, googlaappa sillä) vanhaan aittaan, johon piti vaihtaa muutama hirsi. Osa hirsistä on siis ikivanhoja itsekseen harmaantuneita ja osa uusia, joihin on sutaistu tuota rautavihtrilliä. Kaukaa katsottuna uudet hirret maastoutuu mukavasti vanhaan, mutta läheltä nuo vihtrillillä käsitellyt ovat todellakin hieman vihertäviä, muistuttaa minusta vähän kestopuun väriä. Kannattaa ehkä kokeilla ensin johonkin hukkapalaan. Voi olla että puulaji vaikuttaa lopulliseen sävyyn.
  Tsemppiä vauvan kanssa valvomiseen, toivottavasti pahimmat vaivat menisi pian ohi. Vyöhyketerapiasta on kavereiden vauvoilla ollut apua noihin vatsavaivoihin ja itkuisuuteen.

 5. Jaana permalink
  heinäkuu 14, 2011 5.30

  Lisään sen verran, että meillä vihertävyyttä ei ole edes läheltä katsottuna vaan sävy on kaunis, vanha harmaa – lie sitten todella niin, että puun laatu ja se mitä puuta käsitellään vaikuttaa tässä asiaan.

 6. Kirsikka permalink*
  heinäkuu 16, 2011 13.56

  Jaana, tottahan koiralla pitää oma hirsimökki olla:D. Kuka sitä nyt lautamökissä asustaisi…:) Kiitos vinkistä, aion kyllä kokeilla. Oliko teillä käytössä ”ihan-mikä-vaan-rautasulfaatti” vai se Uulan aine?

 7. Kirsikka permalink*
  heinäkuu 16, 2011 13.58

  Hirtehinen, meillä on vyöheketerapia-aika maanantaiksi, toivottavasti jelppaa pientä! Täytyy testata ensin johonkin jämäpalaan, toivottavasti tulisi kauniin harmaa.

 8. Kirsikka permalink*
  heinäkuu 16, 2011 13.59

  Jaana, teillähän oli ihan vuoltu hirsi. Meillä on kanssa, toivotaan, että käy samoin kuin teillä:).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: