Skip to content

Aamiainen on katettu

heinäkuu 4, 2011

Olemme viettäneet nyt muutamia päiviä vauvan isomummin luona. Hienosti sujuu reissaaminen, tyttö simahtaa saman tien, kun auto käynnistyy. Tämä on loistojuttu näinkin liikkuvalle perheelle kuin me. Muuten olisi kyllä isohko ongelma edessä. Ja tuntuvat nuo unenlahjat tytöllä olevan muutenkin aika kohtuulliset, kummitätiinsä tullut.

Meillä olisi esittelyvuorossa aamiaishuone. Onhan tästä ennenkin juttua ja kuvia ollut, mutta nyt huone alkaa olla valmis. Oikeastaan ei puutu kuin kattolamppu (roikkuva) katosta. Alustavasti haaveilen sellaisesta rottinkilampusta, mutten ole vielä löytänyt kaunista tai paremminkin siistiä. Ovat monesti aika roiseja.

Aamiaishuone on siis käytännössä arkiruokailuhuoneemme, sillä keittiössähän ei ole ruokapöytää. Ja lasikuistille ei jaksa aina kantaa ruokia, tämä huone on siis keittiön vieressä. Monet ovat kysyneet, että eikö ole työlästä kantaa ruokia eri huoneeseen, mutta ei minusta. Oikeastaan päin vastoin: on kiva rauhoittua siistiin huoneeseen syömään keittiön sotkujen jäädessä taakse. Ja eihän tähän tosiaan montaa metriä ole matkaa.

Huone on todella pieni, mikä aiheuttaa hieman haasteita, varsinkin kun joka seinällä on ovi. Mutta tuo pyöreä pöytä tuntui olevan aika loistava ratkaisu, sen ympäri pääsee hyvin kiertämään minne onkin menossa, eikä lyö itseään pöydän kulmiin. Terassikalusteiden pehmusteille piti keksiä jokin säilytysratkaisu, ja mahtuivathan ne lopulta, vaikka tila meilasi kyllä loppua kesken.

Tässä kurkistus huoneeseen salista, koira on lempipaikallaan salin matolla.

Aamiaishuone on oikea risteysasema, joka seinällä on ovi. Vastapäinen ovi vie telkkarihuoneeseen. Vasemmalta on käynti terassille ja oikealta pääsee keittiöön.

Lautashylly oli pitkäaikainen haaveeni. Kun sitten talon rakentaminen varmistui, ensimmäinen ostos uuteen kotiimme oli tämä lautashylly. Se sai odotella seinään pääsyä vuoden päivät, mutta kannatti odottaa.

Toistaiseksi terassille pääsee vain tätä kautta, kun lasikuistin ovessa ei ole vielä kahvaa. Se on jossain hukassa, siis se kahva.

Nurkkaan tein asetelman arkuista, perhoshaaveista ja tauluista.

Kiitos vaan Loving White -blogille perhoshaavi-vinkistä. Ovat oikein kesäiset ja kauniit.

Ja sain vielä terassin kalusteiden pehmusteet asetelmaan mukaan.

Mainokset
15 kommenttia leave one →
 1. torpparinmorsian permalink
  heinäkuu 5, 2011 11.01

  ihana. meilläkään ei muuten ole keittiössä pöytää vaan kannan ruoat ruokailu tilaan joka on viereisessä huoneessa. onnittelut pienestä tytöstä (meillä on parin kk ikäinen pieni poika). kiva seurata projektianne-meilläkin on tehty paljon samoja juttuja tosin vanhaan torppaamme.

 2. Kirsikka permalink*
  heinäkuu 5, 2011 21.19

  Torpparin morsian, kiitos ja onnea pienestä prinssistä! Meilläkin oli aiempi koti vanha torppa, mutta alkoi hieman jäämään pieneksi. Tulenpa kurkkaamaan myös blogiasi.

 3. heinäkuu 7, 2011 12.36

  Onnittelut prinsessasta, vauva-aika on ihanaa 🙂 meidän perheessä on 4kk vanha ukkeli, iso jo!

  Tuosta toiseksi alimmasta kuvasta kysyisin, että millä olette tilkinneet tuon hirren ja hirsipaneelin välisen kolmiomaisen raon? Jotain massaa kenties? Kaikenlaiset pienet yksityiskohdat ne alkaa mieltä vaivaamaan…

 4. heinäkuu 9, 2011 10.17

  Meillä on keittiössä pienepieni aamiaispöytä, jossa nykyisin kahden ollessamme syömme myös lounaat ja päivällisetkin… Alkuperäinen ajatus oli vain aamiaistaa keittiössä ja ruokailla ruokailuhuoneessa – laiskuus voittanut?
  Tykkään myös siitä, että ruokailessa saa rauhoittua ruokailuun eikä silmäillä tiskikasoja, roiskeita liedellä ja/tai esiin jääneitä ryynipurkkeja. Erillinen aamiaishuone olisi kiva juttu!

 5. Kirsikka permalink*
  heinäkuu 10, 2011 21.29

  Hirtehinen, kiitos, kiitos! Ihanaa on, vaikka noi yövalvomiset ja -huudot sais jo riittää:).

  Tuossa kuvassa se on ihan hirttä molemmat. Se vasemmanpuoleinen sivu on lasikuistin sisälle tuleva hirsiseinän pätkä (eli sitä ei siis ole tilkitty millään). Mutta onhan meillä sitä paneliakin muualla. Mies osaa sanoa, miten on tehnyt ne:D. On tuolla mökkitiskin parissa juurikin, mutta vastaa myöhemmin:). Hirsirakentamisessa on kyllä vaikka minkälaista ihmeellisyyttä ja kaikenlaisia kommervenkkejä saa kyllä matkan varrella keksiä, varsinkin listojen kanssa. Hongalta ei ainakaan saanut niihin mitään ohjeita.

 6. Kirsikka permalink*
  heinäkuu 10, 2011 21.32

  Paula, no just noin! Keittiö on väkisinkin välillä kaaoksessa, vaikka kuinka olenkin aika tarkka sen siivouksen suhteen. Niin onhan se kiva syödä jossain muuallla:D.

 7. Mies permalink*
  heinäkuu 10, 2011 22.45

  Hiertehinen, me ei olla tuota hirsiseinän ja paneelin nurkkaa tilkitty millään. Se ei ole häirinnyt kun olen laittanut vain paneelin tiiviisti hirttä vasten. Keittiökuvissa näkyy noita nurkkia.

 8. heinäkuu 13, 2011 11.38

  Kiitosta vaan vastauksista. Listoitushommia odottelen kauhulla, aika paljon on ollut listaa niissä hirsitaloissa mitä olemme käyneet katsomassa.

 9. Kirsikka permalink*
  heinäkuu 16, 2011 13.59

  Hirtehinen, ja osa niistä listoista on melkein pakko jättää tulevaisuuteen, eli odotella hirren painuminen ensin…

 10. Johanna permalink
  helmikuu 11, 2013 17.59

  Aivan ihanan näköistä, minkä niminen tuo beige ornamentti tapetti on? Kaunista.. 🙂

 11. Kirsikka permalink*
  helmikuu 23, 2013 17.42

  Kiitos Johanna! Voi nyt en muista… Laitan myöhemmin, jos löydän/muistan. Muistaakseni oli Duron tapetti.

 12. Niina permalink
  kesäkuu 26, 2013 21.05

  Aivan ihanalta näyttää! Olen kanssa hullaantunut tuohon boråksen tapettiin ja olisi sitä tarkoitus laittaa yläkertaan, ehkäpä aulaan tai makkariin. Mistä olet löytänyt tuon ornamentti tapetin? Entäpä laminaatin? Kumpikin juuri siltä mitä olen metsästäsnyt niin kauan.. 😉

 13. Kirsikka permalink*
  elokuu 22, 2013 20.08

  Moi Niina! Voi apua, tuosta tapetista on kyselty ennenkin, ja olen autuaasti unohtanut mikä, kenen ja mistä se on… Mutta laminaatin muistan, se on Quickstepin, oisko ollu vaalea tiikki tai vastaava. Toivottavasti vastaus ei tule liian myöhään:).

 14. Pauliina permalink
  kesäkuu 13, 2014 10.12

  Vautsi kuin hieno aamiashuone. Satutko muistamaan kenen valmistamat ovat nuo terassin pariovet?

 15. Kirsikka permalink*
  elokuu 21, 2014 20.06

  Moi Pauliina! Ne tulivat talon mukana Honkarakenteelta, joten valitettavasti en muista. Sorry!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: