Skip to content

Vuosipäivä!

kesäkuu 16, 2011

Tenttasin aamulla Mieheltä, että tietääkö hän mikä päivä tänään on. ”Torstai…?” Joo, joo, on torstai, mutta mikä päivä? Raukka luuli unohtaneensa jonkun tärkeän (parisuhteeseen liittyvän) päivän (vaikka ennemmin se taidan olla minä, joka ne unohtaa), kunnes päästin hänet piinasta. Tänään on vuosipäivä raksaamisen aloittamisesta!

Toki paljon tehtiin valmisteluja ennen tuota päivää, kuten sellainen pikkujuttu kuin tontin etsiminen, valinta ja osto. Ja sellainen toinen pikkujuttu, kuin itse talon suunnittelu ja tilaaminen. Ja siihen päälle kaikki luvat, laina, piirustukset jne jne jne. Mutta se ensimmäinen kerta, kun ”kirves tontilla heilahti”, oli 16.6.2010. Ja missä ollaan nyt?

Eteisestä aukeaa avara näkymä saliin ja lasikuistille. Aurinkoisena päivänä tila kylpee valossa.

Olemme asuneet Villa Ainalassa jo yli puoli vuotta (!), muuttohan oli marras-joulukuun vaihteessa 2010. Olemme viettäneet täällä ensimmäisen joulumme, joka olikin tosi tärkeä.

Sali, joka on keskellä taloamme, on vielä hyvinkin sisustamatta. Siellä ovat nuo nojatuolit ja pöytä, siinäpä se melkein sitten on.

Sisätyöt ovat valmiit, tai ainakin lähes. Muutama lista puuttuu, sillä hirsitaloon ei voi ihan kaikkea hetimiten laittaakaan. Pari kolme vuotta pitää odottaa suurimmat painumiset, ennen kuin voi loputkin viimeistelylistat asentaa. Piipuista puuttuvat pellitykset, pari sisäovea näyttää nojailevan salin seinään (liekö siinä niiden lopullinen sijoituspaikka?), vierashuoneesta puuttuu se sisäikkuna ja sauna on tekemättä. Eli aikas vähän puuttuu mitään, 95 % on tehtynä.

Villa Ainalan erikoisuus on käytävättömyys. Eli huoneisiin kuljetaan edellisen läpi, kartanotyyliin. Salista avautuu esimerkiksi suora putki kirjaston ja makuuhuoneen läpi spahan.

Silti minulla on tuolla ’Valmiit huoneet’ -kategoriassa vasta yksi valmis huone, sillä valmiissa huoneessa pitää sisustuskin olla valmis. Ja siitä ollaan vielä kaukana. Kalusteita puuttuu vielä, suurimpana salin kalusteet, uusi ruokapöytä lasikuistille ja liinavaatekaappi makkariin. Ja ennen näitä on hankala sijoitella verhoja ja tauluja, mikä taas johtaa siihen, että sisustus ei ole lähelläkään valmista… Mutta pikkuhiljaa, pikkuhiljaa. Ja onhan tuolla osa huoneista kuvattuna ’Puolivalmiissa huoneissa’.

Toisella puolella on aamiaishuone (josta käynti myös terassille) ja tv-huone sekä käynti keittiöön ja sitä kautta kodariin ja askikseen.

Ulkopuolella onkin sitten hommat vielä erittäin kesken. Talo on kyllä jo maalattu, mutta muuten olemme vielä aika alkutekijöissään. Piha odottaa vielä aika monta kuormaa täytemaata, sillä nostamme pihan tasoa huimasti. Tosin olemme sentään saaneet maata jo suht paljon, eli ehkä puolet pihasta alkaa jo olla oikeassa korossaan. Ensi viikonloppuna pitäisi tulla maata ja paljon, josko sitten olisi piha täytetty. Autotallielementit saapuvat heinäkuun puolivälissä, pihalato jo saapuikin. Muut piharakennukset (kasvihuone, kesäkeittiö…) saavat mahdollisesti jäädä ensi kesään. Ja muutenkin osa pihanlaitosta jää väkisinkin tuleville vuosille. Toiveena on sentään se nurmikko tänä kesänä ja ainakin puutarhan puut ja pensaat, tai osa niistä.

Mutta että vuodessa tässä pisteessä, ja iso osa työstä tehty ihan ite. Ei kait sitä voi olla muuta kuin tyytyväinen – itseensä ja Mieheensä.

Mainokset
12 kommenttia leave one →
 1. kesäkuu 16, 2011 19.20

  Terveisiä Helmikummusta piiiiitkästä aikaa!

  Ajatella kuinka suurta saakaan vuodessa aikaiseksi 🙂 Hienolta näyttää! Olen mä täällä käynyt salaa kurkkimassa, jostain syystä vain en ole saanut itsestäni irti raapustaa mitään. Oma blogigin on niiiiin retuperällä, ei ole ollut inspistä eikä voimavaroja nyt siihen. Ehkä joskus sitten taas.

  Mutta ihanaa kesää teille, ja koitan tässä aktivoitua edes kommentoimaan 🙂

 2. kesäkuu 16, 2011 21.32

  Kyllä se on hurja ollut tuo teidän tahti. Ei voi kuin ihailla. Onnea vuosipäivänä. 🙂

 3. kesäkuu 17, 2011 13.14

  Ihana vuosipäivä! Mä toivon, että mekin asutaan jo vuosipäivänä kotona!!! 🙂

 4. äippä permalink
  kesäkuu 18, 2011 8.04

  Wau, no onnea! On hyvä kyllä muistuttaa itseään siitä, mitä on saanut aikaan. Ja tuo on paljon!

 5. kesäkuu 19, 2011 8.12

  Meillä on raksaprojekti (ja bloggaaminen) vasta alkamassa ja tuntuu, ettei varmaan ikinä päästä muuttamaan. Teidän vuosipäivä kyllä luo toivoa; ehkä mekin jo vuoden päästä asustetaan omaa hirsikotoa!

 6. Kirsikka permalink*
  kesäkuu 19, 2011 11.08

  Heippa Heidi Heidinen, pitkästä aikaa todella:D! Kyllä sitä tosissaan vuodessa ehtii (joskin sosiaalinen elämä on kyllä rajoittunut kyläilyihin täällä meillä, me ei olla käyty juuri missään:).

  Olenkin käynyt usein katsomassa Helmikummussa ja aina vaan on arvonta saanu voittajansa:). Mutta blogi on harrastus ja harrastuksia pitää harrastaa silloin kun on aikaa ja jaksamista. Kaipa se inspis sieltä sitten joskus taas tulee. Jaksamista arkeen ja ihanaa kesää!

 7. Kirsikka permalink*
  kesäkuu 19, 2011 11.09

  Männikön emäntä, välillä ihmettelen kyllä itsekin:). Mutta olihan tämä aika alkeellinen paikka vielä kun muutettiin, taitaa muut mennä vähän valmiimpaan yleensä:).

 8. Kirsikka permalink*
  kesäkuu 19, 2011 11.10

  Johanna, etteköhän! Mä ainakin uskon siihen, että tsemppiä vaan!

 9. Kirsikka permalink*
  kesäkuu 19, 2011 11.12

  Äippäliini, on se hyvä joskus arvostaa itseäänkin. Aika usein tulee vaan mollattua meidän suomalaisten…:) Mummi oli ihana, kun taas kuulumisia vaihdettiiin: käski sanoa Miehelle, että on se kova jätkä:D. Heh, hauska melkein kahdeksankymppisen suusta.

 10. Kirsikka permalink*
  kesäkuu 19, 2011 11.17

  Hirtehinen, kävin kurkkaamassa blogianne. Siitä se sitten tosiaan lähtee! Onnea ja jaksamista kovasti raksaamiseen, niitä tarvitaan. Mutta on se mahdottoman kivaakin:). Just eilen sanoin Miehelle, kun tuolla ajeltiin, että on jo nyt ikävä niitä viime kesän (paahteisia) raksapäiviä. Olihan siinä aikamoista tunnelmaa, aloittaa viideltä aamulla ja lopettaa iltamyöhään ja huhkia täällä omaa kotia rakentamassa:).

 11. kesäkuu 20, 2011 20.31

  ONNEA, ONNEA!
  Hurja tahti teillä on ollut!
  On ollut tosi kiva seurata töiden ja sisustuksen etenemistä – oikein toivon, ettei vaan kauhean nopeasti valmista tulekaan! ;o)

 12. Kirsikka permalink*
  kesäkuu 20, 2011 22.44

  Paula, hah, ei hätää, mulla ei tuu koskaan valmista:D.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: