Skip to content

Punastunut hirsitalo

kesäkuu 1, 2011

No niin, vihdoin saan aikaiseksi julkaista nämä maalauskuvat sunnuntaiaamulta. Hienolta näyttää Villa Ainala, tykkään kovasti. Ja kun vielä saadaan kaikki pielet valkoiseksi ja ensi keväänä toinen maalikerros, niin jo on komia talo.

Sisäänkäynti on jylhä. Tavallaan sääli, että se ei näy heti pihaan tulijoille, mutta mieluummin käänsimme lasikuistin maisemapuolelle. Se on kuitenkin tärkeämpi, että sisältä näkee parhaat maisemat, kuin että vieraat näkee ensimmäisenä pääsisäänkäynnin.

Tästä kulmasta tulee harvemmin taloa tiirailtua.

Tämä on se sivu, mikä näkyy pihaan tulijoille. Kuva on otettu voimakkaaseen vastavaloon, joten väri ei ehkä ihan ole oikeuksissaan.

Jännä juttu, että talo näyttää nyt maalattuna huomattavasti pienemmältä kuin maalaamattomana. Ei silti, kyllä siinä niitä metrejä silti riittää, mutta niin vain se tummahko väri vaikuttaa.

Tieparoni on antanut ajaa tontille muutaman yksittäisen kuorman soraa (eri päivinä), joten autotallin pohjiakin on saatu eteenpäin. Voitteko uskoa, että meillä on edelleen tiellä painorajoitukset kelirikon takia? Kesäkuussa mennään… Minä kyllä väitän, että ei siellä tiellä voi enää routaa olla, mutta minkäs teet. Tieparonin kanssa ei pidä leikkiä.

Autotallin pohja pitää enää täryttää ja päälle vielä pienempää soraa kerros. Sitten voi perustukset valaa.

Saimme muutaman kuorman täytemaata, joka levitettiin talon ja autotallin väliin. Tämä kohta alkaa melkein olla oikeassa korossaan.

Perjantaina tehdään pohjat pariladolle, perustukset tulee sellaisista paaluista. En osaa selittää, otan sitten kuvia. Ja itse lato tullee tontille kai ensi viikolla. Nyt kun vielä saisi sitä täytemaata niin, että pääsisi sitten ihan jo pihaa laittaamaan, nurmikko nyt ensimmäisenä. Kovasti pähkäillään, että laitetaanko ”heti valmis” siirtonurmikko, joka on sitten ainakin tuplat kalliimpi vai perinteisesti siemenestä. Ehkä laitetaan pieni pläntti siirtonurmea, että vihertäisi jo tänä kesänä ja loput sitten siemenestä. Onko kokemuksia?

Mainokset
4 kommenttia leave one →
 1. kesäkuu 1, 2011 17.03

  Komeahan tuo on jo punaväri sopii passelisti. Heti ensimmäisenä ei tule kyllä mieleen, että talo olisi jotenkin kutistunut : )

  Siirtonurmea en ole kokeillut, mutta kastelu siinä on ilmeisesti erittäin tärkeää. Itse olen perustellut nurmikoita ihan vaan rikkaruohoihin luottaen. Nurmikon siementä, kalkkia ja lannoitetta voi heittää perään, jos haluaa oikein alkaa hifistelemään.

 2. kesäkuu 1, 2011 20.36

  On tuo teidän talo kerrassaan komean! Voin vain kuvitella miten ilme muuttuu, kun saatte ikkunoihin koristelistat:)

 3. Kirsikka permalink*
  kesäkuu 4, 2011 12.21

  Anne, kuvassa se ei muuten tosiaan näytä pienemältä:). Livenä vähän.

  Jos yhtään on samanmoinen kesä kuin viime vuonna, niin kastella tosiaan saa ihan urakalla:),

 4. Kirsikka permalink*
  kesäkuu 4, 2011 12.21

  Onnenhippuja, odotan kanssa innolla, että miltä se sitten näyttää. Tulispa jo pian ne vuorilaudat:).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: