Skip to content

Talo oli tontilla

Touko 27, 2011

Huh! Meillä oli vihdoin tontin lohkoaminen tänä aamuna. Yritin kovasti saada sitä jo viime syksyksi, mutta toiveilla ei ole tässä asiassa juurikaan sijaa. Ja pakkohan se talo oli rakentaa, vaikka tonttia ei ollut lohkottukaan.

Siellä menevät Mittamiehet, Naapuri ja Mies ensimmäistä pyykkiä mittaamaan.

Hyvin oli Mies kyllä tontin rajat mitannut, melkein oli sentilleen oikein kriittisissä kulmissa. Talomme on sijoitettu niin, että se on mahdollisimman lähellä toista sivurajaa. Tämä muutamastakin syystä, tärkein oli tietenkin maisemat. Halusimme talon mäen päälle ja tämä kohta oli juuri ’mäen päällä’. Toinen tärkeä syy oli rakennuspaikka, eli tämä oli näin parhaiten kallion päällä, mikä on paras mahdollinen rakennusalusta. Kolmas merkittävä syy oli tietenkin se, että toiselle puolelle jäisi sitten mahdollisimman paljon tilaa autotallille ja muulle. Talolta rajalle pitää olla vähintään se viisi metriä, ja Mies oli mitannut, että vähintään kuusi ja puoli on. Eikä mitään, sitä oli melkein 10 metriä. Ei siis hätiä mitiä. Vaikka kyllä Mies tuskan hikeä siinä pyyhki.

Toinen jännityksen paikka oli sähkötolppa, mutta sekin oli aivan rajalla meidän puolella, eli täydellisessä paikassa. Ja kolmas kylmää hikeä nostattanut kohta oli porakaivo. Mutta sekin jäi reilusti (30 cm) meidän puolelle, eli kaikki reilassa. Kyllä Naapuri ja Maanmittari naureskelivat, kuinka tarkkaan oli Mies tontin rajat mitannut ja arvoinut. Se ei tosiaan ole ihan helppoa täällä pusikossa, kun ei ole mitään kiintopisteitä. Ja kun tontilla on kokoa melkein 7100 neliötä, niin on siinä jokunen metri mitattavana ja arvioitavana.

Kaiken helpotuksen lisäksi saimme tuonne talon etupuolelle vielä monta metriä enemmän tilaa, kuin olimme luulleet. Eli sinne saadaan oikein mahtava etupiha. Ja autotallinkin taakse jää vielä hyvä siivu maata, niin saa Mies kaikki vempaimensa katoksen alle suojaan. Näköpiiriin niitä ei ole lupa tuoda, tallin takana saa niitä sitten säilyttää.

Autotallin kulmaan tuli pari metriä "ylimääräistä". Lisätila siellä ei ole ollenkaan haitaksi.

Ihan ilmaista puuhaa tämä lohkominen ei kyllä ole. Reilun kuukauden päästä napsahtaa taas yli tonnin lasku. Eilen hain juuri autoallin ja pariladon rakennusluvan, melkein 600 euroa…

Mainokset
2 kommenttia leave one →
  1. Touko 27, 2011 11.56

    No mutta, tuohan kuulosti jo aika jännältä : )
    Hyvä, että tuli nyt lohkottua, ja että the Mies on ollut tarkkana mittahommissa!

  2. Kirsikka permalink*
    Touko 27, 2011 14.32

    Anne, joo. Miestä vähän jännitti kyllä:D. On se, kun vuosi menee, ennen kuin Mittaajat ehtivät mittaamaan… Muuten ei olis ollu väliä, vaikka olis menny 10 vuotta, mutta meillä ne rajat vaikutti aika lailla talon (ja nyt autotallin) paikkaan. Kun ei olla kaava-alueella, niin saadaan vapaasti sijoitella ja olis hyvä tietää, ettei mene rakennukset naapurin puolelle:).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: