Skip to content

Osittain maalattu Villa Ainala

Touko 22, 2011

Viikonlopun tunnit kuluvat ja Villa Ainala saa kaunista väriä pintaansa. Olen niin tyytyväinen, tästä tulee komea talo! Olen välillä vähän ollut sitä mieltä, että ulkopäin Villa Ainala ei täytä kaikkia haaveitani, vaikka sisältä kyllä. Mutta taidanpa perua sanani. Nyt kun saadaan maali pintaan ja vielä myöhemmin kesällä kaikki valkoiset nurkka- ja vuorilaudat, niin oksat pois!

Tämän viikonlopun tavoite oli tuo yläosan maalaaminen, eli kaikki ne paikat, joihin ei ilman nosturia pääse. Alaosan voi sitten viuhtoa koska tahansa. Ja kyllähän tämä jo puolivalmiilta näyttää, vai mitä?

Aloitetaan virallisesti pääovelta, joka on tuolla vähän kuin talon takana. Eli moni väittäisi tätä takapihaksi, mutta meille tämä on etupiha.

Sitten kierretään talon toiseen päätyyn. Tuo ovi vie kodariin. Ensimmäistä kertaa visiitile tulevat vieraat monesti eksyvät ensin kollkuttelemaan tuohon kodarin oveen.

Ihana, ihana aurinko!

Ja tältä näyttää sitten tämä toinen julkisivu, jossa on siis tuo lasikuisti. Täältä päin tulee tie meille.

Ja jos sitten suurin piirtein näiltä nurkiltä käännyn 180 astetta ja painan kameran laukaisinta, niin näyttää tältä. Syy miksi muutimme tänne.

Ja kierros loppuu tähän saunan päätyyn, täältä oli se eilinenkin kuva. Tämä ovi ei ole ollut meillä vielä käytössä ollenkaan.

Että sellaista, sinne se viikonloppu taas hurahti. Olen muuten tässä viimeisen viikon aikana tavannut jo kaksi blogikaveriani. On ollut oikein mukava tavata oikein kasvotusten! Näin sitä saa uusi tuttavuuksia. Hyvää viikkoa kaikille!

Mainokset
16 kommenttia leave one →
 1. Kaisa permalink
  Touko 23, 2011 9.19

  Onpa siellä ahkeroitu! Näyttääpä jo hyvältä!

 2. Kirsikka permalink*
  Touko 23, 2011 10.05

  Kaisa, no eiks ookin:). Tervetuloa sit kesällä käymään!

 3. Touko 23, 2011 14.40

  On teillä kyllä upea talo! Ja mitkä maisemat 🙂 Kuinka pitkä teidän talo on päästä päähään?

 4. Touko 23, 2011 20.10

  Voi että siitä tulee niin komia! Hyvä te! Meillä maalaustalkoot varmaankin parin viikon päästä..jos sää sallii.

 5. Touko 24, 2011 10.58

  Hienolta näyttää! Teidän talo on kyllä niin upeella paikalla, et huh huh!

 6. Kirsikka permalink*
  Touko 24, 2011 16.01

  Onnenhippuja, kiitos kovasti! Tämä on SE meidän unelmien talo:). Pituutta sillä on huimat 28 metriä. Meillähän oli hakusessa sellainen vanha iso maalaistalo (maalaistalo, koulu tms.), muttei löytynyt sopivan matkan päästä. Joten rakennettiin sitten vastaava.

 7. Kirsikka permalink*
  Touko 24, 2011 16.02

  Mansardikaton alla, kiitti:). Vai on teilläkin samat puuhat (aika monella varmaan). Laitahan kuvia sit, odottelen kovasti:).

 8. Kirsikka permalink*
  Touko 24, 2011 16.05

  Johanna, täytyy olla samaa mieltä tuosta:). Mehän siis kollattiin läpi KAIKKI paikkakunnan tontit, ja etittiin ja etittiin. Kun haluttiin juuri tällainen:). Että pitää olla tyytyväinen, kun löytyi. Tietenkin ois kiva, jos olis vielä järvi tuossa vieressä, mutta vesitontit onkin sitten hinnoiltaan jo kuusinumeroisia. Että ilman vettä on pärjättävä:).

 9. Eeva Siirilä permalink
  elokuu 18, 2011 15.16

  Komia on talo sanoo Pirkko kun löydettiin täältä netistä se vihdoin viimein, kun meillä ei oikein pelitä tämä kone. Kohta korjari tulee hakemaan sen. Mutta kuvia ootte huoneista ottaneet ja tietysti huoneetkin ovat komeat. Onnistuneesti on osattu yhdistää uutta ja vanhaa. Terveisin Pirkko

 10. Kirsikka permalink*
  elokuu 18, 2011 20.17

  Ihanaa Eeva ja Pirkko! Toivottavasti tulee kone kuntoon, niin pääsette useammin vierailulle:). Ja kiitokset myrnista, näitte varmaan kuvat kupeista:).

 11. Eeva Siirilä permalink
  elokuu 22, 2011 20.07

  Kyllä on kuvia nyt nähty ihan rapujuhlista lähtien. Pirkosta tuli ihan sinun blocisi fani ja ihmetellään täällä vieläkin sinun energisyyttäsi kaiken ruuanteko kokeiluineen. Pirkko lähtee keskiviikkona kotiin Utajärvelle. Kiitos sinulle Kirsikka vastauksestasi se ilahdutti meitä kovasti. Nauti nyt ainutkertaisesta äitiyslomastasi äläkä kiirehdi töihin ainakaan. Siellä kyllä kerkiää vielä olla.
  Terveisin Eeva ja Pirkko

 12. Kirsikka permalink*
  elokuu 24, 2011 10.04

  Kiitos tätskät:).

 13. Johanna permalink
  elokuu 28, 2011 23.15

  Hienon näköinen talo! Kysyisin tuosta Uulan punamullan käytöstä. Suojasitteko vuorilaudat jotenkin homeenestolla ja milloin maalasitte punamullan päälle? Meille on tulossa talopaketti marraskuussa ja vuorilaudat on vain käsitelty homeenestoaineella. Tarkoitus olisi maalata uulan keittomaalilla ensi kesänä. Kiitos neuvoista ja tsemppiä rakentamiseen!

 14. Kirsikka permalink*
  elokuu 30, 2011 10.22

  Hei Johanna! Mä käsittelimme talon (eli hirret) heti sen valmistuttua viime syksynä homeenestolla. Ja punamulta vedettiin sitten höystettynä homeenestolla nyt keväällä, noin vuosi valmistumisesta (hirsien pitää ensin karheentua noin vuosi). Vuoden päästä maalaamme toisen kerroksen punamultaa ilman homeenestoainetta. Tosin emme laittaneet homeenestoa nyt ensimmäisellä kerralla ihan ohjeen mukaista 1:1, sillä siitä olisi tullut aivan liian löysää. Mutta laimensimme nyt kuitenkin vähän. Lisää noista maalihommista täällä: https://villaainala.wordpress.com/2011/05/20/maalaustalkoot/ ja täällä: https://villaainala.wordpress.com/2010/07/07/uutta-oppia-talon-maalaamisesta/. Vuorilautoja emme käsitelleet homeenestolla ollenkaan, sillä ne asennettiin nyt maalauksen yhteydessä ja saivat heti maalin päällensä. Maali suojaa homeelta kyllä. Tuo valkoinen maali vuorilaudoissa on Uulan petrooliöljymaalia.

 15. Johanna permalink
  elokuu 31, 2011 14.17

  Hei! Kiitos vastauksesta. Näistä oli kyllä apua. Melko kärsivällinen pitää tuon maalaamisen kanssa olla kun on keittomaali kyseessä 🙂

 16. Kirsikka permalink*
  syyskuu 1, 2011 9.36

  Johanna, ole hyvä:). Joo, maltti on valttia:). Mutta onneksi sitä piisaa muutakin puuhaa, kun rakennetaan:D.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: