Skip to content

Maalaustalkoot!

Touko 20, 2011

Kyllä vain, viikonloppuna olisi tarkoitus aloittaa talon ulkomaalaus. Jei! Vaikka ei meillä mitään talkoita ole, keskenämme maalaamme. Halukkaat saavat toki tulla!

Maaliksi valitsin Uulan punamullan, sävyn sekoitamme falunpunaisesta ja italianpunaisesta (2:1). Falunpunainen on mielestäni aavistuksen liian ruskea ja italianpunainen taas liian oranssinpunainen. Tuota sekotussuhdetta hain kokeilemalla eri variaatioita ja paras lopputulos oli tosiaan 2 osaa falua ja 1 osa italiaa. Tavoitteeni on kaunis, syvänviininpunainen talo. Pielet tulee tietenkin valkoisella.

Vertailimme testimaalailujani vielä auringonvalossa eilen aamulla tokkurassa ennen töihin lähtöä. Mutta kyllä se se 2:1 on. Ja mars maalikauppaan!

Mukaan tähän tulee tietenkin vielä homeenesto, 1:1 maalin kanssa. Tämä siksi, että höylähirren pitäisi antaa karheentua kaksi vuotta ennen maalaamista punamullalla. No, kuka sitä jaksaa kahta vuotta odottaa? Sain Uulalta ohjeet, että vuoden karheentumisen jälkeen voidaan vetää tämä 1:1 homeenesto + maali ja sitten siitä vuoden päästä lopullinen kerros pelkkää maalia. Eihän meillä ihan vuotta tässä vielä ole mennyt, mutta yhdeksän kuukautta kuitennii.

Mies vuokrasi Cramolta sellaisen nosturin, jossa on kori siellä nokassa. Se tuotiin pihaan tänään. Arvaatte varmaan missä Mies keikkuu nyt? Voi että, sillä nosturilla on hauska leikkiä! Pitää kuulemma harjoitella huomista varten. Niinpä niin, ihana Mies.

Mainokset
2 kommenttia leave one →
  1. pauliina permalink
    Touko 20, 2011 19.39

    Kirjoittaja on poistanut kommentin.

  2. Kirsikka permalink*
    Touko 20, 2011 19.56

    Pauliina, laitoin sulle meiliä:D.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: