Skip to content

Talokuulumisia

Touko 14, 2011

Huomasin, etten ole pitkään aikaan kirjoitellut raksauutisia. Syykin on, ja ei, se ei ole se, etteikö mitään olisi tehty. Vaan hommat vain etenevät jotenkin niin vaivihkaa ja pikkuhiljaa ja mikään tila ei ole tainnut tulla ihan lopullisesti valmiiksi, etten ole oikein osannut niistä kirjoittaa. ”Kodarin katossa listat” ei jotenkin kuulosta kovin huokuttelevalta aiheelta blogissa.

Mieshän on viime viikot (ulkotöiden ja muiden vastaavien ohella) keskittynyt talon listoittamiseen. Ja lähes valmista onkin! Enää puuttuu tyyliin lasikuistin sisäikkunoiden listat ja monista huoneista sitten joku yksittäinen lista, jossa on joku hankaluus. Mutta, kuten sanottu, lähes valmista on.

Huoneista meillä on valmiina (lue: tapetoituna ja siten käyttöönotettuina) jo kaikki, enää puuttuu sauna ja saunan pukuhuone. Minä en pidä saunomisesta ja Mieskään ei ihan himosaunoja ole, joten tuo huone jäi sitten vihoviimeiseksi. Mutta kyllä sekin ensi jouluksi valmistuu.

Itse olen keskittynyt huoneiden kalustamiseen, sisustamiseen ja huonekalujen tuunaamiseen. Olen tilaillut netistä kalusteita ja katsellut niitä kaupoistakin toki. Olen tilannut verhoja ja miettynyt sisustuksia muutenkin jo vähän laajemmin. Ja maalauspisteessäkin on käväisee kaluste jos toinenkin. Mutta tälläkään saralla mikään ei ole valmistavalmista.

Keittiön astiakaappi saapui toissaviikolla. Ja keittiö alkaakin olla pian pientä puuhellaa lukuuottamatta valmis.

Tuollahan on tuo kategoria ’puolivalmiit huoneet’, jossa on aika moni huone vaiheessa kuvattuna matkan varrelta. ’Valmiit huoneet’ -kategoriaan on päässyt vasta tv-huone. Mutta sinne on tavoitteena saada tässä lähiaikoina lisää huoneita. Ehkäpä saisin jo huomenna keittiön järjestetyksi ja kuvatuksi…

Joka tapauksessa: ihanaa viikonloppua! Ja jännittävää sellaista. Tänään Euroviisut ja huomenna MM-lätkän finaali, huh. Ja hyvä Suomi!

Mainokset
6 kommenttia leave one →
 1. Touko 15, 2011 10.08

  Tulipa mieleen yksi raksailukysymys! Onko teidän hienossa hiristalossa kaikki sisäväliseinät levytettyjä ja tapetoituja, vai onko teillä käytetty jossain hirsipaneelia sisäpinnoissa?

 2. Kirsikka permalink*
  Touko 15, 2011 10.58

  Männikön emäntä, meillä on kaikki hirsiseinät (eli ulkoseinät) hirrellä ja siis maalattu valkoiseksi. Ja väliseinäthän on ihan rakennettuja levyseiniä, eli ne eivät ole hirrestä. Ja nämä väliseinät ovat sitten kaikki tapetilla, paria poikkeusta lukuuottamatta. Huoneessa on siis aina yksi valkoinen hirsiseinä (nurkkahuonessa kaksi) ja kolme tapettiseinää. Mutta olemme tosiaan käyttäneet paneeliakin, eli eteinen ja keittiö paneloitiin kokonaisuudessaan hirsiseinäisiksi. Teillehän oli tulossa hirsipaneelia jonnekin, olikos se makkariin?

 3. Touko 15, 2011 23.30

  Juurikin makkariin, mutta jouduimme nyt ensimmäisen seinäyrityksen repimään alas ja hylkäämään, koska hätiköimme syksyllä niiden seinään laitossa. Teillä on juuri sellaiset seinät, mitä olemme ulkonäöllisesti koittaneet metsästää. Sen takia ajattelin kysellä ja varmistaa, että onkohan ne kaikki vain ulkoseinän hirsiä vai onko myös paneelia. Minkälaista paneelia olette käyttäneet? Mitat ja tuliko ne talopaketin mukana vai oletteko itse hankkineet?

  Ja tulihan se mestaruuskin sieltä. 😉

 4. Kirsikka permalink*
  Touko 17, 2011 18.43

  Männikön emäntä, no tuli mestaruus, vihdoin!!! 😀 Eli siis paneeli on ihan Hongalta ja näyttää täsmälleen samanlaiselta kuin oikea hirsiseinäkin. Uskoisin, että sitä voi sieltä Hongalta tilata ihan ilman talon ostoakin:D. Ei oo mitään halpaa, mutta kaunista ja just sellasta oikeeta. Sieltä kandee ainakin kysyä.

 5. Jenni permalink
  kesäkuu 5, 2011 13.12

  Hei! Mistä olet ostanut tuon astiakaapin? Se näyttää tosi kivalta ja mietin sopisiko sellainen aikoinaan meidän mökille ruokailutilaan…

 6. Kirsikka permalink*
  kesäkuu 5, 2011 16.54

  Heippa Jenni! Kaappi on tilattu ON24.fi:stä, se oli muistaakseni SNOW-sarjaa. Olen tilaillut kyseisestä nettikaupasta useampaan otteeseen ja aina on kaikki toiminut oikein hyvin. Kaappi on kyllä ihana, nupit vain vaihdoin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: