Skip to content

Tieparoni iski

Touko 4, 2011

Viuh! Kyllähän taas huomaa, että loma loppui (viime viikolla tietenkin jo) ja työt alkoi. Aikamoista menoa taas. Mutta on se mukavaakin, työ on kivaa.

Autotallin rakentaminen taas ei. Tai siis eihän rakentamisessa mitään vikaa ole, vaan siinä kaikessa säädössä, mitä tähän taas liittyy. Lupakuviot ovat tietenkin asia erikseen (meidän paikkakunnalla sille riukuladollekin pitää olla vastaava mestari, pääsuunnittelija, perustussuunnitelma… you name it), mutta osaavat ne naapuritkin olla vastarannankiiskiä.

Mehän asumme täällä hiekkatien päässä ja tiestä vastaa tienhoitokunta, eli tie ei ole yleinen. Maksamme muuten ihan ruhtinaallisesti vuosittain sen ylläpidosta. No, se on sivuseikka. Tietenkin kyseisen hoitokunnan puheenjohtaja, eli meidän puheissamme tieparoni, asuu tietenkin tässä meidän tiemme varrella. Auta armias, kun hän taas huomasi ensimmäisen rekan, joka ajoi meille soraa autotallin pohjia varten. Tyyppi kävi saman tien nappaamassa 6 t painorajoituksen tien päähän ja siihen loppui soranajo. Ja meidän autotallimme työmaa seisoo.

Lähinaapureiden kanssa asiaa on tässä taas päivitelty, ja haittaahan se muidenkin elämää. Molempien itse asiassa, molemmilla lähinaapureilla oli tässä tulossa rekka-ajoa. Mutta minkäs teet, tieparoni on kuningas. Kaksi viikkoa tie on kuulemma kiinni, siis kelirikkohan tähän on virallisena syynä. Mutta tie on oikeasti niin hyvässä kunnossa, että se ei nyt muutamasta sorakuormasta olisi mennyt miksikään. Sama juttu oli kuulemma aikoinaan, kun lähinaapurimme rakensi. Aina kun tuli isompia autoja, niin tieparoni kävi välillä vetäisemässä painorajat pariksi viikoksi.

Harrastaa tämä paroni muutakin, muun muassa nopeuksien tarkkailua. Jos joku ylittää sallitun 40 km/h, saa siitä taatusti huomautuksen. Huvinsa kullakin.

Mies siivosi silloin pääsiäisenä pihaa, ja tyhjensi ja poisti sen väliaikaisen pressuhökötyksen tästä autotallin tieltä.

Muutaman tunnin ehti kaivuri tehdä hommia ensimmäisenä päivänä, kunnes loppui sora. Ja siihen jäi. Nyt odotellaan painorajoitusten poistumista.

Ei tämä nyt onneksi autotalliprojektiamme suuremmin haittaa, pohjien teko vaan nyt venyy niin kauan, kunnes saamme taas ajaa soraa tontille. Mutta sitähän ei tiedä, tekeekö saman tempun taas uudelleen myöhemmin…

Mainokset
14 kommenttia leave one →
 1. Touko 4, 2011 22.03

  Voi ei! Siis millä oikeudella se sen painorajoituksen sinne laittaa? Täällä ärrinmurrinmurisen myötätunnosta. Tosi tympeää! Mulle tuli mieleen joku vanha mies, jolla ei oo elämässä enää muuta kuin omat maa ja tuo tie 😀 Sitten vie pahvisen painorajoitusläpyskän tien poskeen ja jää haulikon kans heilumaan sinne tien poskeen 😀
  Toivottavasti ei oo ihan noin paha tilanne kuitenkaan. Ja että rajoitukset katoaa pian 🙂

 2. Touko 4, 2011 23.15

  Tsemppiä. Been there, done that (or still doing…) !

 3. Touko 5, 2011 7.03

  Jaa, onko siellä jollain ihan omat omituiset kyläpoliisi oikeudet?! Sellaista se voi olla, meinaan tämä maaseutuasuminen… mikähän mahtaa olla tuo painoraja? Voihan sitä ajaa vähän pienempiäkin kuormia kerrallaan (tosin rahdissahan se tuntuu, jos sorkku tulee kauempaa). Noilla maajusseilla on muuten usein omaa ”takamettää” ja ottavat tukkirekkoja käymään. Mahtaako tällöin rekat painaa liikaa vai liian sopivasti?

 4. Touko 5, 2011 9.11

  No voihan pelkele! Meillä on omalla kylällä sellainen miekkonen, joka myöskin on tieasioissa hyvin kovaääninen ja joka projektissa aina kantona kaskessa. Peräkylälle vievää tietä joku vuosi sitten suoristettiin. No tämä mies ei siihen suostunut vaan vaati, että alkuperäinen tie jätetään paikalleen koska ”se on aina ollut siinä”. Seurauksena meillä on sitten noin parinsadan metrin matkalla kaksi rinnakkain kulkevaa hiekkatietä. Toista ajaa tämä miekkonen ja toista sitten muut kyläläiset…

 5. Touko 5, 2011 11.41

  Voi ei, noita tieparoneita! Niitä on vissiin joka tienhoitolautakunnassa.
  tsemppiä, uskon että ei paljon naurata kun olisi kiva saada tallinpohjat tehtyä.

 6. Touko 6, 2011 17.04

  Yksityistie täälläkin. Tosin meillä painorajoitus on 16tn, koska tien pohja on tehty kestämään erittäin painavia ajoneuvoja (poikkeuksellinen tilanne). Tosin jos tie on poikki, niin eipä siinä kulje millään, ei edes panssarivaunulla. On se nimittäin joskus ollut ihan oikeastikin katki, metrin railo tien poikki puoleentoista metriin asti syvänä… Ja tietty mun saappini siinä päällä roikkumassa… Juttu kiertää varmaan vieläkin pitkin pitäjää.

  Routa on vasta sulamassa monin paikoin Etelä-Suomessa, joten tämän paikallisen yksityistien tieparonin jälkikasvuna kyllä ymmärrän tuon painorajoituksen laitonkin. Tosin teidän rakennusprojekti oli aivan taatusti tiedossa, olisihan asiasta voinyt yrittää keskustella etukäteen (siis tieparoni puhua tuosta painorajoituksesta).

  Toivottavasti pääsette pian jatkamaan hommia!

 7. JohannaH permalink
  Touko 9, 2011 8.47

  Uskomantonta!

  Toivottavasti soranajo jatkuu pian.

 8. Kirsikka permalink*
  Touko 9, 2011 18.11

  Jane, hehee, et ihan hirveän kauas varmaan osu:). Ainut, että kyltti on ihan metallinen, ”oikea” tiekyltti… No, ei saa olla ilkeä, hyi meitä:).

 9. Kirsikka permalink*
  Touko 9, 2011 18.11

  Kiitti Jonna:)

 10. Kirsikka permalink*
  Touko 9, 2011 18.13

  Anne, hyvä idea. Ongelma vaan on, että painoraja on 6000 ja rekka painaa soralastissa yli 30 000. Eli aika moneen kuormaan saisi jakaa, ja kalliiksi tulisi:). Mutta uskoisin, että viikon päästä taas jatkuu. Toivotaan ainakin!

 11. Kirsikka permalink*
  Touko 9, 2011 18.14

  Vasara ja nauloja, hahaa! Kuulostaa niiiiiiin tyypilliseltä. Jotkut ihmiset on vaan niin…. 😉

 12. Kirsikka permalink*
  Touko 9, 2011 18.14

  Emäntä, onneksi asialla ei ole vielä hengen hätä. Kuukauden päästä sitten kyllä jo on. Oltiin kerrankin pohjien kanssa ajoissa!

 13. Kirsikka permalink*
  Touko 9, 2011 18.18

  Sahrami, se olisikin ollut näky, se sun saappi siinä roikkumassa:D. Samaa mieltä, ymmärrän itsekin tuon routahomman ja rajoitukset, jos niillä olisi peruste. Mutta tässä tapauksessa (tuntuu ainakin siltä, että) routa-alue on noin 50 m, jos sitäkään. Ja tie on kuitenkin yli 2 km pitkä. Että voisiko se 3 sorakuormaa nyt oikeasti tehdä vahinkoa tuolle 50 metrille…. Mutta voihan se ollakin, mä en tiedä mitään teistä:D.

 14. Kirsikka permalink*
  Touko 9, 2011 18.18

  JohannaH, eiköhän, pidetään peukkuja!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: