Skip to content

Lomareissu Itä-Suomeen

huhtikuu 21, 2011

Niinhän siinä sitten kävi, että lauantaina aamupäivällä pakkasimme kimpsut ja kampsut autoon (Mies: ”Moneksiko päiväksi pakataan?” Minä: ”Mä vaan pakkasin.”), ja vielä koiruuskin mukaan ja sitten menoksi. Vähän arvottiin, että mihin suuntaan auton nokka laitetaan osoittamaan, mutta päädyttiin asettamaan se itään.

Ajoimme ensin Lappeenrantaan, jossa oli hilkulla, että saimme hotellihuoneen. Viikonloppuna ovat näköjään vähän täynnä. Lappeenrannassa ei oikein löytynyt nähtävää, mutta seuraavana päivänä Imatralla olikin oikein ihanaa.

Imatrankoski oli kuiva (vaikka vaikuttava kuivanakin), kun ei ole turistisesonki, mutta tämän avoveden takia reissu kannatti tehdä. Olen ollut jotenkin niin kyllästynyt tähän lumeen, että tämä maisema antoi voimaa enemmän kuin kymmenen aurinkoa.

 

Sen verran oli vesi kylmää, että edes koira ei mennyt uimaan. Ja voin sanoa, että yleensä sitä ei saa pidettyä pois vedestä kuin väkipakolla.

Olen haaveillut käynnistä Valtionhotellissa ainakin 10 vuotta, ja nyt se toteutui. Kaiken lisäksi luin juuri Raija Orasen romaaninkin ko. hotellista, joten pakkohan sinne oli päästä. Parasta hotellissa oli ehdottomasti ravintola: ruoka oli aivan taivaallista.

Ja vielä viimeinen etappi: Savonlinna. Mies ei ollut koskaan käynyt Olavinlinnassa, joten pitihän sinne sitten mennä. Ilma suosi meitä oikein urakalla, aurinko paistoi ja muutenkin oli leppoisaa.

Matkalla Savonlinnaan koukkasimme katsomaan rajanylityspaikkaa. Samaltahan ne Venäjän metsät näyttivät kuin meidän puolella rajaa.

Olavinlinna on mahtava ilmestys saarellaan.

Olimme linnassa opastetulla kierroksella. Linnan historia on kiehtova, mutta niinhän ne historian tarinat aina ovat.

Kotimatkalla pysähdyimme vielä Mikkelissä ja söimme lounasta kauniissa Kenkäverossa. Sikamaisen kallis on lounas, 25 euroa, mutta aivan mahtavan hyvää ja miljöö on vielä kaupanpäälle satumaisen kaunis. Joten suosittelen.

Arvatkaapas, missä tätä kirjoitusta nyt kirjoittelen? No, uuden ihanan kirjoituspöytäni ääressä tietysti! Siitä kuvia sitten seuraavaksi. Mukavaa pääsiäisen odotusta kaikille!

Mainokset
4 kommenttia leave one →
 1. huhtikuu 22, 2011 8.48

  Eipä ollut huono lomakohde tämäkään! :o)
  Kihlat vaihdoimme aikoinaan Olavinlinnassa…
  Ja Kenkäverossa on ihan PAKKO käydä syömässä aina kun sillä suunnalla liikkuu, kiva miljöö, ihana ruoka!

 2. Kirsikka permalink*
  huhtikuu 22, 2011 8.59

  Paula, voi kuinka romanttista! Olavinlinna on varmasti kihlauspaikkana mieleenpainuva. Siellä pidetään kuulemma häitäkin, olisi varmasti upeat puitteet.
  Ajamme aina Mikkelin ohi mökille mennessä ja olen joka kerta haikaillut Kenkäveroon. Mutta kello on aina siinä vaiheessa niin paljon (kun lähtee töiden jälkeen tyyliin neljän viiden maissa), että se on jo kiinni. Joten tämä oli ensimmäinen kerta, kun vierailu oli edes mahdollista. Ja aivan ihana paikka tosiaan oli! 😀

 3. huhtikuu 22, 2011 15.18

  Minä olen tuolta Imatralta kotoisin, kivoja kuvia tutuista maisemista 🙂

  Kiva idea tehdä tuollainen kotimaan reissu, ilman sen suurempia suunnitelmia. Itsellekin kelpaisi 🙂

 4. Kirsikka permalink*
  huhtikuu 22, 2011 17.39

  Vasara ja nauloja, ai, kivalta paikkakunnalta olet sitten kotoisin:). Voisin hyvin asua Imatralla:). Päämäärättömät reissut ovat usein parhaita, olemme tehneet niitä myös ulkomaille. Lennot vain varattu ja eka yö hotellissa + lähtöyö. Mutta kuumimpaan turistiaikaan se ei välttämättä onnistu…:)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: