Skip to content

Jottei totuus unohtuisi

huhtikuu 11, 2011

Tässä kun olen näitä pihahaaveitani ja -suunnitelmiani teille kirjoitellut ja hahmotellut, niin ihan pakko on nyt palauttaa teidän lisäksi myös itseni maan pinnalle. Ja kaikki pihatalkoisiin lupautuneet sukulaiset voivat lähteä maanpakoon kevääksi ja kesäksi. Tilanne 11.4.2011:

Pääsisäänkäynti ja etupiha ovat toimineet varastona puutavaralle. Ja toimivat edelleen toistaiseksi. Että ihan vapuksi ei vielä aamiaiskuisti ja pergola tänne valmistu.

Tämä kuoppa kerää aika hurjasti kalliolta valuvaa vettä, vaikka siellä on salaoja alla. Sille täytyy varmaan tehdä vielä jotain. Tähän tulee tie ja autotallin kulma tullee tuohon oikeaan kulmaan. Kuoppa tietenkin myös täytetään. Kivasti paljastui tuolta lumien alta aika monta jätesäkkiä. Siihenhän ne tosiaan syksyllä keräsin...

Tällainenkin mukava kaunistus paljastui lumien alta. Ei lopu tuo pesäntäyte ihan heti ensi talvena...

Saattaa hetki tosiaan mennä, ennen kuin tässä puutarhassani pensasmustikat tuottavat satoa. Multakasat ovat täytemaata, jota tänne tuotiin syksyllä ennen lumien tuloa. Maata on tarkoitus nostaa vielä tuostakin, eli sellaiset 20 - 50 kuormaa maata on vielä odotettavissa (ja aika paljon tasoittamista) ennen multaa ja ruohikon kylvöä.

Että sellaiselta se piha tosiaan nyt näyttää. Jos toistaiseksi pidättäydyn vielä vuoden piha -kisasta? Hip hei, kun pääsisi vaan jo tuonne hommiin!

Mainokset
11 kommenttia leave one →
 1. huhtikuu 11, 2011 19.46

  😀 taitaa siinä työnsarkaa olla koko kesälomaksi, jos ei kahdeksikin 😀 Mutta on hyvä, kun tietää, mitä haluaa ja sielunsa silmin näkee sen, miltä kaikki joskus näyttää 🙂

 2. huhtikuu 11, 2011 21.04

  Moi. Sama ahistus meidänkin tontilla. No me on poltettu kaikki puhdas puutavara kyllä talven mittaan, eli ihan noin paljon ei ole puuta – mutta vastaavasti sitten muurarit on kippaileet tiilisilppukasoja pitkin pihaa. Myös maalämpökaivon porauksesta on syntynyt ihana harmaa kivijauhovirta takapihalle :(((

 3. huhtikuu 11, 2011 23.35

  Kyllä se taitaa olla enempi vähempi jokaisen raksaajan herkkuhetki kun lumet sulaa. 😀 Juuri kun itsekin tontilta lähdin ajelemaan kotiin päin, niin viimeiseksi silmiin iski etupihan nurkassa puulavan alle takertunut muovikasa. Yöh… Siis koko piha täynnä pientä ja isoa roskaa, puulavoja, epämääräisiä pressuilla peitettyjä kasoja jne. Jotenkin tuon todellisuuden ehti tuon ihanan lumen alle täysin unohtaa. 😀 Vaan eihän se sitten muu auta kuin tarttua toimeen ja ruveta siivoamaan. *haukotus*

 4. JohannaH permalink
  huhtikuu 12, 2011 14.47

  Meillä ollaan oltu niin onnellisia oikein kunnon lumisesta talvesta! Nyt alkaakin sitten karu totuus paljastua pihasta, kun lumet sulavat vähitellen. Mutta tekemällähän noista saa, vaikka mitä 🙂

 5. huhtikuu 12, 2011 15.50

  ”Ihana piha”- kilpailuun vaan!! Me ollaan kanssa mukana :). Meillä myös muutama lahonnut varastotalli ja tiilikasoja, puolivalmis terassi ja muuta kaunista.
  Olen niin luovuttanut ajatuksesta saada mitään pihaa ensi kesänä. Jos terassi saataisi valmiiksi niin olisin jo ihan tyytyväinen. Ja hiekkalaatikko. Jää perennapenkit seuraavien kesien puuhiksi…

 6. Kirsikka permalink*
  huhtikuu 14, 2011 19.08

  Jane, luulen, että vaikka viideksi:D.

 7. Kirsikka permalink*
  huhtikuu 14, 2011 19.10

  Vasara ja nauloja. kuulostaa tutulta:). Mies aikoi laittaa pihalle nuotion tuosta puutavarasta. Sitä on niin paljon, ettei missään nimessä mene kaikki takkapuuksi.

 8. Kirsikka permalink*
  huhtikuu 14, 2011 19.11

  Männikön emäntä, kyllä vain! Ennen kun katseli rakennustyömaita ihmettelin, että miksei nuo siivoa tuota pihaa. Nyt ymmärrän miksei…:) Ei oo ihan ykkösenä ehtimislistalla:).

 9. Kirsikka permalink*
  huhtikuu 14, 2011 19.12

  JohannaH, kieltämättä luminen talvi oli tässä kohtaa aika luksus:D.

 10. Kirsikka permalink*
  huhtikuu 14, 2011 19.13

  Emäntä, luulen kanssa, että mulla on vähän turhan ruusuiset kuvitelmat siitä, että mitä saan ekana kesänä aikaiseksi:). Jos nyt vaikka nurmikon sais, katellaan kukat sitten ensi suvena:).

 11. huhtikuu 17, 2011 14.43

  Joo sovittu: Teille nurmikko ja meille terassi.
  Kaikki muu siihen päälle on vaan ihan extraa…tällä ajatuksella sitten parempi mieli minullakin. Ja voi tulla vaikka iloisia yllätyksiä. Jos sitten saakin enempi valmiiksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: