Skip to content

Pihasuunnitelmia messuilla

huhtikuu 7, 2011

Talo alkaa olla sisältä päin siinä kuosissa, että ajatukset siirtyvät jo ulos. Onhan täällä vielä tuota listoitusta ja sisustamista (jälkimmäinen ei kylläkään lopu ikinä), mutta noin niinkuin suurin piirtein on valmista. Tavoitteena on saada esimerkiksi autotalli tilaukseen nyt mahdollisimman pian, että ehtii hyvissä ajoin kesällä tänne. Ja tietenkin valinta pitää tehdä NYT, että saadaan rakennuslupa vetämään.

Messukeskuksessa on nyt päällänsä nuo omakoti-, mökki- ja puutarhamessut, jossa kävimme siis katselemassa mahdollisuuksia. Teimme kyllä mielestämme ihan hyviä löytöjä, parhaimpana vanhanaikaisen aitan tai ladon valmistaja. Olemme etsineet niitä netistä, mutta eiväthän tuollaiset firmat osaa googleoptimoida sivujaan… Että onneksi löytyi messuilta.

Messujen paras anti meille oli tämä latovalmistajan löytyminen.

Meille tulee tuollainen kuvassa oleva parilato, johon tulee sellainen vanhanaikainen läpikulku keskelle. Ihana!

Tuo lato sitten ajanmyötä harmaantuu, eli pihapiiristä tulee upea maalaistalon pihapiiri. Latoon saadaan esimerkiksi kaikki puutarhakalusteet sun muut talvisäilöön ja toiseen päähän tulee muun muassa puuvarasto. Läpikulussa voi säilyttää esimerkiksi ruohonleikkuria kesällä sateensuojassa, talvella moottorikelkkaa.

Ja löytyi se autotallikin. Eli meillä on melkeinpä kaksi tässä vaiheessa tärkeintä ja kiireisintä piharakennusta päätettynä. Parasta tässä on se, että myös pihasuunnitelma, tai eri piharakennusten asemointi, alkaa tosissaan hahmottua.

Kasvihuoneen suhteen taidan päätyä kuitenkin tähän Kekkilän (muistaakseni viimekesäiseen) uutuusmalliin. Ovat nyt tehneet sen fiksun päätöksen, että niihin valmismalleihin saa ostettua lisämoduleita, eli kasvihuoneista saa käytännössä millaisia vain. Ongelma aiemmin oli se, että siinä isoimmassa kasvihuoneessa, jonka minä haluaisin, oli se kaikkein pienin puutarhavaja (iso kasvihuone ja yhden lapion mentävä puutarhavaja ei kuulosta minusta kovin loogiselta yhdistelmältä), eli puutarhavaja olisi pitänyt sitten rakentaa kuitenkin siihen viereen. Nyt voin lisätä vajan kokoa siihen isoon kasvihuoneeseen modulilla. Tosin saattaa olla, että tämä hankinta menee ihan suosiolla kesään 2012. Ensin tehdään tuo autotalli ja parilato.

Kasvihuone olisi tästä se isompi versio. Väriä tarvitsee tuskin mainita?

Ja kasvihuoneeneen päätyyn tulisi tämä isompi puutarhavaja.

Ehdimme olla messuilla kaksi ja puoli tuntia, ja se riitti ihan hyvin. Vaikka olisi sitä voinut vielä vaikka tunnin enemmänkin kiertää.

Kannustalon osastolla oli kaunis pergola. Eipä siinä sen ihmeempää, tällainen vain tulee meillekin johonkin. Todennäköisesti etupihalle aamiaiskuistille.

Nämä pyöreät pihakivet oli hauska uusi oivallus. Taidan hyödyntää näitäkin.

Olihan siellä se sisustusosastokin ja siellä oli kaikkea kivaa krääsää tarjolla. Löysin ihanat pyyhekoukut spahan ja jotain muutakin pientä. Huonekaluliikkeitäkin oli useampi.

Tällainen arkku olisi ihan loistava pihakalusteiden pehmusteita varten. Mutta tuostahan nyt pyyhkii sade sisään mennen tullen, että se siitä. Sateenpitävä systeemi pitäisi löytää.

Että sellaista, yllättävän hyvät messut.

Mainokset
6 kommenttia leave one →
 1. huhtikuu 8, 2011 7.29

  Me mennään myöskin sunnuntaina tuonne pyörimään 🙂 On se ihanaa kun kevät tulee ja raksatalvi alkaa olla ohitse!

 2. huhtikuu 8, 2011 8.27

  Oi-oi, olisipa ihanaa päästä messuille päiväksi kuukuilemaan!! Valitettavasti lauantai on täynnä ohjelmaa ja sunnuntain Mies töissä… No, onneksi messuja on vähän siellä sun täällä pitkin kevättä, vaikka tuo taitaisi olla yksi isoimmista?
  Ah, tuo parilato kuulostaa niin ROMANTTISELTA! :o)

 3. huhtikuu 8, 2011 13.26

  Voi ei miten ihana lato! *Huokailee* Rakastuin! 🙂 Ja tuo puutarhavajakin on tosi sievä. Me taidettiin katella noita viime kesänä ja sanoinkin miehelle, että tuollainen tulee sitten meille tai ainakin sellainen varasto mihin saa kaikki puutarha jutut talveksi/kesäks piiloon 🙂

 4. Kirsikka permalink*
  huhtikuu 9, 2011 14.10

  Vasara ja nauloja, sunnuntai on varmaan just suosituin päivä. Siellä saattaa olla joku toinenkin:). Hyviä löytöjä!

 5. Kirsikka permalink*
  huhtikuu 9, 2011 14.12

  Paula, eiks ookin, oikein maalaisromanttinen. Joo, näitä messuja tosiaan on useita ja ympäri Suomen. Nuo lienee ne isoimmat.

 6. Kirsikka permalink*
  huhtikuu 9, 2011 14.18

  Onnenhippuja, ja ne ladot on vielä aika edullisia. Halvin tarjous pariladosta on nyt 2200 + katto + rahti. Silleen jos vertaa johonkin oikein moderneihin ulkorakennuksiin (kallein näkemäni kasvihuone oli muistaakseni 15 000). Voi kun se kesä tulis jo:)!!!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: