Skip to content

Mitä tekisin toisin?

maaliskuu 29, 2011

Voisiko joku ystävällisesti laittaa tämän talven pois päältä? Melkein huhtikuussa mennään ja täällä sataa lunta. En jaksa enää! Argh. No, täytyy vaan yrittää keksiä näitä sisustuspuuhia, kun uloskaan ei huvita mennä. Ja sisustushan on superkivaa. Kävimme eilen Kruunukalusteessa ja löysin sieltä ihanan kirjoituspöydän kirjastoon. Pian pääsee bloggailemaan vähän ergonomisempaan asentoon, pois täältä sohvalta (tuleekohan sitten mentyä?). Siitä lisää sitten, kun se tulee.

Olen tässä rakennusmatkan aikana mietiskellyt moneen kertaan, että mitä tekisin toisin. Kun hommaan lähdettiin, niin kyllä vähän hirvitti. Ensi kertaa oltiin kuitenkin pappia kyydissä ja mehän suunnittelimme tämän talon kokonaan itse. Toki arkkitehti sen piirsi, mutta pohjana ei ollut mitään valmista taloa tai piirustusta, vaan meidän ideamme, haaveemme, Kartano-kirja ja pohjapiirroshahmotelma Excelissä.

Yllättävää kyllä, edelleen olen kovasti tyytyväinen aikaansaannokseemme. Suurimmat ”mokat” ovat arkkitehdin käsialaa, eivätkä nekään onneksi ole mitän ylitsepääsemättömiä. Omat suunnitelmani ovat minusta edelleen toimivia, eli pidin pääni oikeissa kohdissa, enkä mennyt arkkitehdin suosituksiin. Suurimmat puutteet ovat ikkunoissa (jotka siis ovat arkkitehdin valitsemia enemmän tai vähemmän).

Vessan ikkuna on ankea autotallin ikkuna. Arkkitehti olisi tunkenut nämä samat myös spahan, mutta siinä kohtaan pistin vastaan. Vessassa annoin periksi, mutta ei olisi pitänyt. Isompi olisi kivempi. Ja tuollahan on vain metsää ulkona, että ei olisi pelkoa kurkkijoista.

Eteisin korkeat ikkunat ovat mahtavan näköiset, mutta niiden alle ei mahdu kuin matalat kenkätelineet. Ei esimerkiksi lipastoa, mikä nyt voisi olla eteisessä tarpeen. Tai jotain muuta.

Salin ikkunat ovat kanssa upeat, antavat luonnonvalon tulla lasikuistilta. Mutta ongelma on sama kuin eteisessä: Niiden eteen ei voi oikein laittaa mitään. Esimerkiksi senkki olisi juuri nakutettu tuossa, jos vaan mahtuisi. Kompurasta voi päätellä, että listoja on kovasti huhkittu tuonnekin.

Tämä seuraava puute on kyllä ihan oma moka, eli siitä en voi syyttää arkkitehtiä.

Kodinhoitohuone on aika kapoinen. Kun pyykit on kuivamassa, niin tilaa on aika vähän, kuten kuvasta näkyy. Näin jälkeen päin voisin hyvin luovuttaa 30 cm kodarille viereisestä keittiöstä. Mutta kun ei aikaisemmin ole kodaria ollut, niin tätä ei osannut vaan ajatella.

Tämä viimeinen puute varmasti häviää ajan mittaan (ja varsinkin kesän myötä, kun saamme autotallin). Mutta nyt: Varasto olis kiva.

Tässä kun samalla asutaan ja huoneita viimeistellään, niin remonttikamathan ovat koko ajan tiellä. Ja niitä sitten siirrellään paikasta toiseen keskeneräisiin huoneisiin. Tällä hetkellä ne ovat vieraskylppärissä. Eli tosissaan se varasto olis kiva.

Tässäpä siis ne suurimmat asiat, mitä tekisin toisin. Eli ei mitään kovin mittavaa. No joo, yksi valokatkaisin on oven väärällä puolella, jää sinne oven taakse, mutta se nyt on vain yksi katkaisija. Suurin haaste on ehkä talon ulkoasu (siis ulkoa päin). Se ei toistaiseksi ole ihan sitä, mitä olin ajatellut, mutta sehän on aivan kesken vielä. Katsotaan sitten, kun saadaan maali pintaan ja vuorilaudat paikoilleen. Jos vieläkin tuntuu kököltä, niin sitten saattaa harmittaa. Mutta sisältä koti on täydellinen.

Mainokset
18 kommenttia leave one →
 1. rojekti11 permalink
  maaliskuu 29, 2011 21.56

  Hei! Jätän puumerkkini blogiisi ensimmäistä kertaa! Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta. Ihastuin teidän khh:n tapettiin ja kaappeihin! IHANAT! Mistä ne on hommattu? Meillä projekti vasta aluillaan ja ideoita keräillään. Tommoset voisin ottaa vaikka heti. Teillä on muutenkin kaunista ja kodikasta.

 2. maaliskuu 29, 2011 22.12

  Hei, sorry minä en kirjoitaa hyvin suomeksi. I found your blog through Villa Lahelaan blog. I really like your mainly white interior design. We are building a ”thermo” log house, looking like a log house on the inside and outside except that in the wall there is wood fibre insulation (Vital-eriste). We are now at the phase of thinking about the interior design and your example of hirsi talo is inspiring. My wife is not so fond of a lot of white but I like it very much.
  Our blog is http://project-eco-house-finland.blogspot.com/.

  I will add your blog to our blog roll.

 3. maaliskuu 30, 2011 10.34

  Mulle on jäänyt teidän kodista sellainen kuva, että ootte onnistuneet todella hyvin. Että teidän koti on just teille täydellinen. Sun postauksista tulee läpi sellainen tyytyväisyys 🙂 Ja tosi vähänhän sulla oli juttuja, joita tekisit toisin tai muuttaisit. Ja nekin oli noin pieniä!

 4. JohannaH permalink
  maaliskuu 30, 2011 14.11

  Nuo ikkuna-asiat ovat kyllä vaikeita suunnitteluvaiheessa. Meilläkin niitä pohdittiin, ja minäkin ottaisin kyllä jälkikäteen jokuseen paikkaan isomman ikkunan.

  Tosi vähän teillä onneksi on sellaista, mikä harmittaa. Toivottavasti talon ulkonäkökin on maalausten ja vuorilautojen jälkeen mieleinen!

 5. Kirsikka permalink*
  maaliskuu 30, 2011 19.28

  Kiitos kaunis rojketilainen! Kodarin kaapisto on Puustellilta, samaa sarjaa kuin keittiö (taso vain on eri): https://villaainala.wordpress.com/2010/12/06/keittio-vailla-viimeistelya/. Tapetti on Bårasin ja ostettu Värisilmästä. Tarkkaa mallia mulla ei tainnut olla ylhäällä, täällä on jotain noista tapeteista: https://villaainala.wordpress.com/2010/10/08/tapetteja-narraamassa/. Oletkos laittamassa blogia teidän rojektista?

 6. Kirsikka permalink*
  maaliskuu 30, 2011 19.36

  Hei Cip! It’s really nice to hear that our house is an inspiration to somenone. White interior design was my huge dream and now it’s true. I just love it:). Do you wife want to have more like ”plain wood” interior or maybe wallpapers or something else? Good luck with your project!

 7. Kirsikka permalink*
  maaliskuu 30, 2011 19.41

  Jane, joo, kyllä se vähän noin on:). Onnistuminen johtuu varmaan siitä, että remontoimme sen torpan lattiasta kattoon ja siinä oppi vähän sitä, että mitä sitä oikein haluaa. Ja sit vielä sen (kaikkein tärkein!), ettei tee kompromisseja, vaan laittaa just niin kun haluaa. Ja mieluummin odottaa ja etsii, etsii, etsii, kuin ottaa jonkun sinne päin. Ja näin oon nyt toiminut:D. Torpan remontissa oli nimittäin monta sellasta juttua, mitä kaduin (tein niin kauheella kiireellä niitä päätöksiä). Ja nyt en ole kiirehtinyt. Jos se oikea tapetti tai laatta ei löydy, niin odotan niin kauan, että löytyy:).

 8. Kirsikka permalink*
  maaliskuu 30, 2011 19.46

  JohannaH, toi ikkunahomma on kyllä hankala. Kun eihän niitä jotenkin paperilla osaa ajatella, että millanen on livenä ja miten toimii sitten käytännössä. Ja arkkitehdeillä on monesti niin luutuneet käsitykset… Kuten meidän tehdillä, että vessoissa ja kylppäreissä PITÄÄ olla noi autotallin ikkunat. Miksi? Varsinkin kun meilläkin on pelkkää metsää joka puolella.

  Eiköhän se ulkoasu sitten oo hyvä:D. Uskon niin:).

 9. maaliskuu 31, 2011 13.16

  Hyvä postaus. Ja hienoa että osasitte noin hyvin kaikki suunnitella. Jos nuo oli ainoat
  mitkä meni vähän mönkään niin vähän on mennyt :).

  Vaikka minäkin olen aika tyytyväinen kaikkeen kodissamme, noissa ikkunoissa olisin kanssa muuttanut kahta kohtaa:

  1. keittiössä. olisin laittanut sen vielä kauemmaksi hanasta, nyt ikkunalista on jo reunaan saanut kosteutta.(En todellakaan tiskatessa katsele maisemia, työtasoa käyttäessäni kyllä, eli kun vatkaan tai vaivaan tms.). Onneksi allas ei ole suoraan ikkunan edessä, lista olisi jo varmaan mätä…

  2.saunaan olisin laittanut ison ikkunan. Sieltä on meillä paras näkymä ja pienin ikkuna. hölmöä.

  Meillä on muuten olohuoneessa nyt sohva ikkunan edessä vaikka ikkuna ulottuukin lähes lattiaan. Sohva tosin vaihtaa paikkaa aika usein, mutta minusta se on paras tuossa ikkunan edessä. siinä on mukava istua sivuttain ja katsella ulos. Mutta makuasia tietty…

  ainiin kodarihan meillä edelleen vaiheessa, mutta siinä on sellainen ihan suunniteltu syvennys pyykinkuivaukselle. Usko vaan JOKAIKINEN kommentoi että tähänhän olisi hyvä laittaa penkki…itse olen oikein tyytyväinen tuohon pyykinkuivauskoloseen. Se tosiaankin pysyy pyykeille varattuna. Vaikkei sitä oikein nyt vielä pysty hyödyntämään kuin henkarikamalla..lattiapinta-ala on jo täynnä (meiltäkin puuttuu se varasto, heh heh), mutta uskon että se tulee olemaan kovassa käytössä kunhan saadan huone valmiiksi.

  hauskaa loppuviikkoa 🙂

 10. Kirsikka permalink*
  maaliskuu 31, 2011 20.10

  Emäntä, joo, aika vähän on tosiaan meillä puutteita. Ja onneksi teilläkin tuntuu olevan tosi vähän ”vikoja”! 😀

  Miksi ihmeessä kodarissa pitäisi olla penkki? Kuka siellä istuskelee:)? Ehkäpä sitä tosiaan haluaa istua jossain muualla kaunissa kodissa, kuin kodarissa:D. Loistava idea se pyykinkuivauskolo! Olen vihreä kateudesta…:)

 11. huhtikuu 3, 2011 13.51

  Hei, eksyin tänne jonkin skonssilinkin kautta. Tuli vain mieleeni kommentoida, että vaikka olitkin toista mieltä, niin mielestäni tuohon kauniin lattiaan asti ulottuvan ikkunan eteen voisi hyvinkin harkita kevyttä ja siroa sivupöytää! En itsekään haluaisi peittää kauniita ikkunoita, mutta näin eräässä sisustuslehdessä miten niinkin voi tehdä kun sen vaan tekee harkitusti ja kauniisti. Sirojalkainen pieni pöytä ei peittäisi ikkunaa juurikaan vaan voisi paremminkin (jos sopii mitoiltaan hyvin ikkunan eteen) tuoda ikkunan esiin pöydän ”kehyksenä”. Joo, tämä nyt on tällaista ajatusvirtaa mutta kun alkoi raksuttaa niin pitihän se tänne kirjoittaa. Ja kiitos skonssiohjeesta 🙂

 12. Kirsikka permalink*
  huhtikuu 3, 2011 17.47

  Anna L, ole hyvä, kiva, jos skonssit maistui:). Tuo sivupöytä onkin hyvä idea! Jotain sellaista voisi harkita. Sitä senkkiä (tai lipastoa) vaan suunnittelin tietenkin ihan sen säilitystilan takia. Ei haittaisi yhtään, jos olisi muutama laatikko lisää:). Mutta on niitä tosiaan siroja sivupöytiäkin, joissa on laatikko tai pari. Saa edes jotain sinne, vaikka kynttilöitä.

 13. huhtikuu 4, 2011 11.32

  No minähän siellä kodarissa katsos istuisin ja ihmettelisin että noinkos se pesukone taas pyörii :). Ei vaan kai siinä olisi hyvä paikka ns. saunan eteiseksi, missä voisi pukea ja riisua ennen ja jälkeen saunan. Nyt meille tulee vain naulakko, eli joutuu ihan seisaaltaan pukemaan ja riisumaan, eikäö siis ole kunnon saunaneteistä..kesällä voi vilvoitella terassilla ja talvella sitten olohuoneessa takan edessä. Jostain oli tingittävä 🙂

  Olisiko tuohon eteiseen muuten pystynyt ikkunoiden alle rakentamaan (esim.keittiön kaapistoista) laatikostot (jonne saisi kengät piiloon) ja päälle sellainen ohut patja jossa voisi istua ja pukea kenkiä? Meillä ei taida olla ikkunat kuistilla ihan noin alas ja olen alkanut tuontyyppistä ratkaisua meille suunnittelemaan. Tosin tuo Annen ehdottama siro lipastokin olisi varmasti ihan kaunis.

 14. Kirsikka permalink*
  huhtikuu 4, 2011 20.37

  Emäntä, ai jaa, se olis sitten pukkari. No sitten ymmärrän sen penkin:D. Ja voishan se joskus olla ihan hyvä seurailla sitä pesukonetta, vai mitä:).

  Meillä nuo ikkunat tulee niin alas, ettei toi penkkihomma taida onnistuan (penkistä tulis tosi matala). Muttei se mahdoton oo. Sen suuntaisia kyllä mietittiin. Mutta sitten tulee jo ihan hinta vastaan, eli tässä kohtaa päätettiin siirtää tuollaiset suunnitelmat tulevaisuuteen, on kiireisimpiäkin hankintoja:). Mutta idea on minusta loistava! Jos teet sen, niin laitahan blogiin sitten kuvia:).

 15. huhtikuu 13, 2011 18.24

  Laitan kuvia jos blogi vielä silloin pystyssä…se ei meinaan ole ihan tämänvuoden projekti. Nythän tuota penkille varattua tilaa vie muutamat lastenvaunut…on tuplaa ja ykköstä katsos :).
  Joo ei se ehkä sitten kannata teille, jos penkit menee liian mataliksi. Mut ajan kanssa etit siihen sellasen ihanan siron lipaston/pöydän mitä joku ehdottikin jo 🙂

 16. Riikka permalink
  huhtikuu 24, 2011 20.30

  Tutun kuuloisia mietteitä! Meillä myös kaksi projektia parin vuoden sisään, ja jos jotain ekasta oppi, niin luottaminen omaan makuun ja mielipiteeseen. Tässä nykyisessä oikeastaan jäi harmittamaan ainostaan nuo suomalaiset ja ah niin järkevät sälekaihtimet ikkunoiden sisällä. Ne pilaa kauneuden ikkunoista! Laitettiin järkikaihtimet vain makkareihin, mutta siltiki. Olohuoneen, ruokailutilan ja keittiön ikkunoissa on valkoiset puusälkkärit. Toimii!

  Niin ja onhan minulla sama ongelma kuin sinulla, tuo pyykinkuivaus. Suurin osa pyykeistä hoidetaan kuivausrummulla (kolme pientä lasta), joten ongelma on satunnainen, mutta rasittava. Sellainen ratkaisu olisi tietenkin järkevä ja hyvä, että nämä kuivausrumilukset olisi seinässä kiinni, josta ne pudotettaaisiin tarvittaessa käyttöön, mutta en taivu niihin ainakaan tällä käyttöasteella. Mutta voishan niitä löytyä sieviäkin…

  Ja ihanaa kuulla, että joku muukin on nuista vessan pikkuluukuista samaa mieltä. Meilläkin arkkitehti piirsi vessaan moisen, jonka teilasin heti alkuunsa. Mitä iloa on sormenpään kokoisella luukulla ja vielä ylhäältä päin tulevaa kelmeää valoa. Laitettiin kylppäriin 90x 120 ikkuna altaan päälle ja on muuten ihana. (Vessaan ei siis laitettu ikkunaa ollenkaan, koska ikkuna olis ollut tielle päin.)

  Meillekin ollut muuten positiivinen ylläri itsesuunniteltu talo. Ehkä ei ensimmäistä olisi itse uskaltanut suunnitella, mutta toisen kanssa jo ajatukset on melko varmat ja selkeet.

  Ah teidän tonttia ja maisemia! 😛 Mehän ei koskaan enää rakenneta (?!), mutta jos kuitenkin sitten joskus, niin sitten kun ollaan kahdestaan eikä tarvi niin paljoa miettiä lasten tarpeita. Voimia pihanlaittoon ja muutenkin naputteluun!

 17. Riikka permalink
  huhtikuu 24, 2011 20.40

  Romaanin viimeisestä kappaleesta tais itse pointti jäädä pois, eli sitten jos joskus kahdestaan rakennetaan, niin voi miettiä tonttia muualtakin kuin ”järkipaikalta”. Toki lastenkin kans voi asustaa vähän pöndellä, mutta miehellä onneksi lapsuudestaan realistiset muistikuvat siitä, millaista roudaamista ja pitkiä fillarimatkoja homma oli.

 18. Kirsikka permalink*
  huhtikuu 25, 2011 10.07

  Moi Riikka! Onpas meillä samansuuntaisia mietteitä:). Ja onneksi niitä mitä-tekisin-toisin -asioita on aika vähän ja ne on kovin pieniä. Ja nyt kun aurinko tuolla paistaa, niin pyykitkin kuivuu ulkona:).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: