Skip to content

Puutarhaunelmia

maaliskuu 18, 2011

Ette muuten tule pääsemään eroon tästä minun ”valituksestani”, että tulisi jo kevät! Ette ennen, kun se kevät todella tulee. Ja sitten poistetaan kaikki varmistimet. Nyt ei jaksa enää odottaa: huomenna raahaan Miehen kantojuhdaksi Plantageniin, ja haen sentään jotain keväistä tänne kotiin, todennäköisesti helmilijoja. Pihakukat jätän kuitenkin vielä kauppaan.

Mutta onneksi nyt voi kuitenkin jo suunnitella tulevaa pihaa. Olen tehnyt kukkalistaa, mitä puutarhaani harkitsen. Kantava teema on yhdistelmä mummolaa ja kartanoa, vähän kuin täällä sisustuksessakin. Eli kartanosta nappaan sen muodon, eli hieman sellaisesta muotopuutarhasta haaveilen puukujineen ja symmetrisine muotoineen. Mutta kuitenkin niin, että kasvillisuus on runsasta ja rönsyilevää ja kukat ruusumaisia ”mummonkukkia”.

Talon väriksihän on (puoliksi) päätetty perinteinen punainen valkoisine ikkunanpielineen. Punainen tulee taittamaan viininpunaiseen, eli ei kuitenkaan sitä oranssiin vivahtavaa punamultaa, siitä en tykkää. Punaisen talon haasteena on se, että harvat kukat sopivat siihen. Torppahan oli alunperin punainan (se oranssihtava punamulta) ja ai että oli tympeää yrittää sovittaa siihen mitään kukkia. Sitten maalasimme talon tummanruskeaksi ja kaikki upeat violetit ja vaaleanpunaiset kukat näyttivät aivan ihanilta siellä. Tuon viinin- tai tummanpunaisen kanssa sopii minusta paremmin kukkien värit, joten sellainen kukkiin sopiva punainen olisi Villa Ainalan väriksi tilauksessa. Pääsääntöisesti kukat tulevat olemaan valkoisia ja vaaleanpunaisia.

Tällaisia kukkaunelmia täällä:

Idänunikko, kuva: Pihasuunnittelu.info

Ruusubegonia, kuva: Vesirannan puutarha

Valkoinen pioni, kuva: Puutarha.net

Vaaleanpunainen pioni, kuva: Sainion taimisto

Lumipalloheisi, kuva: Vuorelan puutarha

Runkoruusu, kuva: Kotiliesi.fi

Tornionlaaksonruusu, kuva: Taimistonviljelijät

Humala, kuva: Hantulan taimi

Kanadanvuokko, kuva: Puutteenkylän puutarha

Juhannusruusu, kuva: Pihkala.info

Terijoensalavat, kuva: Puutarha Meritähti

Terijoensalava, kuva: Rengon taimitarha

Yritin kovasti kirjoitella ajatuksiani kustakin kukasta tuonne väleihin, mutta tämä typerä WordPress vain hävittää kaikki kuvat yhtäkkiä ja ymppää tekstini kuvatekstiksi yhteen kuvaan. Huoh. En jaksa kirjoittaa kaikkea uudelleen, joten ensi kerralla sitten! Nyt mennään vain kuvilla fiilistellen.

Mainokset
8 kommenttia leave one →
 1. maaliskuu 18, 2011 23.00

  Tämä on varmasti yllättävää, mutta jälleen olen hyvinkin samoilla linjoilla kasvien kanssa kanssasi. Ihan samoilla linjoilla jos tarkkoja ollaan. Ole muuten varovainen tuon humalan kanssa, meillä oli joku superhumala edellisessä pihassa ja se valtasi koko pihan. Otettiin sitä kyllä mukaan, mutta suunnitelmisaa on laittaa se vähän erilleen muista ettei se taas jyrää perennoita alleen ja valtaa koko puutarhaa.
  Odotan kyllä kevättä, mutta vähän on pelkoa siinä mukana, tuo piha tulee olemaan järkyttävä mutakasa…

 2. maaliskuu 19, 2011 12.05

  Upeita kukkia, tykkään myös. Ihanan runsaita ja lempparivärit 🙂

 3. Kirsikka permalink*
  maaliskuu 19, 2011 19.28

  Emäntä, no ei kyllä yllätä yhtään:D. Meillä on niin sama maku:). No, onpas teillä ollu hurja humala! Mulla se on kasvanu kanssa hurjasti, mutta vaan ylöspäin, eli ei vallannut pihaa ”sivusuunnassa”.

  Vähän on samoja pelkoja täällä. Ja kun tuolta lumen alka paljastuu kaikki se rakennusjäte… huoh. Oon jo rekrytoinu koko meidän perheen tänne pihahommiin, kun alkaa pälviä näkyä. Mutta suurin pelko on se, ettei ehditä näin ekana kesänä laittaa pihalle juuri muuta kuin nurmikko. Se ottais päähän, odottaa taas yksi pitkä talvi…

 4. Kirsikka permalink*
  maaliskuu 19, 2011 19.30

  Hanna, kesää odotellessa:).

 5. Eeva Siirilä permalink
  maaliskuu 23, 2011 16.17

  Olipas ihania kuvia kukista ja uudesta talosta, en ole muistanutkaan pitkään aikaan käydä täällä sinun (Kirsikan) sivuilla. Talohan on melkein valmis ja puutarhaa suunnitellaan jo. Tosiaankin kannatta harkiten aloittaa tuo puutarhan istutushommat ja se humala meillä istutettiin ensin liian lähelle taloa siihen tuli jotain kummallisen näköisiä kärpäsiä kesän aikana, et sitten vietiin kauemmaksi tontin nurkkaan. Ja yleensäkin meillä ainakin on huomannut, että ei muista uusille istutuksille laittaa tarpeeksi tilaa, kun ne sitten kasvaa niin isoiksi. Onnea uuteen kotiin se on kai sitten elämän pituinen projekti.
  Terv. Eeva täti

 6. Kirsikka permalink*
  maaliskuu 25, 2011 17.50

  Heippa Eeva! Kiitos kovasti:). Ja kiitos vinkeistä, niitä aina tarvitaan, itse kun on vielä aika tumpelo näissä puutarhahommissa:). Tulis vaan se kesä jo, niin pääsis edes jotain istuttamaan:).

 7. Johku permalink
  maaliskuu 26, 2011 5.49

  Oi kuinka ihania kukkia, tuli ihan koti-Kokemäki ja kesä mieleen. Iso halaus ja tervehdys ja pirteä kevään odotus ❤

 8. Kirsikka permalink*
  maaliskuu 27, 2011 18.59

  Heippa Kalifornian-muru! Ihmettelinkin, että kuka kommentoi yöllä kuuden aikaan, mutta sinäpä tietenkin:). Teillä taitaa siellä olla vähän erilainen kukkaloisto, kun täällä:). Hali ja terkkuja!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: