Skip to content

Juhlaa ja vesirikkoja

maaliskuu 5, 2011

Tai no, onneksi vain vesirikko yksikössä ja siitäkin selvittiin enemmän tai vähemmän pelkällä säikähdyksellä. Viime viikonloppunahan meillä oli äippäliinin kanssa se tehoviikonloppu ja siivosimme koko talon yltä ja päältä. Äitini mm. pyyhki kaikki (!) hirsiseinät rakennuspölystä. Lauantaina kyytiä sai mm. keittiön pölyt, ja siksi kuvassa kaikki tavarat on kasattuna tuolla takapöydällä. Mutta siihen vesirikkoon.

Illalla kuuntelin, että mielestäni vesi lorisee vähän oudosti keittiössä, mutta pistin havaintoni vainoharhaisuuden piikkiin ja latasin tiskikoneen yöksi päälle. Aamulla heräsin ensimmäisenä aamupalan laittoon ja taas sama juttu, ihan kuin allaskaapissa lorisisi vesi. Kurkkasin kaappiin ja kas: putki oli irti ja kyllä, vesi lorisi suoraan kaappiin ja siitä sen alle lattialle. P******en p******en p****le!!!

Mies repi ensi töikseen lattian auki ja vahinko näytti aika kaamealta. Onni onnettomuudessa oli se, että vettä olikin paljon vähemmän kuin miltä se aluksi näytti ja betoni kuivui illaksi jo lähes kokonaan. Laminaatitkin säästyivät melkein kaikki uudelleen käytettäväksi.

Sen siitä saa, kun laittaa ammattimiehen asialle, eikä tee itse.

Mutta siis syy tähän vuotoon oli se, että putkimies oli jättänyt putken kiinnittämättä kunnolla. Hän kyllä tuli kiltisti sunnuntai-iltana katsastamaan tekeleensä ja hänen piikkiinsä käytiin lattia asentamassa takaisin tiistaina, mutta silti. Arvaa herääkö epäilyksiä siitä, että mitä muita putkia täällä on laittamatta kiinni?

Mies on yrittänyt rauhoitella, että kyllä ne on kunnossa, mutta silti… Argh. Saakutin juopporetku putkimies sanon minä (anteeksi kielenkäyttöni). En ole voinut kyseistä putkimiestä sietää alusta saakka, ja ihan väärässä hänen suhteensa en ole ollut.

Onneksi tästä kuitenkin nyt selvittiin aika pienellä. Yrittäkäämme unohtaa tapahtunut. Niistä juhlista sitten. Huomasin juuri, että blogini täytti vuoden. Jee! Ensimmäinen postaus on kirjoitettu 20.2.2010. Monet blogit pitävät tässä kohtaa arvonnan, mutten oikein tiedä. Tuntuu niin oudolta. Haluatteko synttäriarvonnan? Hyvää viikonloppua taas kaikille!

Mainokset
16 kommenttia leave one →
 1. maaliskuu 5, 2011 9.43

  voihan pylly tuota putkijuttua, onneksi selvisitte kuitenkin noinkin vähällä. Mutta uskon sen hermituksen määrän. Pelkään usein etä täällä meilläkin jotain pikku huolimattomuus virheitä on tehty, niin kovalla kiirellä se loppurutistus tehtiin ennen muuttoa…vaan ainakaan mitään isompaa ei ole vielä tullut vastaa. koputtaa puuta.

 2. Kirsikka permalink*
  maaliskuu 5, 2011 12.53

  Emäntä, no sanos muuta… Toivottavasti jäi tähän ja teilläkään ei ilmene mitään. Sulla on muuten pieni kirjotusvirhe tossa blogin osoitteessa, siitä blogspot-sanasta puuttuu g. Nyt ei pääse suoraan blogiin tuosta linkistä. Viikonloppuja sinne mansardikaton alle! 😀

 3. maaliskuu 5, 2011 13.34

  Tiedätkö meillä kävi samanlailla silloin kun muutettiin. Kone oli ensimmästä kertaa päällä ja onneksi vähän kyttäiltiinkin sinne kaappiin, jossa putket kulkee. Vaan niin siinä kävi, että sekä vedenottoliitos, että poistoputkenliitos falskasivat ja valutti vedet kaappiin ja sieltä valulle. Kaappia kun ei oltu tuolloin vielä tehty vesitiiviiksi. No ei muuta kun vihanen puhelu putkarille ja puhaltimet pöhöttämään. Onneksi vettä ei ehtinyt mennä paljoa, kun tosiaan oltiin varuillamme ja laminaatit ym ei kärsineet. Vaan kyllä olen minäkin nyt monet kerrat miettinyt, että missähän muualla täällä liitokset vuotavat 😦

  Niin ja onnittelut yksivuotiaalle!

  Hyvää viikonlopunjatkoa Ainalaan 🙂

 4. maaliskuu 5, 2011 15.54

  Voi ei!! Onneksi ei kuitenkaan käynyt hullummin! Voin vaan kuvitella, kuinka silti harmittaa :/ Eiköhän ne muut liitokset ja putket kestä 🙂 Onnittelut 1-vuotiaalle blogille ja hyvää viikonloppua!

 5. maaliskuu 6, 2011 15.10

  Hih, no niinpä oli virhe siinä ja jokatoisessa sanassa mun kommentissakin. sen siitä saa kun surffailee korvatulehduspotilas sylissä ja yrittää kirjoitella yhdellä sormella. ai ai. Onneksi mies rakensi talon, en minä..muuten olisi tosiaankin muutama huolimattomuusvirhe tullut :).

 6. Kirsikka permalink*
  maaliskuu 6, 2011 19.16

  Emäntä, hah, hyvä siitä sunkin talosta ois tullu!!! Sitä vaan tosiaan, että löytää ihmiset sitten sun uuteen blogiin:).

 7. Kirsikka permalink*
  maaliskuu 6, 2011 19.20

  Jane, toivotaan todella:). Kiitti!

 8. Kirsikka permalink*
  maaliskuu 6, 2011 19.22

  Heidi, ihan uskomatonta… Jotenkin noi putkarit tuntuu niin, no ei ehkä epäluotettavilta, mutta epävarmoilta… Kiittää:D.

 9. maaliskuu 7, 2011 9.07

  Huh, onneks ei pahemmin käyny! Onnea yksvuotiaalle 🙂

 10. maaliskuu 7, 2011 11.27

  Eikä… Siis noi on niin epätodellisen karmeita tilanteita, et ei mitään määrä. Ja siis kun johtuvat toisen huolimattomuudesta niin vielä enemmän… MRRR! No, onneks pääsitte kuitenkin suht’vähällä!

 11. maaliskuu 7, 2011 17.31

  Onneksi taisitte selvitä säikyllä!

  Onnea blogille! Minä pidin arvonnan ja mulla oli huikean hieno palkintokin (Raksatonttu) mutta se ei herättänyt suurta intohimoa lukijoiden keskuudessa 🙂

 12. maaliskuu 7, 2011 17.33

  Onnea yksivuotiaalle! Ja kiitos äänestyksestä.

 13. Kirsikka permalink*
  maaliskuu 12, 2011 20.35

  Kiitti Miia!

 14. Kirsikka permalink*
  maaliskuu 12, 2011 20.36

  Johanna, joo, onneksi olin skarppina (vaikka harmittaa. etten jo illalla katsonut sinne kaappiin). Mutta olis kiva, että ammattimiehet ei hutilois noin…

 15. Kirsikka permalink*
  maaliskuu 12, 2011 20.37

  Vasara ja nauloja, kyllä, säikähdyksellä selvittiin! Kiitti kiitti:)

 16. Kirsikka permalink*
  maaliskuu 12, 2011 20.38

  Harri, tackar! Jokohan teillä on seinä valittu:). Täytyypä tulla piipahtamaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: