Skip to content

Terkkuja Tukholmasta!

tammikuu 10, 2011

Meillä oli tosi hyvä reissu! Oikein ihmettelen itsekin. Siis tarkoitan sitä, etten koskaan ole ollut kovin innoissani risteilyistä, tiedä sitten miksi. Mies tykkää enemmän, ei varmaan muuten käytäisikään ikinä risteilyllä (vaikka aniharvoin nyttenkin, ehkä parin kolmen vuoden välein). Mutta siis, nyt oli niin onnistunut reissu, että miksei käytäisi useamminkin.

Parasta reissussa oli Tukholma. Siitä olen vielä yllättyneempi, kuin onnistuneesta risteilykokonaisuudesta. En ole jotenkin pitänyt Tukholmaa oikein minään, mikä johtui näköjään siitä, etten tiennyt siitä mitään. Silja Line järjestää risteilijöille opastettuja kierrosajeluja, jollaisella olimme. Bussi lähti terminaalista heti klo 10 ja kierros kesti 1,5 h. Opas oli todella hauska ja Tukholma kaunis, oli kyllä todella antoisa turistikierros.

Kierroksen jälkeen käpyttelimme omiin seikkailuihimme, käyskentelimme ensin perinteisessä vanhassa kaupungissa ja poikkesimme siellä Kuninkaanlinnaan. Ja sen jälkeen sitten ydinkeskustaan shoppailemaan. Paljoa aikaahan siinä ei ole, mutta Åhlensin loistavan alen kiersimme tarkkaan. Naisten kerros oli -50 % (miesten vain -30 %), ja löysin peräti kolme paitaa (vrt. Stockan alesta Helsingistä en löytänyt mitään). Åhlensin ja kevyen lounaan jäkeen sitten vähän kävelyä kauppakaduilla ja takaisin laivaan. Ei sitä enempää ehdi. Sisustusliikkeitä bongasin muutamia, mutta mitään inspiroivaa ja ostettavaa ei tullut vastaan.

Laiva nyt on laiva, siellä ei mitään ihmeempää. Paitsi että koimme erittäin upeita kulinaristisia nautintoja, mikä ei ole aina niin sanottua laivoilla. Siis loistavaa ruokaa!

Nyt on sitten jo ensimmäinen työpäivä takana ja arki alkaa. Menimme aamulla suoraan työmaalle satamasta, eli kotiin ehdimme vasta  nyt. Ja oli muuten ihana tulla kotiin! Siis aivan ihana. Mieskin tuli tuohon ovelle sanomaan samaa. Eli a) Villa Ainala on jo todella koti ja b) se on meidän unelmiemme koti. Harmitusta aiheutti vain se, että sopimuksesta huolimatta sähkömies ei ollutkaan käynyt täällä tänään. Olisi kiva saada sähkötyöt vihdoin valmiiksi ja valot ihan kaikkiin huoneisiin… Huomenna kuulemma tulee. Tulis sitten kans.

Mainokset
10 kommenttia leave one →
 1. tammikuu 10, 2011 21.19

  mukava, että tukholmanristeilynne oli onnistunut 🙂 me olemme myös lähdössä risteilylle tulevana lauantaina, tosin kera lapsien, joten tiedän jo, että suurinosa risteilystä vietetään pallomeren reunalla istuen 🙂 Olisikin kiva päästä vähän tukholman kauppoja kiertelemään, vaan matkaseurasta johtuen voipi olla, että jää haaveeksi. Tukholman laitamilla on myös ihana outlet alue (mm. Linumin outlet myymälä) josta saa sisustustuotteita ja merkkivaatteita, ja sieltä tekee usein edullisia löytöjä, sinnekkin tekisi mieli päästä taas.

 2. Kirsikka permalink*
  tammikuu 10, 2011 22.20

  Heidi, ahaa! Kuulostaa ihan loistavalta paikalta tuo outlet-alue. Seuraavalla kerralla sinne siis! Niinhän se on, että lasten kanssa on vähän toista matkustaa:). Mutta etteköhän te jonnekin kaupoillekin ehdi:). Oikein hauskaa matkaa!!!

 3. tammikuu 11, 2011 14.15

  Joo vaikka inhoan risteilyjä, niin myönnän että mekin saimme Siljan seafood ravintolassa viimeksi (varmaan 3v sitten) tosi hyvää ruokaa ja palvelua. Eli onhan laivalla toki hyvääkin ja nyt kun maalla ihmisiä näkee pikkaisen vähemmän niin laivallahan suurin hupi on katsella niitä muita matkustajia :).
  Kiva että koti tuntuu jo kodilta, se on aika olennaista että viihtyy!

 4. Kirsikka permalink*
  tammikuu 11, 2011 20.06

  T, Siljalla on tosissaan näköjään panostettu tuohon ruokaan. Että nyt voi ajatella menevänsä laivalle nauttimaan ruoasta ja tunnelmasta + tietenkin Tukholma, jos ei niin biletyksestä välitä, kuten me. Ja muitahan on aina kiva tiirailla (välillä vähän arvostellakin, itse kun on täydellinen;D).

 5. tammikuu 15, 2011 21.18

  Olipa kiva kuulla, että kaupunkikierros on käymisen väärti – tilasin nimittäin viikko sitten matkan ja siihen tuon kaupunkivisiitin mukaan. Viimeksi kierreltiin vain kaupungilla, nyt halusin jotain muutakin. Ja kun näkee vähän ympärilleen, voi sitten ehkä seuraavalla kerralla ottaa vaikka auton mukaan…

 6. Kirsikka permalink*
  tammikuu 16, 2011 12.26

  Paula, meidän visiitti oli ainakin antoisa ja hauska:). Koskas muuten menette? Ostin muuten sieltä aivan ihanaa ohutta vanhanaikaista näkkileipää, jota ensin maistoin lounaalla. Oli niin hyvää, että oli pakko tilata sitä tuliaisiksi äidiltäni, joka vuorostaan oli samalla reissullä tänä viikonloppuna. Kaikkien tiet vievät Tukholmaan näemmä:).

 7. Eeva Siirilä permalink
  tammikuu 16, 2011 19.56

  Mihin maalle te oikein olette rakentaneet, siis eikö siellä ole katuvalojakaan, meiltä löytyy sellainen ihan tuvan päästä lähtee vaikka asutaan maalla. Luulin kun rakensitte sitä taloa, että siellä ollaan ihan ihmisten ilmoilla, mitä vielä. Ja taas niin ihania ruokia oli näytillä. Onko sinulla muuten blinien tekoon mitään vinkkejä miten niistä sais oikein maistuvia. Terveisin Eeva täti.
  PS. Aivan ihana varmaan se teidän uusi talo askarruttaa vain, että joko se iso ja ihana viinikaappi on jo täynnä ja koskas päästään tupareihin?

 8. tammikuu 16, 2011 19.57

  Vielä on reissuun aikaa, helmikuun lopulla…

 9. Kirsikka permalink*
  tammikuu 17, 2011 22.28

  Hahaa Eeva, täällähän sitä ollaan kuule aivan maalla, ei edes katuvaloja:)! Tai onhan niitä tuolla isommilla kaduilla ja lähempänä keskustaa, mutta tänne meille johtaa hiekkatie, ja ei valoja. Me maalaiset:).
  Mä en ole kunnostautunut blinien teossa sen kummemmin, ihan perusohjetta olen käyttänyt silloin harvoin, kun niitä teen. Tärkeitä kai on ohrajauhot, siis ettei korvaa niitä vehnäjauhoilla.
  Viinikaappi on täynnä, että tervetuloa tupareihin vaan:)! Kesällä kyllä voisitte hyvin tulla, kun ollaan lomalla. Ruetkaapas suunnittelemaan heinäkuussa reissua tänne!

 10. Kirsikka permalink*
  tammikuu 17, 2011 22.29

  Paula, no joo, vaikka nopeesti se menee. Hauskaa reissua jo etukäteen:).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: