Skip to content

Kuvia eteisestä ja vierashuoneesta

tammikuu 7, 2011

Tai paremminkin kuvia eteisen ja vierashuoneen seinästä. Sisustukset tulevat sitten joskus. Eteiseen löysin kyllä tänään tosi makean maton ja Mies bongasi upean sateenvarjo”purkin”. Mutta niiden aika on myöhemmin. Nyt on tarjolla vain seinää.

Vierashuone rakennettiin eteisen "sisään".

Ratkaisu on erikoinen, mutta toimiva. Tilaa vierashuoneelle ei vain yksinkertaisesti ollut muualla ja sellaisen kuitenkin ehdottomasti halusimme. Erikoisen tästä tekee myös se, että jos joskus haluamme rakentaa yläkerran (mikä ei kyllä ole tarkoitus ihan lähivuosina, eiköhän tässä nyt tilaa piisaa hetkeksi), niin tämä huone puretaan ja tilalle tulevat portaat. Ja vierashuone sitten muuttaisi yläkertaan. Mutta eiköhän tämä nyt ole hetkeksi ihan pysyväisratkaisu tämä huone.

Maalasin eilen seinään ekan kerroksen.

Jotta vierashuone ei jäisi pimeäksi loukoksi, arkkitehti keksi sijoittaa siihen pienen ikkunan. Ikkunasta näkee suoraan eteisen ikkunan kautta ulos ja huoneeseen tulee myös aitoa päivänvaloa. Aion myös sisustaa huoneen niin suloiseksi, että oksat pois. En ole koskaan voinut ymmärtää niitä vierashuoneita, joihin raahataan perheen puhkikulunut ja kauan sitten muodista poistunut ja ylikauhtunut sohvahirvitys, jolla on maailman epämukavin istua, saati nukkua. Miksei vieraille voi ostaa kunnon sänkyä tai sivustavedettävää? Niitä saa kuitenkin ihan parilla sadalla. Tai sitten vaikka ihan vain hyvät patjat (ei puhallettavaa, pliis!), niitä saa Jyskistä tarjouksesta kolmellakympillä. No, se siitä. Meille tulee vieraille kiva sänky, jossa on hyvä nukkua se yö tai pari, mikä on tarvis.

Pienestä ikkunasta näkee ulos ja myös valo pääsee sisään.

 Eteisestä tulee tuollainen L-kirjaimen muotoinen. Se ei ehkä ole ihan kaikkein käytännöllisin, mutta kuitenkin ihan ok. Ja kuten kuvasta näkyy, niin kyllä tässä toisessa sakarassa leveyttä riittää. Ihanaa kun päästään eroon tästä väliaikaishässäkästä. Onhan se kiva lähteä maailmalle kauniista ja järjestyksessä olevasta eteisestä, mistä löytää haluamansa heti.

On tämä eteinen varmasti pari kolme kertaa suurempi, kuin aiemmassa kodissamme. Siellä se olikin pienoinen murheenkryyni.

Meinasin jo päästä kirjoittamaan, että tämä oli ensimmäinen lomamme, kun emme tehneet yhtikäs mitään. Siis yhtään reissua. Emme käyneet mökillä, mummilla, ulkomailla tai laskettelemassa. Olimme syksyisen rakennusrupeaman jälkeen niin poikki, ettemme halunneet tehdä yhtään ainutta suunnitelmaa tai sitoa itseämme mihinkään aikatauluun. Mutta viikko sitten alkoi jo mökkihöperyys vallata mielialaa. Mies onnistuikin saamaan vielä peruutuspaikan laivalta ja lähdemmekin huomenna Tukholmaan. Ihan kiva mennä katsastamaan toisen naapurimme sisustuskauppoja. Jos on hyviä vinkkejä, niin otan mielelläni vastaan! Että en nyt sitten kirjoitakaan, ettemme tehneet lomallamme mitään.

Ja sitten alkaakin taas työt ja arki.

Mainokset
2 kommenttia leave one →
  1. tammikuu 9, 2011 14.48

    Hauska idea tuossa teidän vierashuoneessa. Kiva nähdä millainen siitä tulee! Meillä on vierashuone ja työhuone yhdistetty (ei mikään unelma tilanne, mutta pakko kun ei ollut rahnaa rakentaa yhtään isompaa taloa) ja arvaas mitä ostin sinne vierashuoneeseen :)) No sellaisen puhallettavan patjan, koska muuta ei mahdu säilyttämään ennenkuin saadaan varasto-autotalli valmiiksi. Joo ei varmaan tule yövieraat ihan heti uudestaan :)). Ei vaan kai siinä ihan hyvin yksin nukkuu mutta kahden nukkumiseen ei ehkä niin mukava. Vaan aina on tinkaistava jostain. Ainakin toistaiseksi.

    Mukavaa Tukholmaa, se on ihana kaupunki..laita postaus jos löytyy kivoja tärppejä, meilläkin haaveissa Tukholma, ehkä kesällä jos saisi jo vauvan hoitoon.

  2. Kirsikka permalink*
    tammikuu 10, 2011 18.37

    Heippa T! Juu, meilläkin on aiemmin puhallettava patja hätävarana, jos tuli enemmän yöieraita. Ja juurikin siksi, että vie niin vähän säilytystilaa. Ja hyvä se onkin juuri noin! Mutta kun on ihan ”oikea” vierashuone, kuten meillä, jolla ei siis ole mitään muuta funktiota, niin silloin puhallettava ois ihan hölmö valinta. Sillä nukkuu kyllä yksinään, mutta kahdestaan ei. Mä en ainakaan enää suostu, menee valvomiseksi koko yö meillä ja selkäkin tulee kipeäksi (vanhuus ei tule yksin). Ellei oo kahta erillistä patjaa:).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: