Skip to content

Takkaa ja kiukkua

joulukuu 13, 2010

Minulla keitti tänään yli, joku mitta vaan tuli täyteen. En jaksa kuulla enää yhtään ontuvaa selitystä siitä, miksei asioita voida tehdä ajoissa sovitussa aikataulussa. Ei enää yhtään teknistä vikaa, tuplabuukkausta kalenterissa, hukkuneita / rikkoontuneita / puuttuvia työkaluja, yllättäen eteen tulevia lastenvahtivuoroja, vääriä osoitteita /puhelinnumeroita, täällä tiellä olevia tavaroita, postissa jumittavia osia, yllätyskeikkoja. Ei enää yhtään. Voin sanoa, että Uunisepät kuulivat tänään todella kunniansa ja seuraavaksi on vuorossa sähkömies. Seuraava, joka tulee eteeni jonkun typerän selityksen kanssa, saa jo suoraa huutoa. Miten voi olla, että kaikki rakennusalalla toimivat ovat tällaisia tunareita? Opetetaanko niitä koulussa sotkemaan asiansa ja ottamaan liikaa töitä? Vai mistä se kiikastaa?

Sen verran täytyy kehua, että tämä laatoittajamme on edelleen loistomies. Tulee, kun lupaa (ainoa laatuaan) ja ilmoittaa, jos ei tulekaan (ainoa myös siinä). Mutta muut saavat kyllä tuta minun kyllästymiseni. Totaalisesti. Toivokaa sen tyypin puolesta, joka seuraavana jättää sovitun homman tekemättä, ettei osu tielleni sen jälkeen. Ehkä huomenna on parempi päivä. Huoh.

Salin takka saapui viime viikolla. Luonnollisesti se jätetään pihaan, sisäänkanto ei kuulu diiliin. Onneksi saimme lauantaina vieraita, jotka usutimme heti takankantotalkoisiin. Kiitos tuhannesti avusta pikkusiskolle, siskon Miähelle ja äipälle! Eihän me tuota kahdestaan olisi saatu kuuna päivänä. Painaa hippasen.

Niin, ja siis takan asennus piti olla tällä viikolla. Ja saa luvan ollakin. Yritin selvitellä asennuspäivää, jonka vuoksi sitten selvisi, että meille varatulla asentajalla ei ole mitään tietoa siitä, että meidänkin takka pitäisi asentaa. Uunisepiltä tuli pitkä pahoittelumeili (kerrankin joku on kohtelias mokattuaan) sisältäen ilmoituksen, että takka tullaan asentamaan tammikuussa tuplabuukkauksen vuoksi.

Ne niinku ihan tosissaan kuvittelevat, että me katselemme tätä kivikasaa koko joulun?

As if. Ei muuten käy, vaan he tulevat asentamaan sen tällä viikolla, kuten sovittu. Piste. Mies luki lähettämäni tulikivenkatkuisen sähköpostin ja totesi, että eiköhän se asennus hoidu tällä viikolla. No toivoa sopii. Me emme katsele tuota kivikasaa keskellä taloa koko joulua. Plus tuon takan odottelun takia meillä on asentamatta lattia tuohon saliin, ja se jos mikä on raivostuttavaa. Kuten aiemminkin olen kertonut, sali on keskellä taloa ja siitä on kulku joka paikkaan. On tympeää, kun se lattia on vielä betonilla. Eli se lattiakin pitäisi ennen joulua saada. Voi Uunisepät, sanon minä. Sähkömiehen sähläilyistä en edes jaksa aloittaa. Murrr.

Kylläpäs helpotti taas, kun sai tänne vähän purkaa. Ehkä tämä tästä taas. Meillä omat hommat sujuu mukavasti. Aamiaishuone on tapetissa ja parhaillaan sinne ilmestyy lattiaa.

Mainokset
12 kommenttia leave one →
 1. joulukuu 14, 2010 8.30

  Saat sympatiat! Tiedän miltä tuntuu… ihan käsittämätöntä, että jostain sovituista jutuista ei voida pitää kiinni saati sitten ilmoittaa, ettei ne toteudu.
  Meilläkin vähän ongelmia sähkömiehen kanssa… hommat kesken vieläkin, vaikka sisään muutettiin jo kesäkuussa.

 2. JohannaH permalink
  joulukuu 14, 2010 8.39

  Voi että! Olen tosi harmissanne puolestanne. Onneksi osaat vaatia, se tuntuu olevan omakotirakentajan ainoa toivo välillä saada hommat etenemään.

  Tsemppiä!

 3. joulukuu 14, 2010 11.21

  Jos yhtään lohduttaa, niin kaverini on odottanu Uuniseppien takan valmistusta 6 viikkoa. Heillä talo oli pitkään kylmä tämän vuoksi, mutta saivat asiat sitten järjestykseen. Uunisepät ovat luvanneet ja luvanneet, mutta mitään ei tapahdu, vaikka perään soittelee. Nytkin heillä on kulunut jo reilu viikko siitä, kun viimeksi lupasivat tulla, mutta eipä ole näkynyt ei..
  Kaverini vaati korvauksia/hinnan alennuksia, mutta heiltä ei niitä herunut. Lähettivät vain todella surkean laatuisen takan siivoussetin ja jonkun koristetakan (mitähän silläkin tekee) heille ”anteeksi pyynnöksi”. Arvoa tällä oli ehkä 5e Uunisepille..
  Kaverilleni oli suoraan sanottu, että heillä kusee aikataulut koko tämän vuoden, koska asiakkaita on ahmittu liikaa. Kuulemma tammikuussa pitäisi saada aikataulut kiinni, mutta tuskinpa vain, jos yli puolet asiakkaista odottaa. ARGHHHH!! Ja kuulemma tekevät takkoja sitä mukaan, kun vihaiset asiakkaat soittelevat.. ELi ne jotka kiltisti odottavat, odottavat hamaan tulevaisuuteen asti.
  Todella törkeää toimintaan. Antakaa heidän kuulla kunniansa, eihän nuo muuten ikinä opi.

  Toivottavasti saatte takan mahdollisimman pian valmiiksi! Tsemppiä!

 4. joulukuu 14, 2010 13.23

  Otan osaa. Mikään ei harmita raksailussa enemmän kuin jos joutuu ammattimiesten hommia oottelemaan ja sen takia ei pääse omissa hommissa eteenpäin. Tosi turhauttavaa. Meille tuli onneksi tulikiven takka ja homma sujui kuin tanssi. He taisivat sen itsekin tietää, sillä ovat pyytäneet minua jo kahdesti osallistumaan johonkin asiakastyytyväisyys kyselyyn. se varmaan lähetetään vaan niille joille kaikki sujui tosi hyvin ja sitten on hyvä esitellä tuloksia…100% asiakastyytyväisyys. No me ollaan kyllä 100% tyytyväisiä ja uskon että tekin, kunhan saatte sen takan toimintakuntoon :).

  Siis aamiaishuone? Nyt on pakko alkaa selailemaan sun vanhoja postauksia, miten olen ihan missannut koko huoneen. Olet muuten eka jolla sellainen on…tv-huoneet ja ruokailuhuoneet on muillakin. Mutta aamiashuoneesta en ole suomalaisilla kavereillani kyllä nähnyt. Kuulostaa luksukselta!

 5. Kirsikka permalink*
  joulukuu 14, 2010 21.34

  Sanna, kiitos! Apua, siis puoli vuotta myöhässä! Niin turhaa venyttämistä. Ja turhaa pahaa mieltä. Mitenköhän niihin sais vauhtia? Ja sellasen asetuksen, etteivät anna katteettomia lupauksia:).

 6. Kirsikka permalink*
  joulukuu 14, 2010 21.35

  JohananH, niinpä, pakko on vaatia ja vaatia ja vaatia, jos aikoo pitää raksa-aikataulut edes jossain kuosissa. Kivaa se ei todellakaan ole. Ajattele kuinka helppo olis, jos joku sanoin tekevänsä ja sit se vaan tekis:). Ei tarttis räyhätä. Mistähän niitä löytää:)?

 7. Kirsikka permalink*
  joulukuu 14, 2010 21.39

  Onnenhippuja, kauheeta. Viikko tai kaksi on vielä ok (tosin ei juuri ennen joulua tai muuta merkittävää tilaisuutta), vaikkei kivaa, mutta 6 viikkoa! Ihan älytöntä. No, se meidän takka tullaan muuraamaan huomenna. Ei ollut kovin ystävällisen oloinen se myyjä enää sen mun meilini jälkeen, heh, mutta se oli ainut keino saada takka ennen joulua pois lattian tieltä ja rumentamasta salia. Kyllä pitäisi palvelujen tarjoajien tietää omat rajansa, että mitä ehditään tekemään ja mitä ei.

 8. Kirsikka permalink*
  joulukuu 14, 2010 21.42

  T, hahaa, pääsette varmaan johonkin niitten lehteenkin kertomaan, kuinka hyviä ne on:). Mäkin kuvittelin, että Uunisepillä toimisi, kun se yhteyden pito kaupantekovaiheessa oli niin ammattimaista…

  Joo, se aamiaishuone siis on sellanen ihan pieni, vähän kuin syvennys keittiön jälkeen. Kesällä siitä on kulku kuistille. On siis meidän arkiruokailupaikka (en halua ruokapöytää keittiöön), lasikuisti on sitten ”pyhäruokailuun”. 🙂 Kuvia tulee pian!

 9. joulukuu 15, 2010 11.45

  Joo ootas vaan seuraavaa tulikiven-kermansaven mainosta, siinä me ollaan rinnat rottingilla takkamme edessä hymyt korvissa…heh heh.

  Pelottavaa mutta myös minä olen miettinyt syvennykseen samaa ideaa kuin teidän aamiaishuoneessa. En tosin kutsunut sitä aamiasihuoneeksi :). Jos siirtäisi pöydän olohuoneen puolelle ja saisi näin siihen vaikka kuinka ison pöydän viriteltyä ja ruokailuerkkeristä tulisi sohvan ja pöydän kanssa oleskelunurkka jossa voisi juoda kaffet tai vain istuskella ja jutskailla. Mies ei ole kovin innostunut ajatuksesta (se vaatisi kaapin roudaamista yläkertaan pois pöydän tieltä). Olen juuri nyt kovin innostunut rakentelemaan kotiin monia istuskeluryhmiä (vielä ihan suunnitteluasteella, ei toteutuksia vielä :)), sillä olen huomannut ne kovin tarpeellisiksi kun täällä ramppaa isompia porukoita kerralla ja erilaisia juttuporukoita syntyy väkisinkin. Mikä on kyllä ihan hauskaa.

  oottelen innolla kuvia. Näytin jo khh kuvat miehelle, jos hän inspiroituisi tapetonnista. Ei ehkä ihan vielä agendalla. Mutta ehkä joskus 🙂

 10. Kirsikka permalink*
  joulukuu 16, 2010 21.07

  T, voi voi, mitä änkyröintiä. Ei kanna kaappia, eikä tapetoi, vaikka vaimo vienosti pyytää:). Sellasia ne välillä on:).

  Kuulostaa hyviltä nuo suunnitelmasi! Itse kanssa tykään istuinryhmistä ja siitä, että telkkari ei ole siinä ihan framilla. Ärsyttää, jos vieraiden kanssa vaan sitten kyttäillään telkkaria (Miehen kaverit tuppaavat nappaamaan sen HETI päälle), kun voisi vaihtaa kuulumisia ja jutella, kun harvoin kuitenkin nähdään. Siksi meillä on vain pieni tv-huone ja sitten se sali on se paikka, missä istuskellaan + siihen liittyvä lasikuisti. Ja siellä ei ole eikä tule telkkaria:).

 11. joulukuu 18, 2010 15.40

  no ihan rehellisesti ottaen en viitsi kovasti pyydellä kun mies-polo huhkii yötäpäivää muutenkin..ehkä se tapetti on sitten vikana listalla, jos jaksaa enää. Näyttelen vaan ideoita mihimaan hänenkin päähänsä :). Ja olen kyllä niin iloinen kun mies jaksaa laittaa listoja, ne tekee NIIN paljon paremman näköiseksi kodin.

  Ja jälleen kerran meillä on hyvinkin yhtenäinen mielipide telkkarista. meillä on hyvinkin samat sävelet, ainoa ero mikä meillä tuntuisi olevan on se että sinä kokkailet alkupaloja ja minä kakkuja, mikä on tietysti kätevää, sillä kun kokoonnumme juomaan ne teidän viinivarastot voit sinä kokata alkupalat ja minä jälkkärit ja pääruuaksi onkin ne viinit. Ja näin kukaan ei ehkä huomaa jos kakkuni ei onnistunutkaan 🙂

  Ja joulunlaitto on täällä myös aika tahmaista. ensi jouluna sitten oikein kunnolla :). Mies kyllä lähti äsken terapia-traktorillaan hakemaan kuusta eli kai meillä nyt jonkinlainen joulukoristus saadaan tupaan kuitenkin. Mutta ei ihan sellaista kuin normaalisti.

  Mukavaa raksailua sinne ja kiitos kuvista, näyttää tosi hienolta.
  Ja teidän aamiaishuone tosiaan on huone, meillä kaavailin sitä tuohon ruokailuerkkeriin vaan 🙂

 12. Kirsikka permalink*
  joulukuu 20, 2010 23.01

  T, hehee, kuulostaa suunnitelmata tuo menuehdotuksesi:). Eiks se viini mene ihan hyvin pääruoasta:). Ei sitä miestä kannata tosiaan ihan loppuun ajaa, raasu. Meilläkin alkaa olla aika väsynyt raksaaja. Yritän kanssa saada vähän lepäämään välillä:).

  Toistaiseksi meillä on vielä joulua pyöreät nolla. Saas nähdä, ehtiikö ollenkaan, vai pitääkö lähteä toisten nurkkiin jouluksi.

  Aamiaishuone on kyllä huone, mutta läpikulku-sellainen ja tosi pieni. Näyttää tuossa kuvassa ehkä jopa isommalta kuin onkaan. Että enemmän se on erkkerinomainen kuitenkin. Mutta niin ihana:). Tulis pian se pöytä ja tuolit!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: