Skip to content

Sisäkatosta tuli murheenkryyni

marraskuu 9, 2010

Hop ja hei. Mies ähersi tänään ensimmäisen sisäkaton kanssa, ja ähertämistä se oli nimenomaan. Siis siinä yhdessä pienen huoneen katossa meni melkein koko päivä! Syy on maalauksessa. Eli kun panelit on maalattu kahteen kertaan, pontit eivät enää mahdu sisäkkäin. Tai menevät ne, kun käytetään raakaa voimaa ja vasaraa. Jos verrataan siihen, kun laitoimme yhdessä katon nykyiseen kotiimme, niin tuo ottaa aikaa vähintään kymmenen kertaa enemmän. Ei tule mitään.

Iltapäivällä ensimmäinen sisäkatto oli puolivälissä, ja hikeä oli jo vuodatettu melkoisesti. Onneksi se on nyt jo valmis.

Onneksi en ole maalannut paneleihin kakkoskerrosta kuin vasta 1,5 huoneen verran. Loput vedetään kattoon pohjamaalattuna ja kakkoskerros maalataan sitten katossa. Ja minä sitten inhoan katon maalaamista paikallaan. Ja sitä onkin nyt sitten reilut 200 neliötä jäljellä. Voi mur. Menen lakkoon. Onneksi meillä on ollut taas hyvä tuuri työmiehen suhteen (vaikka on niitä ollut huonojakin ilmestyksiä, ei sillä), eli laatoittaja on todella ammattilainen ja sen lisäksi vielä mukava. Hän on tehnyt myös paljon ihan timpurin hommia ja maalannutkin, joten auttanee katon maalauksessa. Ei varmasti ehditä ja jakseta koko kattoa itse. Ottaa ihan kohtuullisesti käsiin ja niskaan tuo katon maalaus. Huoh.

Mies sai aiemmin hirsipaneloinnit keittiöön ja eteiseen valmiiksi. Siinä on meikäläiselle taas urakkaa pariksi päiväksi. Ihan kauhea edes ajatella, miten jotkut haluavat jättää nämä puulle, eli siis maalaamatta. Huih.

Miehen päivä oli nyt sitten vähän huononpi saldoltaan (hänet tuntevat: voitte kuvitella kiroilun määrän tänään), mutta onneksi asia ratkaistiin ja huomenna taas täysi höyry päällä. Ja saihan hän sentään aloitettua jo toista kattoa niillä pohjamaalatuilla paneleilla. Hippasen oli kuulemma kevyempää. Itselläni hirsiseinien maalausurakka etenee vauhdilla. Laatoittaja on saanut vesieristeen molempiin kylppäreihin (seiniin tietenkin vasta) ja muurarikaveri on auttanut sisäseinien pakkeloinnissa. Vastaavakin pyörähti (kirjaimellisesti) pyynnöstämme raksalla. Kurkisti vesieristykset (ei kuvannut tai muutenkaan tarkastanut niitä, kuten kuuluisi, onneksi laatoittaja on todella ammattilainen) ja mittasi lattioiden kosteuden. Viikon tai puolentoista päästä päästään tekemään lattioita. Huh.

Kylppäreissä on tällainen kiva muotiväritys päällänsä.

Mainokset
12 kommenttia leave one →
 1. JohannaH permalink
  marraskuu 10, 2010 8.36

  Hienoa! Teillähän hommat etenevät vauhdilla!

 2. marraskuu 10, 2010 12.38

  voi kakka ton kattohomman kanssa. Meillä sisäkatto meni ongelmitta ja kaikki ongelmat kasaantuikin ulkokattoon :).
  Kylppärinnehän näyttää sähäkältä. Ja tilavalta. Olen yrittänyt myydä miehelle ideaa väliseinän laitosta kylppäriin (oletan että vähän samaantyyliin kuin teillä tulossa) mutta eipä ole ostanut vielä…vaan onpahan mulla aikaa myydä ja varmaan voin ottaa myyntimatskut täältä sun blogista, kun oletan että teillä homma valmis ennenkuin me edes ehditään aloittaa kylppäriä 🙂

 3. marraskuu 10, 2010 15.19

  Huh, tuossa katonmaalauksessa sitä onkin urakkaa! Me(lue:minä) maalasin paneelit vain kertaalleen ennen kattoon laittoa ja paikallaan ne maalattiin kahdesti (tuon työn kyllä mies hoiti suurimmaksi osaksi.) Hommaa helpotti huomattavasti kun mies teippasi siveltimen erään kepin päähän niin ei tarvinnut itse kiipeillä katonrajassa maaliämpärin kera vaan pystyi ihan lattiatasolta maalaileen.

 4. iita permalink
  marraskuu 10, 2010 18.54

  Hei,

  siellähän on hurjan hienoa ja hurjasti edistystä!! Ah, nuo valkoiset seinät + katto kyllä näyttävät tosi kauniilta! Kyllä siellä osataan!! (Ahmin ideoita.) Mutta harkitsisin kyllä vielä tuota kylppärin sävyä 😉

  Auts, hurjasti tsemppiä katon kanssa; samoin kuin ovien! Inkivääriteetä mukaan raksalle; se lieventää stressiä (ainakin placebona).

  Jokos on mielessä tuliaistoiveita uuteen kotiin? Kuukausi menee nopsasti! Ja autetaan mielellään.. myös katon maalauksessa.. myös minä jos riittävän korkeet tikkaat löytyy 😉

  Päivitys täältä: Talo ehkä löytynyt, ensimmäinen tarjous sisään tänään — pitäkäähän peukkuja. Vuosimallia 1906 ja historiallisella hiilikaivosalueella.. vanhat ikkunaluukutkin tallella (tai suurin osa niistä).. puutarhassa tilaa isoille Schwenker-bileille ja välillä voi pulahtaa luonnon uima-altaaseenkin. Kyllä nyt jännittää kun ei tietoa ”kilpailijoista”. Keskity tässä nyt töihin…

  Hurjasti terkkuja ja tsemppiä!!

 5. Kirsikka permalink*
  marraskuu 10, 2010 22.28

  Johanna, itestä ei nyt ihan tunnu siltä, kun muuttopäivä lähestyy:). Mutta kyllä se varmasti edistyy:).

 6. Kirsikka permalink*
  marraskuu 10, 2010 22.30

  T, joo täältä saat hyvät prosyyrit miehellesi sitten:). Toivotaan, että siitä oikeasti tulee hieno. Nimittäin keksin sen idean ihan viime tipassa, ja sen kummemmin miettimättä sitten toteutettiin. Mutta kai siitä tulee hieno:). Joo, se on tilava kylppäri, 10 neliötä. Vieraskylppäri onkin sitten vain 4 neliötä. Itsekkäitä olemme:).

 7. Kirsikka permalink*
  marraskuu 10, 2010 22.31

  pm, joo-o, katto on vihoviimeisin maalattava. Tuli keppisysteemillä siisti jälki? Kai se tulee, miksei. Hyvä idea! Meillä on nyt raksavuokraamosta haettu hyvät telineet, että niillä tai sitten tuolla varsi-idealla.

 8. Kirsikka permalink*
  marraskuu 10, 2010 22.36

  Iita, oih, kuulostaa mahtavalta tuo teidän melkein-talo. Toivottavasti saatte sen! Tuo sitten kuvia / laita linkki meiliin.
  Joo, hommia voidaan teille järkätä kyllä, ei jää telineistä kiinni;). Ai, mitä, etkö sä tykkää mun hienosta über-turkoosista kylppäristä:)?
  Vai tuliaisia? Joo, tuliaisina voitte tuoda jotain Villeroy & Bochin Country Heritage -sarjaan, se kun loppuu täältä. Varmaan sieltäkin, mutta on ainakin halvempaa. Voin meilata osia, mitä puuttuu. Maksan kyllä:). Jotain painavaa varmaan just haluatte tuoda lentokoneella:). Pian nähdään!!!

 9. marraskuu 10, 2010 22.39

  Ainakin mun mielestä katto näyttää hyvältä. 😉 Ainakin paremman näköinen tuli keppisysteemillä maalatusta entä kodinhoitohuoneen katosta, jonka maalasin telineellä katonrajassa kiikkuen. Mutta aika hurjasti näyttää nuo paneelit elävän kuivuessaan. Varmaan saa ensi kesänä maalata vielä kertaalleen nuo, jos haluaa erittäin hyvän lopputuloksen. Vaan kukahan sen jaksaisi tehdä?

 10. Kirsikka permalink*
  marraskuu 10, 2010 22.42

  PM, niinhän ne elää, kun kuivuvat. Saattaa tulla tosi ikäviä rakoja. Veikkaan, että vapaaehtoisia maalausurakkaan ei ole:). Kiitos keppivinkistä!

 11. iita permalink
  marraskuu 11, 2010 11.57

  Minä käytin kans keppisysteemiä korkeiden huoneiden kanssa ja hyvä jälki tuli. Tosin en puupintaan.. kannattaa kokeilla, miten käy nurkkien ja pienten yksityiskohtien kanssa jos/kun ne joutuu maalaamaan lähietäisyydeltä pensselillä (joka tapauksessa) ja silloin maalia on melkein väkisin moninkertaisesti yhtymäkohdissa. Maalipinta tasoittuu varmasti useiden maalauskertojen jälkeen, mutta tein katon pinta-ala on kyllä aivan liian iso maalattavaksi 3 kertaa!

  Laitahan V&B tilaus meiliin niin katsotaan mitä saadaan mukaan. Tehtaanmyymälä kutsuu; loistava tekosyy maaseutuajelulle – kiitos 🙂

  Pian nähdään!

 12. Kirsikka permalink*
  marraskuu 11, 2010 22.16

  Iita, mäpä katon listaa:). Laatoittaja alkaa maalaamaan niitä kattoja (telineeltä), joten mun ei tarvi. Jee! Ainakaan nyt aluksi, niitä isoimpia kattoja:). Kun riittää vieläkin tuota seinäpinta-alaa…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: