Skip to content

Muuttoon tasan kuukausi

lokakuu 31, 2010

Niinpä, voi elämän kevät. Kuukauden päästä pitää muuttaa, niin seisoo nykyisen talon kauppakirjassa. Kyllä me vakaasti olemme silloin Villa Ainalaan muuttamassa, mutta saas nähdä.

Taulut ovat vielä seinällä, mutta muuttolaatikoita on jo kerääntynyt ympäri kämppää.

Tilannehan on siis suurin piirtein ihan hyvä, mutta tiukille se silti vetää. Lähinnä ongelmaa tuottaa se lattia. Jos lattia ei kuivu tarpeeksi niin, että reilun viikon kuluttua päästään lyömään laminaattia ja laatoittamaan, niin itku tulee. Keittiö saapuu nimittäin siitä sitten viikon päästä, ja jotta keittiötä päästään asentamaan, pitää siellä olla lattia. Samoin vessa ja kylppäri olisi ihan hyvä olla olemassa ennen kuin muutetaan. Ja lattia niihinkin tarvitaan.

Meillä on oikeasti ihan kaunis koti, mutta sitä ei nyt enää näe kaiken tämän roinan alta.

 Sähkömies on vähän myöhässä omassa tekemisessään, mikä aiheuttaa hieman päänvaivaa. Yleisvalaisimia ei ehditä muuttoon mennessä saada, toimitusaika on niin pitkä (päädyttiin loppujen lopuksi muuten ledeihin). Omat työmme kai saamme kuta kuinkin tehdyksi tuossa kuukaudessa. Siis valmistahan ei ole lähellekään, mutta se muutama huone, että päästään muuttamaan. Mutta saa tosiaan nähdä, pitääkö sittenkin kehittää jotain väliaikaista.

Tässä lojuu muun muassa viime viikolla tullut lamppu (joka on taivaallisen kaunis, mutten nyt viitsi purkaa kuvaamista varten, paikallaan sitten). Takkaakaan ei oikein voi enää polttaa, kun sen edusta on täynnä pahvilaatikoita. Hyvä, että sekaan mahtuu.

No toisaalta, tasan kuukausi sitten Villa Ainalassa näytti vielä tältä. Että kyllä sitä kuukaudessa aika paljon saa aikaiseksi. Pitäkää peukkuja!

Tänään on edistytty hienosti. Maalasin kynnykset toiseen kertaan ja taas sai pari huonettakin valkoisen hunnun. Mies on valmistellut tiistaina tapahtuvaa välipohjan villoitusta (mm. iv-aukkojen tiivistystä ja piippujen villoitusta palovillalla) ja kampesivathan ne kolmen miehen voimin sen 120-kiloisen iv-koneenkin sinne vintille. Tosin vähän sitä purettiin ensin osiin. Mutta kauhen ähinän ja puhinan jälkeen se on nyt vintillä. Mies kyllä jaksaa ahertaa, aivan uskomatonta.

Anoppikin kävi eilen miehineen kylässä, olipa mukavaa vaihtelua puurtamiseen! Ensi viikko töitä ja sitten pidetäänkin talviloma. Kyllä on Ainala erinäköinen taas sen viikon jälkeen, uskoisin. Taitaa olla ekat tapetitkin jo seinässä.

Mainokset
8 kommenttia leave one →
 1. JohannaH permalink
  marraskuu 1, 2010 9.39

  Tsemppiä hommiin! Teillä kyllä pitää kiirettä, kun muutto senkun lähenee. Meillä on ollut tavoitteena muuttaa jouluksi, ja sekin saattaa jäädä haaveeksi, vaikka vain alakerta on tarkoitus saada valmiiksi.

  Toivottavasti saatte lattian riittävän kuivaksi, että se päästään laatoittamaan ja saatte myös laminaatin lattiaan. Tuleeko laminaatin alle teille muuten höyrynsulku, vai laitetaanko se suoraan solumuovin päälle?

 2. Kirsikka permalink*
  marraskuu 1, 2010 20.31

  Kiitos tsempistä JohannaH! Käsittääkseni meillä tulee lattia suoraan solumuovin päälle, eli ei höyrysulkua. Mutten mene vannomaan, Mies tietää nämä asiat. Ja on taas raksalla, etten pääse heti kysymään. Missäs vaiheessa teillä hommat on?

 3. marraskuu 1, 2010 22.19

  Toivotaan, että lattia kerkeää kuivumaan.. Meillä 10 cm valu ollu kuivumassa yli 14 viikkoa, laminaatti saatiin iskeä makuuhuoneiden lattiaan, mutta vesieristeitä ei vielä ollenkaan.. Keittiön (+khh:n ja pari vaatekaappia) kalusteet tuli tänään, eikä siellä vielä ole lattialla vesieristeitä hanan alla lattiassa, joten ei toivoakaan että saisi lattiaa tehtyä ja nyt kolme huonetta täynnä pakattuja kaappeja.. Mitenkähän päin sitä kasaa alkaakaan avaamaan .. Joten tiedän miltä tuntuu et ”riittääkö aika”.. meillä tosin ei vielä aivan tarkkaa tuon muuton kanssa ole, kun tämä kämppä on alla joulukuun loppuun asti ja muutto toivotaan ”ennen joulua kotiin”..

  ps. meillä on laminaatin alla ProVentin solumuovi (ääni- ja kosteudeneristys), vaikka laminaatissa itsessään oli jo valmiiksi äänieristeet..

 4. marraskuu 2, 2010 16.55

  Apua, kuukausihan on vain muutama hassu viikko! Mahtava tahti teillä, ainaki näin lukijana kivempi seurata kun semmosta ”meidäntahtista” 😀 Tsemppiä!

  Teidän tämänhetkinen kotiki kyllä näyttää kivalta, ois kiva nähdä enemmänki 😉

 5. Kirsikka permalink*
  marraskuu 2, 2010 22.44

  Kiitos myötätunnosta Nipsu, tää on tätä rakentajan arkea. Koko ajan keikutaan deadlinen jyrkänteellä. Vastaava sanoi muistaakseni pari viikko sitten, että vajaa kuukausi vielä, kolme viikkoa ainakin. Eli toivoa on, että reilun viikon päästä päästään vesieristämään ja laittamaan lattiaa. Toivotaan ainakin.

 6. Kirsikka permalink*
  marraskuu 2, 2010 22.47

  Tanja, voisin kuvia täältä laittaakin, jos ei olisi vallalla SUPERKAAOS:). Mutta nyt ahistaa niin tämä sekasorto, että sitä ei viitsi kuvailla:). Ehkä vielä ennen muuttoa ehtisi. Hyvä, että tahti motivoi lukijoita:). Motivoi se itseäkin, kun näkee edistymisen niin konkreettisesti. Tsemppiä teillekin loppukiriin!

 7. JohannaH permalink
  marraskuu 3, 2010 8.42

  Meillä on alakerran seinät maalattu, ja lopullista sisäkattoa laitetaan paikoilleen. Parketti saapuu viikon 45 lopussa, ja taitaa olla ihan siinä ja siinä, että sen saa laittaa paikoilleen. Valu meillä on tehty viikolla 28, mutta mitään koneellista kuivatusta ei ole ollut. Laatat ovat lattioissa, eli sitä varten valu oli jo ehtinyt kuivaa riittävästi. Keittiö tulee viikolla 46, eli sitä sitten asentamaan marraskuun loppupuolella.

  Eiköhän teilläkin tilanne ratkea hyvin, asioilla kun on tapana järjestyä aina tavalla tai toisella.

 8. Kirsikka permalink*
  marraskuu 3, 2010 22.52

  Eli hyvällä mallilla teilläkin! Mahtavaa:).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: