Skip to content

Ensimmäinen valkoinen hirsiseinä

lokakuu 24, 2010

Luksusta! Talossamme on + 10 astetta sisällä, joka on aikas mukava työskentelylämpötila. Siis kun verrataan vaikka viime viikonloppuun. Nyt voin taas rauhassa jatkaa maalausurakkaani, joka tuntuu olevan loputon suo. Vaikka kattopaneeleja on maalattuna jo aivan valtaisa pino, niin vasta puolivälissä mennään. Ja vielä toinen kierros…

Tänään en paneeleihin koskenut, sillä maalasin kynnykset, ne kun olivat puunväriset. Uutta väriä tuskin tarvitsee mainita? Lakka ensin hiomalla pois ja Betoluxia pintaan. Voi onneksi meille ei tule niitä lautalattioita, huh. Kynnyksiä maalatessa muistui mieleen nykyisen kodin lattiaurakka, kun tuo Betolux ei ole niitä kaikkein kivoimpia maalikavereitani. Voi apua, jos sillä pitäisi taas lattioita vedellä kymmeniä ja taas kymmeniä neliöitä. Ei kiitos, laminaatti kiva. Siis kauniithan ne lautalattiat ovat, mutta se Betolux…

Kynnyksiä ei Hongan kautta valkoisina saanut, mutta sehän ei meikäläistä estä saamasta valkoisia kynnyksiä.

Mutta sitten pääsinkin täysin hajuttoman maalin kimppuun. Maalasin tulevan tv-huoneen hirseinän kokeeksi. Sisämaalivalintani on Uulan Into, käytössä siis ensi kertaa. Erikoinen on maali, rakenteeltaan ja muutenkin. Hieman siinä on sellaista vanhaa oloa, eli siveltimen jäljet jää jonkin verran näkyviin. Erikoista, mutta tykkäsin. Katsotaan nyt, kun maalaan vielä kakkoskerroksen. Kamerasta akku simahti, joten ehdin räpsäistä tasan yhden kuvan kyseisestä seinästä. Hiukan on hassu, mutta tyhjää parempi.

Uusi maali testissä. Jos lopputulos miellyttää toisen kerran jälkeen, maalaan kaikki hirsiseinät tällä.

Mutta kyllä tässä saa maalata elämänsä kyllyydestä. Näitä hirsiseiniäkin riittää maalattavaksi. Näillä eväillä taas kiivaaseen työviikkoon.

Mainokset
10 kommenttia leave one →
 1. riepu permalink
  lokakuu 25, 2010 4.01

  Nayttaa vaan niin hyvalta! Tosi ihania tapetteja olit hommannu, ja vitsit ne kaikki kipot, kupot ja virkatut systeemit… tykkaan. Ootan jo kovasti, etta paasee ihailemaan kauneutta sinne paikan paalle!! Minen noista maalilaaduista ymmarra mitaan, mutta valkoinen hirsiseina, ah! =D

  Tsemppia maalausurakkaan ja kaikkeen muuhunkin. Laita jossain kohtaakin kuvia vahan maisemistakin?! Kuinka pitkalla syksy siella on? Ootteko viela saanut lunta maahan? Onko maisema talolta muuttunut, kun puissa vahemman lehtia?

  Halaus!

 2. riepu permalink
  lokakuu 25, 2010 4.03

  Ja milta auringonlasku sielta talolta nayttaa? 🙂

 3. lokakuu 26, 2010 13.41

  Hienot kynnykset. Kyllä kiiltää!!
  Miten muistin että teille oli tulossa muovimatto, vaihtuiko se jossainvälissä laminaatiksi? Me ollaan oltu hurjan tyytyväisiä omaan laminaattiin.

  Mulla on muuten työhuoneen sijasta maalaushuone, jossa maalailen huonekaluja valkoisiksi ja ehkäpä jonkun muun värisiksikin. Siis ehkäpä. Ja maalattavaa on myös ihan riittävästi…

 4. Kirsikka permalink*
  lokakuu 26, 2010 19.46

  Moikka pikkuinen siskoseni! Voi, pian sä taas pääset tänne kylmään ja pimeään pohjolaan:). Maltatkohan tullakaan? Juu, voisin maisemista kuvia laittaa, pitäisi vaan päästä kuvaamaan päivällä. Arkisin on jo vähintään hämärää, kun päästään sinne asti. Tosin aika karua on maisemat nyt, lehdet on tippunut jo kokonaan. Harmaata ja ankeeta on, ei siis vielä lunta:(.

 5. Kirsikka permalink*
  lokakuu 26, 2010 19.47

  No se on ihana! Jalustan kun muistaisin joskus ottaa mukaan, niin saisin kuvattuakin. On pitänyt jo vaikka kuinka ja kauan…:)

 6. Kirsikka permalink*
  lokakuu 26, 2010 19.49

  T, maalaus on niin mukavaa puuhaa! Varsinkin kun lopputulos on niin makea = valkoinen huonekalu. Mutta tällä hetkellä sitä tosiaan on yhdelle jo ihan riittämiin…

  Maalaan mieluummin omat ja vaikka naapurinkin lautalattiat Betoluxilla, kun ottaisin muovimatot:). Eli ei ole koskaan ollut muovimattoja suunnitteilla, vaan pohdinta oli juuri tuon lautalattian ja laminaatin välillä:). Ja laminaatteihin silloin aikanaa päädyttiin.

 7. lokakuu 26, 2010 20.40

  no mä vähän ihmettelinkin. myönnän oikein pohtineeni mistä saa kivoja muovimattoja…en ole kauhiasti nähnyt (en kyllä etsinytkään) :))

 8. Kirsikka permalink*
  lokakuu 26, 2010 21.14

  No siis onhan niitä vaiks mitä laminaattijäljitelmiä (yöks!!!)…:D Heh, no juu ei oo tullu katseltua muovimattoja.

 9. Haaveilija permalink
  joulukuu 27, 2013 0.17

  Haluaisin kysyä, oletko nyt kolmen vuoden jälkeen yhä tyytyväinen Uulalla maalattuun valkoiseen hirsiseinään? Onko väri kellastunut yhtään?

  Onko muuten kaksinkertainen Uula-käsittely sellainen, että puun syitä tai oksia ei kuulla lainkaan läpi vai näkyykö sieltä alta jotain.

  Meille on tulossa saman firman hirsitalo, ja olen yrittänyt pähkäillä, millä käsittelisin seinät. Valkoiseksi ne haluan, ja lähes peittäväksi, mutta kuitenkin niin, että hivenen saisi erottua oksakohtia yms alta. Osmon puuvaha on Uulan lisäksi ollut mietinnässä.

  Kiitos, jos ehdit vastata ja kiitos upeasta blogista!

 10. Kirsikka permalink*
  Touko 3, 2014 16.32

  Moikka Haaveilija! Pahoittelut, että vastaaminen venyi, blogi on ollut vähän telakalla tässä välissä:). Uulan sisämaaliin olen ollut tyytyväinen, ei ole kellastunut tai muutakaan. Ei näy puun syyt läpi, eli on täysin peittävät. Ulkomaali onkin sitten toinen juttu. Valkoista ulkomaalia (aidat yms.) en suosittele kellekään! Jo nyt kahden kesän jälkeen saa maalata uudelleen. Ja en taatusti laita Uulalla. Ihanaa kesän odotusta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: