Skip to content

Kyllähän joka maatalossa pitää traktori olla!

lokakuu 2, 2010

Kyllähän on ollut tehokas päivä. Miehen kaveri on muurannut saunaa ja pikkukylppäriä, Mies itse ja siskon miäs ovat vetäneet hyörysulkua ja meikäläinen on, yllätys, yllätys, maalannut kattopaneleja. Paljon on saatu aikaiseksi ja huominen on vielä aikaa!

Höyrysulku on jo melkein puolessa talossa.

Sauna ja pikkukylppäri nousevat kovaa kyytiä.

Kodarin, keittiön ja pikkuvessan seinien rungot ovat pystyssä.

Ja katsokaas mikä oli ilmestynyt pihaan eilen illalla!

Miehen pitkäaikainen haave, voi onnea!

En tiedä vedätettiinkö minua nyt oikein kunnolla vai onko tämä oikeasti tarpeen… Mutta Mies kyllä perusteli hankinnan enemmän kuin hyvin. Traktorin tärkein homma on tietenkin lumien luonti talvella, sillä meillähän on sitä omaa tietä ihan kohtuullinen pätkä. Ei nyt satoja metrejä, mutta sen verran, ettei sitä mies ja kola -meiningillä ainakaan viime talven lumista putsata.

Toinen iso homma on pihapiirin laitto ja pienet kaivuutyöt. Mies meinasi, että ihan kaikkiin hommin ei enää isoa kaivuria tilata vaan hän kaivaa itse ja säästää traktorin hintaa (jonka meikäläinen tietenkin maksoi) sillä. Ja sitten jatkossa tietenkin puutarhan laitot ja mitä kaikkea. Että sellainen meillä nyt tulevan punaisen maatalon pihalla on! Vaikkei siellä maata viljelläkään, mitä nyt mansikkaa omiksi tarpeiksi. Että näin meillä.

Siskon miäs koeajolla. Huomatkaa savun määrä...

Mainokset
16 kommenttia leave one →
 1. lokakuu 2, 2010 19.38

  Hmm, kuulostaa hyvin samalta kuin meillä. Kuulemma meillekin olisi ihan pakko saada traktori, kun se olisi niiiiin kätevä. Meillä on kyllä niin pieni piha, että eiköhän sen kolalla saa aukastua… Kyllä on niin monta muutakin vempelettä ja kapistusta jo ilmestynyt meille, että hiema epäilyttää että niinköhän niitä kaikkia tulee käytettyä… 😀 Miehet!

 2. lokakuu 2, 2010 20.13

  Nyt oon kyllä kade.

 3. Kirsikka permalink*
  lokakuu 2, 2010 21.06

  No just tota, Janet! Mutta mönkijä (joka sekin olit supertarpeellinen, mutta aika vähäiseksi jäi ajot) meni myyntiin, oli ehtona traktorille. 🙂 Ja sitten kaukaa viisaana ilmoitin jo, että sit ku mä rupeen hommaamaan keittiökoneita, niin ei oo sitten nokan koputtamista niihin:).

 4. Kirsikka permalink*
  lokakuu 2, 2010 21.09

  En ymmärrä teitä miehiä:D. Traktori on jo vanha herra, vm -64.

 5. lokakuu 2, 2010 21.11

  Hyvin oot hoitanut lähtökohdat keittiökoneneuvotteluihin 😀

 6. Kirsikka permalink*
  lokakuu 2, 2010 21.14

  Joo Heidi, tykkään kans, et meni hyvin:).

 7. Mugabe permalink
  lokakuu 3, 2010 13.44

  Selvä juttu, ilman traktoria ei voi elää!

 8. lokakuu 3, 2010 17.49

  meillekin tuli trakotori jo hyvissä ajoin. Tosin sen osti miehen isä..mutta kyllä ne molemmat on olleet kovin onnellisia siitä. Ja joinain iltoina kun ulkona on ihan pimeää, niin ainakin traktorin valot loistaa kun mies lanaa hiekkaa ja täyttää kuoppia. Miehet tosiaan on pikkupoikia lopun ikää…lelut vaan kasvaa ;)).

 9. lokakuu 3, 2010 20.59

  Tuohan on sitten juuri oikeaa vuosikertaa!

  t:Toinen vm.-64

 10. Kirsikka permalink*
  lokakuu 3, 2010 21.28

  No just Mugabe, saat tulla ajamaan, jos haluat:).

 11. Kirsikka permalink*
  lokakuu 3, 2010 21.30

  T, uskomatonta… Miehet on niin hauskoja:D.

 12. Kirsikka permalink*
  lokakuu 3, 2010 21.30

  Ai, vau, Harri, sehän sattu:)!

 13. lokakuu 4, 2010 7.46

  Oi, hieno traktori! Ei passaa näyttää tätä miehelle, tai kohta meidänkin pihassa komeilee tuollainen! 😉 Ei vaan, hienompihan tuo on entä sellaiset nykyaikaiset traktorit, mutta täytyis se autotalli saada ensin rakennettua. Vaikka meidän pihalla kyllä olis traktorille työtä enemmän kuin paljon. 🙂
  Hei, pisti silmään tuo höyrynsulkumuovi.. Eikö yleensä hirsitaloihin laiteta se sellainen paperi eikä muovia? Jostain olen vain kuullut että niin olisi tapana, vaan empäs sitten tiedä sen tarkemmin sanoa 😉

 14. Kirsikka permalink*
  lokakuu 4, 2010 19.37

  Eiks ookki pm:)! Mähän siis en oo mikään ammattirakentaja ja hyvin tietämätön näistä, mutta käsittääkseni höyrysulku(muovi) tulee aina, kun on eristettä eli villaa ja toinen puoli on kylmä (meillä kylmäullakko). Muuten se eriste kastuisi hyvinkin pian tiivistyneestä vedestä, kun toinen puoli on lämmin ja toinen kylmä. Se paperi on käsittääkseni vain ilmasulku, joka ei aja tätä samaa asiaa, koska ei eristä vettä. Mutta tosiaan, en ole näistä varma. Mutta siitä olen, että tuo höyrysulkumuovi tuli Hongan kuljetuksessa ja rakennuspiirustuksissa on ohje sitä laittaa:). Joten laitamme:). Seiniinhän meillä ei lisäeristettä tule ja ei myöskään mitään sulkua. Tää rakentaminen on välillä aika hepreaa:).

 15. NinaP permalink
  lokakuu 8, 2010 7.59

  Kyllä täytyy sanoa, että onneksi on muitakin ”kohtalontovereita”. Leluvaatimukset ovat vain kasvaneet rakennusprojektin myötä ja kohta pihalla (siis työmaalla) on valtaisa repertuaari näitä ”en-voi-rakentaa-ilman-tätä” työkoneita. Onneksi tein saman kiristysvedon kuin Kirsikka, eli ei ole nokan koputtamista sitten sisustusasioissa;) Tsemppiä uurastukseen ja todella hauskaa ja/ hyödyllistä lukea näitä rakennusblogeja… ehkä pitäisi aloittaa oma blogi:D

 16. Kirsikka permalink*
  lokakuu 8, 2010 19.43

  NinaP, joo, se on ihme, miten kaikennäköistä vempelettä on saatava… Yhdessä vaiheessa Mies oli ostamassa kaivuria! Huhheijaa, onneks se sitten unohtu:). Aloita ihmeessä oma blogi, hauskaa puuhaa tämä:).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: