Skip to content

Meillä on lattia!

elokuu 19, 2010

Lattiavalu on tehty tänään. Aivan mahtavaa! Kyllä tämä oli meille selkeästi jonkinlainen rajapyykki. Ensimmäistä kertaa tuntui siltä, että olemme saaneet JOTAIN NÄKYVÄÄ tai VALMISTA aikaiseksi. Tämähän on tavallaan ensimmäinen valmis pinta talon sisäpuolella. Vaikkakin ei se nyt ihan betonille jää sitten lopulta…

Mies rakensi valukehikkoa eilen myöhään yöhön, niin täpärälle meni. Mutta valmiiksi tuli, loppujen lopuksi. Siinä en oikein voinut auttaa, vaikka autoin minä sentään sirkkelöimään vanerista sopivankorkuisia levyjä. Kehikko oli hyvä ja lattiavalu onnistui erinomaisesti. Kunhan vaan lattia olisi nyt sentilleen oikean kokoinen, että hirret mahtuvat eikä tarvitse rueta purkamaan. Eiköhän se ole, tarkkaan on mitattu. Lattiaahan piti sitten oikein lähteä juhlistamaan ja kävimme syömässä erinomaisen illallisen uudessa tulevassa kotikaupungissamme.

Betonin pinta on uskomattoman tasainen.

En olisi uskonut, että lattia voi tuntua näin tärkeältä.

Seuraavaksi onkin sitten vuorossa teknisen tilan eli pienen kellarimme lattia. Eli sama kaava: täyttö, styroksit, raudat, lattialämmitys, valu. Mutta tälle ei nyt ole niin kova hoppu, ja homma on pikkuruinen taloon verrattuna. Pientä, rauhallista ja kivaa tekemistä.

Kaivonporaajaa odotellaan edelleen (on kuulemma puimassa, eikä tule sadettomina päivinä), onhan sitä jo odoteltu monta viikkoa. Kyseessä on iso firma, jossa myynti sujui loistavasti, mutta sitten kun pitää rueta tekemään, alkaa vähän takkuamaan. Myös maalämpöpumppu pitäisi saada, sama firma, odotellaan siis. Ja  ulkopuoliset täytöt valmiiksi, kaivurikuski on uskomattoman laiska. Mutta ei näillä ole tulenpalava hoppu, ainakaan vielä.  Hirret tulevat kahden viikon päästä perjantaina.

Tässähän voisi pitää vaikka tanssit. Huomenna sille saa jo astuakin.

Täytötkin edistyvät, varmasti mutta hitaasti. Mies yllätti laiskan kaivurikuskimme tänään nukkumasta... Pakko oli jo reklamoida pomolleen, hiukan on kalliita nukkumatunteja meille nuo.

Mainokset
4 kommenttia leave one →
 1. elokuu 19, 2010 20.48

  Tästä on pakko tykätä! Thumbs up! 🙂

 2. Kirsikka permalink*
  elokuu 20, 2010 20.21

  Kävimme äsken tepastelemassa uudella lattiallamme ensi kertaa:). Hienolta tuntui! Ja huoneet pieniltä… Mutta se kai tuntuu aina siltä, seinät kun tulee ja avaruus ympäriltä katoaa, niin huoneetkin ovat ihan järkevän ja oikean kokoiset.

 3. elokuu 21, 2010 8.28

  Vastavierailulla. Mahtavalta kuulostaa ja näyttää talosuunnitelmanne. Jään innolla seuraamaan! Niin ja onnittelut lattiasta, se ON iso askel.

 4. Kirsikka permalink*
  elokuu 21, 2010 9.37

  Kiitos Heidi! Yllättävää kyllä, lattia tosiaan tuntuu konkreettiselta:). Pönttöuuneja odotellessa:).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: