Skip to content

Rautaverkkojen asennus sujuu leikiten

elokuu 10, 2010

Ja tätä me sitten pelkäsimme. Ja tästä meitä peloteltiin. Että on hurja urakka. Vielä mitä, styroksien laitto oli paljon raskaampi ja aikaa vievempi homma kuin rautaverkkojen asennus.

Styroksipalapelin kanssa sai kyllä valuttaa monta hikipisaraa. Mutta valmiiksi tuli ajallaan ja on hyvä, vaikka itse sanonkin.

Tänään aamulla sähkäri ja putkari hoitivat omat jobinsa loppuun ja me teimme vielä viimeistelyjä ennen rautaverkkotalkoita. Leikkasin kantavien seinien ja piippujen harkkojen päälle Finnfoamit kylmäkatkoksi ja Mies taivutti rautoja ja täytti piippujen pohjat hiekalla. Mies asensi vääntämänsä raudat muurattavien seinien pohjiin ja minä väänsin ne kiinni.

Putket ja sähköt risteilevät styrokseissa, jäävät siis lattiavaluun.

Sitten saapuivatkin jo ihanat talkooapurit, äippä kaverinsa kanssa. Äitini siivosi rakennustyömaata (kuten ylimmästä kuvasta näkyy, siivottavaa riittää) ja me muut kolme kannoimme verkot paikalleen. Helppoa kuin heinänteko. Huomenna vielä asennetaan muutama pienempi pala reunoille ja nostetaan verkot ilmaan tateilla. Lattialämmityksen saa siis rauhassa tulla asentamaan torstaina. Eikä tullut edes kiire. Verkkoja väännellään kiinni sitten, kun lattialämmitys on asennettu, ilmeisesti ennen ei saa. Varmentunee vielä huomenna tämä.

Rautaverkot ovat jo lähes koko talossa.

Mainokset
2 kommenttia leave one →
 1. JohannaH permalink
  elokuu 11, 2010 10.25

  Hyvä, että myrsky ei vienyt styrokseja mukanaan!

  Meillä laitettiin kuukausi sitten lattiavalua varten verkkoja omaan kotiin, ja ne kyllä kiinnitettiin toisiinsa ennen lattialämmityksen asennusta. Eikä mitään ongelmia tullut. Mutta ohjeita on varmaan erilaisiakin.

  Milloinka teille tulikaan hirret tontille?

 2. Kirsikka permalink*
  elokuu 11, 2010 19.45

  Googlailtiin kanssa tuota verkkojen kiinnitysasiaa, ja riippuu näköjään asennusfirmasta. Meidän firmamme ohjeissa on alleviivattuna, että verkot eivät saa olla kiinni sillä alueella, mihin vedetään syöttöputki. Mutta jolloin toisella firmalla oli eri ohjeet. Jätettiin nyt auki, kun niiden kiinnityksellä ei ole vielä kiire. Paitsi yhtä nurkkaa jo laitoin kiinni.

  Hirret tulee viikolla 35, eli onkos siihen nyt kolme viikkoa. Kyllä jännittää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: