Skip to content

Pihasuunnitelmaa

elokuu 1, 2010

Tänään oli taas hikinen raksapäivä. Raahasin kaikki tyhjät lavat ja loput anturan muotin laudat pois pihalta. Jessus, että ne lavat painaa! Aina sai elpyä muutaman minuutin yhden raahauksen jälkeen. Mies viimeisteli radonputkiston ja viemäriputket. Putkimies piipahti myös tontilla, aloittaa hommat keskiviikkona.

Radonputket tulevat täytön alle.

Sain omat hommani ennen Miestä valmiiksi ja istuskelin lautakasan päällä piirrellen pihasuunnitelmaa käytetyn kirjekuoren takapuolelle. Siinä mietiskellessäni sain aivan loistavan ajatuksen, miten piha asemoidaan. Haasteena kun on se, että pääovi on talon etupuolella ja kodinhoitohuoneen sivuovi jää talon päätyyn, eli siihen päätyyn, johon nyt tulee tie. Ja emme halua, että kulku taloon rupeaa menemään kodarin kautta, vaan pääovesta. Ihan arkisinkin. Ja siis tietä ei ole tarkoitus tehdä pääovelle asti, vaan sen ympärille tulee etupiha nurmikkoineen. Tähän ropleemaan keksin omasta (ja Miehen) mielestäni nerokkaan ratkaisun. Tie siirretään tonti reunaan, ja parkkipaikka tehdään tontin kulmaan tien päähän. Tien vierustoille istutetaan puita, todennäköisesti Terijoensalavaa, ja puurivistö blokkaa kulun kodarin ovelle. Sitä ovea kun on tarkoitus käyttää vain kulkuun kasvimaalle (ja kurakeleillä, tuleehan sinne kurasyöppö). Toki kodarin ovelle tulee polku ja kulku myös parkkipaikalta, mutta varsinainen pihakäytävä tulee sitten p-alueelta suoraan pääovelle. No, tämä loistoideani ei ehkä aukene, kun ei ole tontilla käynyt, mutta kirjoitanpahan siitä silti.

Tässä päädyssä on kodarista ovi ulos. Parkkipaikka tulee tuonne tontin kulmaan, joka näkyy kuvassa takana keskellä. Alue onkin jo valmiiksi pohjustettu kuin tilauksesta.

Kuvakulma on nyt suurinpiirtein tulevan parkkipaikan suunnalta. Tähän tulee kunnon käytävä p-alueelta, jota pääsee tarvittaessa ajamaan autollakin. Oikealla näkyvä sokkelin kulma on eteisen eli pääsisäänkäynnin kulma.

Tien vierustalle pitkittäissuunnassa tulee sitten kasvimaa ja piharakennuksia, kuten puutarhavaja, kasvihuone ja lehtikomposti. Piha-alueen alaosaan tulee marjapensaita ja ”puutarhapihalle” eli takapihalle (joka siis on se puoli talosta, joka näkyy tielle, toinen puoli eli etupiha on talon suojassa, eikä sinne näy mistään, kun ympärillä on metsää) hedelmäpuita. Tonttimme on 7000 neliötä, joten sinne kyllä mahtuu. Ihan alimmainen osa tontista jätetään metsäiseksi.

Tämä on takapihamme, jonne siis tulee hedelmäpuita. Vasemmalla näkyvä sokkelin kulma on lasikuisti, jolta on sitten näkymä puutarhaan ja kauempana mäkemme alla avautuville pelloille.

Etupihasta on tarkoitus tehdä ”oleskelupiha”. Eli sinne tulee nurmikon ohella kiviterassia ja mitä ikinä keksinkin. Takapihan puolelle lasikuistin kylkeen tulee illallisterassi, jonka kylkeen taas tulee kesäkeittiö. Tämä siksi, että takapihalle paistaa ilta-aurinko. Etupihalle paistaa taas aamulla ja päivällä.

Etupiha toiselta suunnalta. Puita raivataan vielä (joitain koivuja varmasti jätän) ja piha tulee siis nurmikoksi.

Hahaa, tässäpä on suttuinen superpihasuunnitelmani. Talohan sijaitsee toisessa yläkulmassa, tontin korkeimmassa kohdassa.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: