Skip to content

Pistorasioista, katkaisimista ja valoista

heinäkuu 26, 2010

Monet rakentajat valitsevat taloihin yleisvalaistukseksi halogeenispotit. Ainakin näin on ollut rakentaneilla ystävillämme sekä suurin osa Asuntomessujen taloista oli halogeenitaloja. En tiedä, mikä niissä jotenkin laittaa vastaan. Ihan kivan näköisiä ne ovat, mutta siltikään en halua niitä uuteen kotiimme. Mutta joku yleisvalaistus on roikkuvien lisäksi pakko laittaa. Nykyisessä torpassamme ei ole kuin roikkuvalot, ja talven pimeydessä kaipaa kyllä enemmän valoa tupaan.

Yritin tingata vaihtoehtoja halogeenispottien tilalle sähkösuunnittelijaltamme, mutta eihän niitä (minulle kelpaavia) vaihtoehtoja mitenkään runsaasti ole. Kaikki epäsuorat valaistukset ovat poissuljettuja, sillä en halua madallettua ”kaksoiskattoa”, enkä myöskään valolistoja katonrajaan. Olin jo epätoivoissani hyväksymässä pitkin hampain ne halogeenit, mutta yön yli asiaa mietittyäni päätin, että täytyy löytyä joku muu ratkaisu. Joten olemme nyt päättäneet ottaa sähkösuunnittelijamme idean tällaisista upotettavista valoista. Eiväthän ne mitään superkauniita ole, mutta parhaat, mitä toistaiseksi on tullut vastaan. Ja uppoavat aika mukavasti valkoiseen puukattoon. Paremmin ainakin kuin halogeenit. Kun sitä perinteistä tyyliä tavoitellaan… Ja roikkuvalaisimet ovat kuitenkin sitten niitä, joilla todellisuudessa luodaan haluttu tunnelma, plus ne ovat ne valaisimet, jotka huomataan. Vinkkejä tosin kyllä otetaan mielellään vastaan!

Kauniita yleisvalaisimia ei todennäköisesti edes valmisteta. Nämä ovat parhaat, mitä olemme löytäneet. Kuva: Sähköbit Oy.

No sitten olikin myös tämä katkaisin- ja pistorasiaongelma. Kun mitään Jussi-sarjaa en hyväksy, en vaikka maksettaisiin. Ja ne kaikki ihanat vanhanaikaisia jäljittelevät katkaisimet ovat aivan törkyisen hintaisia (tyyliin 40 – 60 euroa / kpl), ja usein vielä posliinisia ja joitain malleja saa vain mustana. Ja valkoisethan ne meillä olla pitää. Yhtenä iltana googlasin katkaisijoita ja pistorasioita ihan tuskassa, ja olin jälleen vaipua epätoivoon. Niitä on tosi hankala löytää ja suurin osa on joko basic-malleja tai supermederneja. Useamman tunnin uurastuksen jälkeen löysin kuin löysinkin haluamani. Näissä yhdistyy toivottu malli (ainakin lähelle) ja myös edes jossain määrin kohtuullinen hinta. Eli katkaisimet ja pistorasiat, klik klik.

Katkaisimeksi olisin halunnut sellaisen, jossa on sellainen klipsi, ja joka on paksumpi kuin tämä. Mutta tämä on jo hyvin lähellä. Kuva: Schneider Electric.

Valitsemamme pistorasiat ovat todella suloiset. Kuva: Schneider Electric.

Että tällaisia valintoja. Nyt vielä kun löytäisimme sen sähköasentajan. Tarjouksia edelleen odotellaan…

Mainokset
6 kommenttia leave one →
 1. heinäkuu 27, 2010 12.45

  Minäkin koitan välttää halogeeneja, en vaan tykkää! Sen sijaan tykkään kovasti, että riippuvalaisimissa (ja mahdollisuuksien mukaan kaikissa muissakin) on himmentimet!!
  Oletteko menossa Tallinnaan? Sähkötarvikkeiden hintoja en ole tutkinut, mutta monet muut rakennustarvikkeet ovat siellä varsin edukkaita! Ja sähkötarvikkeita on kevyt kantaa kotiin isompikin määrä…

 2. Kirsikka permalink*
  heinäkuu 27, 2010 17.16

  Himmentimillä saa kieltämättä kovasti tunnelmaa. On tuo Tallinna ollut mielessä. Mies sitä aina aika ajoin ehdottaa. Ehkäpä menemme, kiitos muistutuksesta:).

 3. Rakentaja permalink
  heinäkuu 27, 2010 21.30

  Mekin vältämme halogeeneja ja niitä ei siis taloomme tule muuta kuin liesituulettimeen ilmeisesti ne tulee pakosti (täytyy tutkia voiko ne vaihtaa). Olen löytänyt suht mukavia ratkaisuja Philipsin mallistosta, sekä ledejä että pienoisloisteputkivalaisimia. Myös Massivella on ihan ok malleja. Ja sitten tietysti maailma on pullollaan kaikkea kivaa, kun hintaluokkaa nostetaan.

 4. Kirsikka permalink*
  heinäkuu 27, 2010 22.28

  Ai, kiva, täytyypä tsekata nuo Philipsin ja Massiven mallistot (jos en jo ole, en muista). Mutta hinnan täytyy jäädä maks. 50 euroon per lamppu, lamppuja tulee 35 kpl. Yhdet kivat löysin, 100 euroa kpl, mutta se meni jo kipurajan yli. Nuo toistaiseksi valitut jäävät alle 40 euron. Panostetaan sitten niihin roikkuviin:).

 5. heinäkuu 29, 2010 9.44

  Meille tulee halogeenit, vaikkemme niistä kovin innostuneita olleetkaan. Emme vaan löytäneet sopivaa vaihtoehtoa niille. Otimme ne valkoisilla kehyksillä, jotta pistäisivät silmään mahdollisimman vähän. Tosin ne on hitusen eri valkoisia kuin paneeli eli en tiedä olisiko ollut järkevämpää ottaa metallinen.

  Nuo löytämäsi katkaisimet ovat kyllä niin kauniit, pienistä asioista se tunnelma syntyy. Meille tosin tulee tavalliset, kun mies ei oikein lämmennyt noille vanhanaikaisille. Eli täytyy saada tunnelma jostain muusta, kuten niistä riippu- ja pöytävalaisimista :).

  Mukavaa kesänjatkoa sinulle,
  T

 6. Kirsikka permalink*
  heinäkuu 29, 2010 21.39

  Ne valkoiset olisin minäkin ottanut, jos olisimme halogeeneihin päätyneet. Toimii varmaan parhaiten puukatossa. Katkaisimet sain onneksi päättää itse, mies luottaa mun makuun näissä. Saa hän sitten päättää mimmosta bitumia (huopana vai siveltävänä) sokkeliin tulee:D. Mä en yhtään puutu niihin;).

  Kiitos samoin, kesän jatkoja myös teille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: