Skip to content

Terveisiä Asuntomessuilta!

heinäkuu 25, 2010

Käväisimme tänään Kuopion Asuntomessuilla katsastamassa, joskos sieltä löytyisi jotain ideoita. Messut kun olivat sopivasti mökkimatkamme varrella. Ensisijaisesti etsimessä oli valaistus. Valitettavasti kovin halogeenispotti-painotteista oli yleisvalaistus kohteissa, joten siihen ei uusia ajatuksia saatu. Mutta muuten käynti oli valaiseva.

Kävimme kohteissa erittäin valikoiden, sillä kivitalot ja modernit talot eivät jaksa meitä kiinnostaa. Kolusimme kaikki hirsikohteet sekä muutamia puutaloja. Päivän paras anti oli ehdottomasti oman ratkaisumme parhauden vahvistuminen. En voisi olla onnellisempi siitä, että meille rakentuu juuri hirsitalo. Vaikkei asuntomessuilla ollut lähellekään meidän Villa Ainalamme kaltaista, eli ”vanhan maatilan hirsinen ja punainen päärakennus”, sykähdyttivät hirsitalot kaikkein eniten. Niissä on jotekin niin maanläheinen ja lämmin, mutta sisustuksellisesti kuitenkin upea, tunnelma. No, olisi se aika kauheaa katua tässä vaiheessa… Yhtä lukuunottamatta kaikissa hirret oli maalattu sisällä kuultovalkoisella (meille ajattelin kyllä ihan oikein peittävää valkoista) ja kyllähän se hirsi on näyttävä seinämateriaali myös sisällä.

Hirveästi en nyt osaa kohteita nostaa tai kehua, sillä usein sisutus on kaukana omasta maalaisromanttisesta tyylistäni. Mutta pari vinkkiä antaisin. MammuttiHirren Pikku-Pietari (kohde nro 7) oli kaunis niin ulkoa kuin sisältäkin. Ihmisvirrasta voisin päätellä, että siitä pitivät muutkin. Sitten edelleen MammuttiHirren Metkulan (kohde nro 23) kalusteet pistivät silmään, siis miellyttävästi. Kalusteiden takana olikin minulle jo ennestään tuttu Jean Vernet, jonka kivijalkakauppa sijaitsee Porvoossa. Ja nyt kaupalla näyttää olevan nettiputiikkikin.

Eilen olimme vieraina tunnelmallisissa serkkutytön häissä keskisessä Suomessa. Nyt onkin sitten muutama päivä aikaa rentoutua mökillä Kainuun korvessa ja käydä moikkaamassa mummua. Sitten taas raksa-aherruksen pariin, joskin Miehen mummin eli Etelä-Pohjanmaan kautta kiepaten.

Mainokset
2 kommenttia leave one →
  1. heinäkuu 25, 2010 19.53

    Kiva postaus muuten, mutta kuvia olisin kovasti kaipaillut…. 😦

    Nimittäin hirmuisesti tekisi mieli asuntomessuille, mutta en työtilanteen takia pääse. Ei sinulla sattuisi olemaan?

  2. Kirsikka permalink*
    heinäkuu 26, 2010 14.38

    Harmin harmi, ei nimittäin ole. Unohdin kameran autoon, ja koska messualueelle oli todella pitkä matka (bussikuljetus p-alueelta), niin en viitsinyt lähteä hakemaan. Mutta Deko-lehdessä on messutalojen esittelyjä ja varmaan Asuntomessujen nettisivuillakin on jotakin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: