Skip to content

Kellari on muurattu

heinäkuu 15, 2010

Yksi etappi perustuksessa on saavutettu, kun kellarin muuraus tuli valmiiksi. Kellarihan on pikkuruinen, sinne tulee vain tekninen tila, ei muuta. Ja nyt siis siirrytään varsinaisen talon kimppuun. Kuvassa takana näkyykin anturan muotteja. Parhaillaan kellarin sivuja täytetään, eli tämä kivikasahan jää sitten maan alle.

Oonpahan muuten kantanut nämä kivet aivan itse.

Mies on ollut koko päivän rakennuksella auttamassa styroksien eli routaeristeiden laitossa ja kait siellä muutakin puuhaa riittää. Kuten bitumimaton asennus kellarin seiniin. Kyllä on mukavaa, mutta myös jännittävää. Suunnittelijoiden kanssa on edelleen vähän hankaluuksia, tällä kertaa LVI-suunnittelija sekoilee jotakin. Mutta onneksi varsinaiset tekijät ovat kertakaikkisen ammattilaisia, heille tämä rakentaminen ei ole vaikeaa.

Parin viikon päästä perustusten pitäisi olla valmiit, ja sitten alkaakin lattiavalu ja muut lattiaan liittyvät hommat, kuten lattialämmityksen asennus. Jos siis päädymme nyt siihen ratkaisuun, että lattia tehdään ennen talon pystytystä. Molemmissa on puolensa. Jos tehdään ennen, säästetään ainakin kaksi viikkoa ajassa, eli sisätöihin päästään kaksi viikkoa aikaisemmin, kuin jos lattia tehdään vasta pystytyksen jälkeen. Eikä hirsiä tarvi sitten suojata roiskeilta. Mutta toisaalta etukäteen valaminen vaatii piirun tarkat kehikot ja on muutenkin millin tarkkaa puuhaa. Että mietinnässä vielä.

Mainokset
2 kommenttia leave one →
 1. heinäkuu 17, 2010 12.40

  Tuo teknisentilan saaminen kellariin on kerrassaan mainiota.
  Minua harmittaa ihan kamalasti kun jouduttiin laittamaan oma tekninentilamme ihan paraatipaikalle. Kaverit naureskelikin että sietä on ne parhaat näkymät järvelle…

  tsemppiä raksailuun!

 2. Kirsikka permalink*
  heinäkuu 17, 2010 16.53

  No kyllä, samaa mieltä. Yritettiin ensin ängetä niitä koneita kodinhoitohuoneeseen, mutta täyttä olisi tullut… Kiitos, tsemppiä välillä tarvitaan:).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: