Skip to content

Uutta oppia talon maalaamisesta

heinäkuu 7, 2010

Nyt ei auta muuta, kuin pitää hatustaan kiinni. Niin kovaa raksalla mennään. Rakennuslupa on myönnetty (jippii!), joskaan meille asti se ei ole vielä tullut. Mutta kuitenkin, pääasia että on. Aloituskokouskin on sovittu ensi viikolle. Kaivuutyöt on tehty, kaivinkone oli tänään tontilla viimeistä päivää. Ja perustusporukka aloitti tänään. Mies on parhaillaan tontilla vääntämässä pojille rautoja.

Kuva: Jeld-Wen

Muutenkin ihan suht mukavasti mennyt, ainoastaan rahaa paloi pohjatöihin huomattavasti kaavailtua enemmän. Mutta sillepä ei voi mitään, ei siinä voi oikein säästääkään. Säästetään sitten jossain muussa, tilataan vaikka takat vasta muutaman vuoden päästä. Tai jotain. Tilasin muuten ihanat ulko-ovet Jeld-Weniltä. Pääovi tulee pariovena ja sivuovet saman sarjan yksöisovina. Ulko-ovet oli sellainen kohde, jossa en suostu säästämään. Ja muutenkin mieluummin olen ilman (tosin en ilman ulko-ovia) jotain ja odotan, kuin teen kompromisseja. Sen opin olen oppinut kantapään kautta torpan remontissa.

 Mutta siis, maaliasiaa. Eli uusi hirsi on kuulemma (Uulan mukaan siis) niin liukasta, että sitä ei voi maalata pariin vuoteen. Tikkurilalla on maalia, jonka saisi sutia heti, mutta kun MINÄ HAUAN perinnemaalia, niin sitten odotetaan kaksi vuotta. Että näin. Nyt heti siihen pintaan vedetään homeenesto (Uulan myös), joka estää luonnollisesti homeen ja hirren sinistymisen. Vuoden päästä saa vetää ekan kerroksen punamultaa, mutta sekoitettuna 1:1 tuohon samaan homeenestoon. Ja sitten kahden vuoden karheentumisen jälkeen varsinainen maalaus. Näin siis sanoi Uula, ja näin siis tehdään. Eikä se kaksi vuotta nyt niin pitkä aika ole ja kyllä siellä riittää muutakin puuhaa, ei tarvi tumput suorina odotella maalausurakkaa. Ja vuoden päästä saa jo pienen värin pintaan. (Koska minusta on tullut kärsivällinen?)

Mainokset
2 kommenttia leave one →
 1. JohannaH permalink
  heinäkuu 8, 2010 7.57

  Meillä on myös rakennusprojekti meneillään, keväällä on tehty pohjatyöt ja ensi viikon lattiavalun jälkeen pääsevät sisätyöt täyteen vauhtiin.

  Jos yhtään lohduttaa, niin meillä on myös sama tilanne, että pohjatyöt maksoivat lähes tuplaten budjettiin nähden. Mutta siinä ei kun ei oikein voi tinkiä, niin eipä mahda mitään.

  Kauniit ovet olet valinnut. Sopivat kauniisti talon tyyliin!

 2. Kirsikka permalink*
  heinäkuu 8, 2010 17.53

  Kiitos Johanna, kyllä noita ovia metsästinkin:). Niinhän ne kaikki rakentaneet sanoo, että a) budjetti ei koskaan pidä ja b) suurin ylitys tulee juuri pohjatöissä ja perustuksissa. Mutta ei sitä usko, ennen kuin itse kokee:).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: