Skip to content

Naapurit kuultu, hyvä tulee

huhtikuu 10, 2010
Tiedättehän miltä tuntuu astua ulos kesäaamuna, kun aurinko paistaa niin lämpimästi ja kirkkaasti, että ihmiseen vyöryy kilokaupalla onnea ja energiaa? Tänään oli aavistus senkaltaisesta hetkestä, kun hain aamulla lehden postilaatikosta. Aurinko paistoi upeasti ja linnut lauloivat. Pihalla vaan on vielä vähintään 30 cm lunta, mikä estää täydellisen kevätonnentunteen. Mutta muuten tuntuu hyvin keväiseltä jo, ja ajatukset karkailevat puutarhaunelmiin. Kuinkahan sitä jaksaa ensi kesänä myllätä puutarhassa, kun olisi yksi talokin rakennettavana?

 

Kävimme viikolla kuulemassa tulevia naapureitamme, ja luonnollisesti saimme heidän lupansa taloprojektillemme. Vielä täytyy saada lupa parilta maanomistajalta, joiden maat rajoittuvat tonttiimme. Sitten saadaan vihdoin jätettyä rakennuslupahakemus. Muut asiat siihen liittyen ovatkin kunnossa, saimme jo jätevesisuunnitelmankin. Alueella ei ole kunnallistekniikkaa, joten omat systeemit on tehtävä. Vesi tulee omasta kaivosta ja jätevesille on kaksi eri järjestelmää. Varsinaiset jätevedet menevät umpisäiliöön, joka sitten pitää tyhjennyttää pari kertaa vuodessa. Harmaat vedet imeytetään niin sanottuun imeytyskenttään, joka pitää uusia noin 20 vuoden välein. Talon väriksi valitsimme lopulta sen falunpunaisen.

Asemapiirros määrittää talon paikan tontilla, eikä sano maallikolle juuri yhtään mitään. Itseäni kiinnostaisi, mitä nuo kärrynpyörät tuossa kuvassa ovat. Tuskin päivänvarjoja sentään... Tietääkö joku?

Maaperätutkimuksen tulosten pohjalta päätimme siirtää taloa sen kolme metriä, jolloin suurin osa talosta tulee kallion päälle. Toisesta päästä jää ”ilmaan” muutama metri, ja sinne siis rakennetaan sitten noin 3×3 metrin kokoinen kellari. Mikä on aivan loistava ratkaisu! Kellariin tulee tekninen tila, ja valtavan maalämpöpumpun sijoittamista sisälle taloon ei tarvitse enää arpoa. Ja kodinhoitohuoneeseenkin mahtui kaikki tarvittava, ainakin lähes. Kakkospakastin ei sinne mahtunut, mutta eiköhän sille joku nurkka talosta löydy.

Kodinhoitohuone tulee samalla ovella kuin keittiö. Puutason sijaan tänne tulee laminaattitaso, joka on puutasoa huolettomampi (ja halvempi). Huone näyttää nyt kovin kliiniseltä, kun seinätkin ovat valkoiset. Mutta odottakaa vain valmista, on huomattavasti lämpimämpi hirsiseinineen ja laattalattioineen.

Nyt sitten vaan jännitetään ja odotetaan. Ensin rakenuslupahakemuksen jättämistä ja sitten itse lupaa. Miten sitä jaksaa odottaa?!

Mainokset
4 kommenttia leave one →
 1. huhtikuu 10, 2010 13.26

  Moikka!

  Luulenpa että ne kärrynpyörät ovat puita tai pensaita.

  t:Harri

 2. Kirsikka permalink*
  huhtikuu 10, 2010 13.43

  Moi! Niin, sitä itsekin maalaisjärjellä tuumailin. Mutta kun tontilla on vain pajukkoa, ei puita(tai no kaksi isoa mäntyä) tai pensaita. Kai ne sitten ovat piirtäjän näkemys, että siellä voisi olla puita tai pensaita… Tämä on tosiaan paras arvaukseni:).

 3. huhtikuu 10, 2010 20.46

  Joo mäkin veikkaisin puita.

  Ja hassua, että itsekin mietin paljon pihaa ja pohdin kuinka saisin sen kivaksi ja sellaiseksi että voisimme siitä nauttia mahdollisimman pian…vaikka itse talossakin on vielä sata asiaa pohtimatta.

  Kivalta näyttää teidän khh suunnitelma. Et laita ollenkaan yläkaappeja? On kyllä ihanan avaran ja ilmavan näköinen. Itse olen pohtinut pienten yläkaappien laittamista normaalien yläkaappien päälle. kaipaan säilytystilaa nyt niin hirveästi, että taitaa mennä vähän överiksi :).

 4. Kirsikka permalink*
  huhtikuu 11, 2010 16.29

  Piha on niin tärkeä juttu! Siellä tulee kuitenkin vietettyä varsinkin kesällä valtavasti aikaa. Mullakin on jo kovasti kaikenlaisia pihasuunnitelmia, vaikka talo on vasta pelkkiä viivoja paperilla.

  Yläkaapit kieltämättä voisivat olla tarpeen. Keittiömyyjä sanoi, että suunnitelmia voidaan vielä muuttaa suuntaan tai toiseen ihan loppumetreilläkin. Säilytystilaahan ei ole koskaan liikaa! Juuri eilen siivosin kaappeja ja pelkästään mehupulloja (teen valtavasti mehuja ja säilön muutenkin paljon syksyllä) on kymmenittäin… Eli saattaa olla, että ne yläkaapitkin vielä tulevat:).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: