Skip to content

Talo tilattu, maaperätutkimuksesta tulokset

maaliskuu 27, 2010

Hip hei! Onni on täällä nyt. Kävimme eilen allekirjoittamassa talopaperit, ja talomyyjää lainatakseni ”Nyt se on sitten totta!”. Kyllähän sitä piti eilen punaviinipullo korkata ja asiaa hieman juhlistaa. Ihana olo on nyt. 

Lasikuistiin lisättiin yksi ikkuna, jotta se olisi vielä enemmän kuistimainen, vaikka siis ihan normaali sisähuone onkin.

Seuraavana urakkana on sitten rakennusluvan hakeminen ja tietenkin kaikkien siihen liittyvien dokumenttien haaliminen. Talotehtaalta tulee tietenkin rakennuslupapiirrustukset ja asemapiirros meillä jo onkin. Mutta vielä jätevesisuunnitelma ja naapurien kuuleminen ainakin. Ne kai riittävät. Toivottavasti kaikki menee hyvin, ja rakennuslupa irtoaa säällisessä ajassa. Kaupunki, johon rakennamme, ei ole mitenkään kuuluisa nopeista käsittelyajoistaan…

Saimme perjantaina myös maaperätutkimuksen tulokset. Suuria yllätyksiä ei onneksi ollut, mutta hieman jumppaa täytyy kuitenkin tehdä. Talon toisesta päästä joudutaan hieman räjäyttämään kalliota ja toiseen päähän täytyy saada ”maata talon alle”. Järkevin tapa on kaiketi rakentaa sinne kellari. Kellari onkin aivan loistava ratkaisu, sillä sinne saamme ängettyä maalämpöpumpun ja muut vastaavat härvelit. Jos talo rakennettaisiin suunnitellulle paikalle, kellarista tulisi valtava, puolen talon kokoinen. Mutta todennäköisesti siirrämme talon paikkaa viitisen metriä, jolloin maata talon alle ei tarvita niin paljoa, ja sinne tulee vain pieni kellari. Nyt vaan viikonlopun aikana täytyy päättää, tehdäänkö se iso kellari ja talo jää nykyiselle paikalleen vai siirretäänkö sitä hieman parempaan paikkaan ja kellarista tulee pieni varastokoppi. Niin tai näin, ihana on talo.

Paraatisisäänkäynti on kertakaikkisen upea. Kellari tulisi tähän kuvassa näkyvään päähän taloa, joskin sisäänkäynnin kellariin suunnittelin tuonne talon kulman taakse (oikealle).

Mainokset
5 kommenttia leave one →
 1. nina permalink
  maaliskuu 27, 2010 20.03

  Vastavierailulla 😉 No minä en tiedä olisiko helpompi rakentaa uusi (sellainen on jo takanapäin) kuin korjata tuo vanha. Kuistia olen minäkin aina halunnut mutta sellaista ei nyt ole.
  Ah, Pariisi on niiiiin lempparipaikkoja! Siellä herkkuputiikkeja, kauppoja, nähtävyyksiä voisi vaan laahustaa vaikka kuinka kauan. Niin ja Cobello myös mun lempparikauppoja. Ne kankaat siellä, wau!

 2. Kirsikka permalink*
  maaliskuu 27, 2010 20.26

  Uutta ja vanhaa on tosiaan vaikea verrata… Meillä tosiaan takana yksi vanhan (tosi vanhan, torppamme on rakennettu v. 1752:) remppa, miehellä itse asiassa kaksi remppaa takana. Ja nyt siis uutta rakennetaan molemmat ensimmäistä kertaa. Molemmissa hyvät ja huonot puolensa. Voi kun pääsis vaan jo hommiin! Tää ”paperisuunnittelu” on jotenkin tylsä vaihe:).

 3. Äippä permalink
  maaliskuu 28, 2010 10.37

  No ihana on talo, ja mahtavat suunnitelmat! Onnea vaan matkaan! Kunhan lumet sulaa, olis mukava tehdä kevätretki tontille, kahvitermarit mukana:)

 4. Kirsikka permalink*
  maaliskuu 28, 2010 18.38

  Juu, mennään, ehdottomasti! Siellä joutuu sit vaan hommiin:). Raivausta kahvi- ja pullapalkalla…;)

 5. Äippä permalink
  maaliskuu 28, 2010 22.46

  Kiva, kiva…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: