Skip to content

Vihdoin!

maaliskuu 17, 2010

Pitkä odotus palkittiin vihdoin. Saimme Hongalta ulkokuvat talostamme, kyllä niitä on odotettu. Palvelu on muuten mutkatonta ja hyvää, mutta aikataulut Hongan arkkitehdillä venyvät liiaksi. Jouduimme jo vähän kovistelemaan kuvia, että pääsemme hakemaan rakennuslupaa ja muuta sellaista pientä. Mutta nyt ei pitänyt nyrpistellä mistään, vaan iloita! Esittelyssä ihana punainen perinnetalo, kas tässä. 

Pääsisäänkäynti on korotettu, se tuo taloon näyttävyyttä. Harja, keskilaiva, mikä se nyt sitten on nimeltään.

 Toisella puolella on iki-ihana lasikuisti, johon tulee ruokailutila. Kuisti on siis lämmin, ihan sisähuone. Kuvassa kuistissa on vielä kaksi ikkunaa, mutta tarkoitus on mahduttaa siihen kolmas ikkuna. Voi kun näyttää hienolta, vaikka itse sanonkin. Harvoinpa sitä pääsee taloa suunnittelemaan.  

Lasikuistin vasemmalla puolella on ulkokuisti. Kaiteet eivät tule olemaan nuo kuvassa näkyvät, todellakaan.

 Eikä tässä vielä suinkaan kaikki. Kävimme samana päivänä tekemässä sen keittiösopimuksen Puustellin kanssa ja saimme kuvat keittiöstä. Läväytänpäs nämäkin nyt samalla näytille.

Ihana valkoinen maalaiskeittiö jo odottaa emäntäänsä leipomaan ja kokkaamaan.

Kaapinovet ovat siis valkoiset koivuovet, joissa on paneliraidoitus. Taso tulee puusta, lämpökäsiteltyä koivua muistaakseni. Kaksi induktiolevyä ja kaksi kaasulevyä, luksus! Ja valtava jääkaappi, tai kotikylmiöksi tätä Festivoa kai sanotaan. Ja viinikaappi, tietty. Altaaksi valitsin tuollaisen keraamisen altaan ja hanaksi – no, katsokaa kuvasta.

Mies sanoi, että hana näyttää teollisuushanalta. Minä ja keittiömyyjä siihen sitten yhteen ääneen monen minuutin palopuhe, että kuinka se on upea. Mies oli sen jälkeen ihan hiljaa, raasu.

Varmuuden vuoksi vielä tähdennän, että tuollaista tapettia ei keittiöön ole tulossa. Nämä ovat vain keittiömyyjän tekemiä demokuvia. Ikkunatkin ovat erilaiset oikeasti. Voi miten tätä jaksaa odottaa?

Mainokset
4 kommenttia leave one →
 1. Sari permalink
  maaliskuu 19, 2010 13.53

  Vau, hienolta näyttää! 🙂 Paljonko tuon kokonaisuuden hinnaksi tulee? Meinaatteko tehdä itse paljon, vai teetättekö työt muilla?

  -Sari-

 2. Kirsikka permalink*
  maaliskuu 22, 2010 21.04

  Kiitos Sari! Kokonaishintaa on mahdotonta tässä vaiheessa vielä sanoa, kun kaikki on levällään:). Mutta talopaketin osuus ilman pystytystä on alle 700 euroa neliö, sisältäen mm. ikkunat. Hintaan vaikuttaa eniten kuulemma kulmat, eli kun talo on malliltaan aika yksinkertainen, niin talopaketin hinta jäi reippaasti alle Hongan keskiarvon (muistaakseni 1100 € / m2). Ja pystytys sateelta suojaan (katto pään päälle, ei sisätöitä) on 300 euroa per neliö. Ja siihen sitten perustukset, LVI-työt ja sisustukset. Ja kyllä, tehdään pystytyksen jälkeen suurin osa itse. Siinä säästää pitkän pennin. Ei olisi varaa teettää työmiehillä nyt:).

 3. lokakuu 23, 2012 17.48

  Ihana tämä!!! olen ihan liekeissä itsekin, meillä alkanut rakennusprojekti maalla. Samantyyppistä keittiötä haaveilen minäkin. Tuo keraaminen tiskiallas IHANA! Mies ei tykännyt, mutta sellainen tulee! Tsemppiä ja malttia!

 4. Kirsikka permalink*
  lokakuu 28, 2012 18.16

  Kiitos Päivi! Ja rakentamisen iloa myös teille!!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: