Skip to content

Työmaa on avattu!

maaliskuu 7, 2010
by

Tontilla alkaa tuntua jo kevät.

Keväinen auringonpaiste houkutteli moottorisahan kanssa tontille. Ilmojen lämpeniminen tuo tunteen, että taloprojekti lähtee todenteolla edistymään. Yritin käydä raivaamassa tontilta risukkoa, jotta parin viikon päästä varattu maaperätutkimuksen pora (?) pystyisi tontilla liikkumaan. Lunta oli edelleen 70-80 cm, joten ei ollut mitään toivoa päästä ilman suksia tai lumikenkiä auratulta tieltä rakennuspaikalle. Nyt ei voi muuta kuin odottaa, että lumet sulaisivat. Tai hankkia kaivuri lumitöihin tontille. Työmaata osoittavat kyltit sain sentään paikalleen.

Rakennustyömaalle on pääsy kielletty. Tälläinen kyltti piti kuulemma ripustaa.

Netin keskustelupalstojen kertomukset vilisevät aina kauhutarinoita rakentamisen vastoinkäymisistä. Ainakin toistaiseksi ne tuntuvat vahvasti liioitelluilta. Jotain pientä säätöä on toki tullut lähinnä byrokratian kanssa ja tontin myyneen välittäjän väärien infojen takia, mutta muuten olo tuntuu edelleen hyvin luottavaiselta. Onneksi olemme muutaman remontin jo ehtineet tehdä ja oppineet millaisia ovat hyvät ja huonot rakennusurakoitsijat.

Tällä hetkellä rakennusvälineitä ovat nämä.

Luottamusta projektin onnistumiseen lisää myös valitsemamme vastaava mestari ja pääsuunnittelija, jonka löysimme Zekata Oy:stä. Hänen kanssaan sovimme heti laajemmasta yhteistyöstä, johon kuuluu myös se, että hän kilpailuttaa ja hankkii meille luotettavat urakoitsijat. Ei nyt nuolaista ennen kuin tipahtaa, mutta tähän asti hän on vakuuttanut toiminnallaan ja antamillaan ohjeilla.  Vastaavan mestarimme Arton sanoin: ”Nyt teillä on mies, joka tietää miten asioiden kuuluu mennä ja laittaa ne myös tapahtumaan”.

Tulevalta lasikuistilta avautuvat upeat peltomaisemat.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: