Skip to content

Kovettu talo, oikein kaksfooninkine

helmikuu 28, 2010

Etelä-Pohjanmaalla osataan rakentaa taloja, kerta kaikkiaan. Olimme viikonloppuna sukuloimassa Seinäjoella ja ajelimme ympäriinsä ihaillen upeita pohjalaistaloja. Myös paikallinen murre on aivan mahtavaa. Varsinkin vanhat murresanat ovat ihania. Kovettu tarkoittaa komeaa, kaksfooninkinen on kaksikerroksinen. Kökkä tarkoittaa talkoita, moskis roskista. Miehen mummilta aina opettelen uusia sanoja, pärjää sitten sukulaisten kanssa. 

Kotona odotti mielenkiintoinen näky. Lämpötila on plussan puolella ja lumi on romahtanut katolta alas valtaviksi, lähes miehen korkuisiksi kasoiksi. Aamulla ei päässyt talosta ulos ennen kunnon lumipuhdetta. 

Tällä hetkellä vaihtaisin sohjon ja kylmyyden mieluusti aurinkotuoliin ja hyvään kirjaan.

En mielelläni lumesta valita, sillä saimmehan monen vuoden tauon jälkeen valkoisen joulun ja hiihtämäänkin on päässyt kerrankin. Mutta kyllä tämä lumimäärä alkaa jo pikku hiljaa riittää, ihan oikeasti. Lumitöiden tekeminen on lähes mahdotonta, kun ei ole enää paikkaa, mihin kaiken lumen työntää. Ja katolta putoilevat lumimassat saattavat vahingoittaa alla olevia puita ja kasveja. Kiukku. 

Viime kesänä pihamme täyttyi vaaleanpunaisista pelargonioista. Tänä vuonna kukkaistutukset taitavat vaihtua rakennuspuuhiin.

Onneksi aurinko pilkottaa jo usein ja antaa mukavasti virtaa. Nyt voi aloittaa kesän kukkaistutusten suunnittelun ja unelmoida kesästä. Tosin meillä  taitaa tänä keväänä vaihtua kukkien istutus rakennuspaikan raivaamiseen. Toisaalta kun ensimmäiset lämpimät päivät ovat käsillä, meikäläisen on lähes mahdotonta vastustaa puutarhakauppojen vienoa kutsua (karjuntaa). Aah, kesä, tule jo!

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: